Η «μεγάλη ημέρα» της Εύας Καϊλή: Γιατί τήν αποφυλακίζουν σήμερα;

«Αν δεν αθωωθώ δεν θα επιστρέψω στην Ελλάδα»

Must Read

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 14/4, και μετά από τέσσερις μήνες στη φυλακή για το σκάνδαλο του Qatar Gate, οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου αποφάσισαν αποφυλακίσουν την Εύα Καϊλή με περιοριστικούς όρους. Μάλιστα, η ίδια θα φορά και ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης.  

Ώρες μετράει πλέον για να βγει από τη φυλακή, καθώς αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 11:00 ώρα Βρυξελλών και να κάνει Πάσχα με την κόρη της. Πληροφορίες αναφέρουν πως δε θα μείνει στο ίδιο σπίτι με το σύντροφο της Φραντσέσκο Τζόρτζι ο οποίος αποφυλακίστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου. «Αυτό που κρατάει την Εύα Καϊλή ψυχολογικά ισχυρή, είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και ότι θα δώσει τη μάχη να αποδείξει αυτή την αθωότητά της», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στα χέρια της για την αθωότητά της. Λίγο μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με την Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι ήταν η πρώτη φορά μετά από 4 μήνες που τη συνάντησε σε μια «φυσιολογική ψυχική κατάσταση». 

Γιατί ελήφθη τώρα η απόφαση

Ερωτήματα προκαλεί η στιγμή που λήφθηκε η απόφαση για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το timing της απόφασης οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί οι πιθανότητες αλλοίωσης στοιχείων, διότι μίλησε ο φερόμενος «εγκέφαλος» του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, και μάλιστα αυτά που είπε «έδεσαν» την υπόθεση, μετά τη συμφωνία που έκανε με τις Αρχές. Η απόφαση δε σημαίνει αθώωση της Εύας Καϊλή, αν και η πλευρά της επιμένει ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή της. Οι Βέλγοι δικαστές σημειώνουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις προϋποθέσεις που κρατούσαν την ευρωβουλευτή στις φυλακές. Ωστόσο, η αιτιολογία που την αφήνουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους είναι ξεκάθαρα «προσχηματική» σύμφωνα με νομικούς κύκλους. Σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφει ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ, οι δικαστές επιμένουν ότι οι λόγοι που την κρατούσαν τόσο καιρό στη φυλακή ακόμη ισχύουν. 

«Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε.

 

Διαβάστε ακόμα:

Προλαβαίνει και τον… Επιτάφιο! Αύριο πρωί αποφυλακίζεται, τελικά, με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This