Δικηγόρος Ελένης Χρονοπούλου για υπόθεση Γεωργούλη: «Εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές» – Όλες οι πληροφορίες για νέα πιθανή καταγγελία

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση η δικηγόρος που κατήγγειλε τον Ευρωβουλευτή για βιασμό και ξυλοδαρμό

Must Read

«Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι μυστική αυτή τη στιγμή στο στάδιο που βρίσκεται στο Βέλγιο, όπως και η εντολέας μου έχει ευλαβικά τηρήσει αυτά τα τρία χρόνια τη μυστικότητα της διαδικασίας. Εμείς εμμένουμε σε αυτό» τόνισε στην ΕΡΤ ο Σπήλιος Σπηλιάκος, δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου, η οποία κατήγγειλε τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιάκο, η πλευρά της καταγγέλλουσας τήρησε και προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες κινήσεις και βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων, με την ψυχολογία της ωστόσο να είναι κακή, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της.

Ερωτώμενος για το αν έχουν υποβληθεί στη βελγική δικαιοσύνη αποδεικτικά στοιχεία της κακοποίησης, όπως ιατρικές εξετάσει, ο Σπήλιος Σπηλιάκος απάντησε ότι «τα απαιτούμενα αποδεικτικά μέσα έχουν προσκομιστεί αρμοδίως».



Γνώριζε η Ελένη Χρονοπούλου το πώς θα εξελισσόταν η διαδικασία μετά την καταγγελία της και πόσο χρόνο θα έπαιρνε αυτό; Ο δικηγόρος της απάντησε στην ΕΡΤ σχολιάζοντας εμμέσως και την καθυστέρηση στο αίτημα για άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη:

«Το χρονικό διάστημα προφανώς όχι. Αυτό είναι αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια της Εισαγγελίας των Βρυξελλών, η οποία ενεργεί στο χρόνο που η ίδια επιλέγει. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω το χρόνο στον οποίο προέβη στο αίτημα στην Ευρωβουλή η Εισαγγελία, ούτε μπορώ να εξηγήσω και να τοποθετηθώ για ποιο λόγο αυτό δεν είχε γίνει νωρίτερα ή γιατί δεν έγινε αργότερα. Εμείς οι δικηγόροι της επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα και θα πράξουμε ανάλογα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές και αναμένουμε την εξέλιξη της διαδικασίας».

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, δηλώνει άγνοια για την καταγγελία εις βάρος του και αρνείται όλες τις κατηγορίες.

«Σκάει» δεύτερη καταγγελία;

Την ίδια στιγμή πάντως, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, υπάρχει έντονο παρασκήνιο για ακόμη δύο καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωγούλη από πρώην συνεργάτες του για κακοποιητική συμπεριφορά.

Η μια γυναίκα μάλιστα (εργαζόταν ως ασκούμενη στο γραφείο του), φαίνεται να είναι κοντά στο να κάνει επίσημη καταγγελία, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν η δεύτερη περίπτωση είναι ενός άνδρα, ο οποίος υπέστη κακοποιητική συμπεριφορά.




Σε ότι αφορά την πληροφορία για τη γυναίκα που εργαζόταν ως ασκούμενη, αυτή έμεινε στο γραφείο του ευρωβουλευτή για λιγότερο από ένα χρόνο και φέρεται (τέλη 2019-αρχές 2020) σύμφωνα με την καταγγελία που είχε κάνει τότε στα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου, να είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον  Αλέξη Γεωργούλη -σε χώρο εκτός Ευρωκοινοβουλίου- και σωματική βία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είχε πάει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά το θέμα δεν προχώρησε. Η ίδια δεν έκανε σε επίσημη καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.




Ωστόσο, φέρεται τις τελευταίες ώρες να έχει επικοινωνήσει με δύο δικηγόρους στην Ελλάδα, προκειμένου να εξεταστεί αν μπορεί και η ίδια να καταθέσει επίσημη καταγγελία. Ωστόσο, κατά τον ΣΚΑΪ, είναι τρομοκρατημένη από τη μεγάλη δημοσιότητα και τη διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας Ελένης Χρονοπούλου και διστάζει να προχωρήσει επειδή δεν θέλει να δημοσιοποιηθούν και τα δικά της στοιχεία.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του άνδρα (εργαζόταν στο γραφείο του Ευρωβουλευτή), είχε καταγγείλει κακοποιητική συμπεριφορά, ακόμα και μπούλινγκ από τον Αλέξη Γεωργούλη.

Και αυτός είχε καταγγείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου τη συγκεκριμένη υπόθεση η οποία μπήκε στο αρχείο. Στη συνέχεια, αποχώρησε από το γραφείο του Ευρωβουλευτή και με μακρά αναρρωτική άδεια.




Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This