Μεγάλη επιχείρηση για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας σε εξέλιξη στην Κρήτη – 5 συλλήψεις

Οι εμπλεκόμενοι είχαν στην κατοχή τους μέχρι και σαρκοφάγους...

Must Read

Σε κόκκινο «συναγερμό» έχουν τεθεί από νωρίς σήμερα το πρωί οι αστυνομικές αρχές στην Κρήτη καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας που βρίσκεται πίσω από υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ρίξει όλο το βάρος τους  στην περιοχή του Κρουσώνα του δήμου Μαλεβιζίου όπου φαίνεται ότι είχε στηθεί το μεγάλο κόλπο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 5 άτομα και έχουν εντοπιστεί αρχαία αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και λάρνακες, των οποίων η αξία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 500.000 ευρώ!

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά στοιχεία για τα μέλη του κυκλώματος, μέλη φέρονται να είναι ένας αλλοδαπός, ένας αγρότης και ένας κτηνοτρόφος. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Αυτή την ώρα γίνονται έρευνες σε σπίτι της περιοχής.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του κυκλώματος μετά από 4 μήνες ενδελεχούς έρευνας. Σε αυτό το πλαίσιο παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα των μελών τα οποία είχαν σκοπό να πουλήσουν τα αρχαία στο εξωτερικό.

Χθες το βράδυ, εντοπίστηκε ο χώρος που ήταν αποθηκευμένα τα αρχαία και έτσι ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος των ευρημάτων, εντοπίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται στο δρόμο Ηράκλειο – Κρουσώνας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν βρεθεί 7 λάρνακες και αρχαία αγγεία, των οποίων η αξία χαρακτηρίζεται μεγάλη. Θα ακολουθήσει εξέταση των ευρημάτων από αρχαιολόγους, για να διαπιστωθεί η πραγματική τους αξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ekriti.gr, για την μεταφορά των αρχαίων ζητήθηκε φορτηγό!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This