Η… 47αρα «ψηλή Ρωσίδα» και ο μαφιόζος σκληρός «μανιάτης»

Τα παρατσούκλια που χρησιμοποιούσε η σπείρα εκβιαστών με τους επίορκους αστυνομικούς

Must Read

Είχαν εξαντλήσει όλο τον Ποινικό Κώδικα τα μέλη του αδίστακτου κυκλώματος εκβιαστών με τους επίορκους αστυνομικούς, και με εκτελεστικό βραχίονα που αναλάμβανε τους ξυλοδαρμούς ομάδα μπράβων του Πειραιά. Στις περίπου 2.500 σελίδες της δικογραφίας που σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής ξεδιπλώνεται η μαφιόζικη δράση των εκβιαστών, που, από όπου και να τους έπιανες, λερωνόσουν.

Εξήντα τέσσερα άτομα θεωρούνται εμπλεκόμενοι σε αυτή την υβριδική εγκληματική ομάδα, στην οποία είχαν «συνεταιριστεί» απατεώνες και «φουσκωτοί». Τα θύματά τους -τουλάχιστον 84-, ευκατάστατοι επιχειρηματίες, τα «ψάρευαν» ακόμα και σε καζίνο, και με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφαλίσουν κερδοφόρες επενδύσεις αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Οταν όμως οι επιχειρηματίες ζητούσαν πίσω τα χρήματά τους, αναλάμβαναν οι μπράβοι τη «βρόμικη» δουλειά των απειλών και των ξυλοδαρμών.

Ανάμεσα στα 64 μέλη υπάρχουν πέντε γυναίκες, ένας με το παρατσούκλι «Αυγουλάς», έξι αστυνομικοί, τρεις εκ των οποίων είναι αδέρφια, ο αποθανών πατέρας τους, που είχε το προσωνύμιο «θείος», ένας ιερέας και ένας δικηγόρος, που είχαν απασχολήσει τις Αρχές, όταν επιχείρησαν να πουλήσουν ψεύτικα διαμάντια. Μεταξύ τους επικοινωνούσαν με κωδικούς, όπως «καπελάκιας», «Νίκος ο μπάτσος», ενώ είχαν βγάλει και ψευδώνυμα στα θύματά τους, όπως ο «Εβραίος παππούς».

Οι εκβιαστές ξέπλεναν τα κέρδη τους, που υπολογίζονται σε 2.600.000 ευρώ, μέσω διαδικτυακού στοιχηματισμού. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις επιχειρηματία από τη Σύρο, από τον οποίο πήραν 411.000 ευρώ, επιχειρηματία από τη Ζάκυνθο που του απέσπασαν 90.000 ευρώ, επιχειρηματία από την Τρίπολη από τον οποίο πήραν 78.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις στις οποίες έπαιρναν χρηματικά ποσά 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ. Επίσης έπαιρναν και πολυτελή αυτοκίνητα δήθεν για να τα πουλήσουν, όμως ουσιαστικά τα χρησιμοποιούσαν για δική τους χρήση, αφού έκαναν μεγάλη ζωή.

Προσωνύμιο «θείος»

Ως αρχηγός της οργάνωσης εμφανίζεται ένας άνδρας με το παρατσούκλι «Μανιάτης», τον οποίο ενημέρωναν μέσω του πατέρα τους με το προσωνύμιο «θείος» για τυχόν αστυνομικές έρευνες που τον αφορούσαν. Επίσης ο πατέρας των αστυνομικών, που πέθανε το 2021, θεωρούνταν το Νο 2 και είχε επιφορτιστεί και με το λαθρεμπόριο όπλων και εκρηκτικών.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, για τα όπλα χρησιμοποιούσε κωδικούς – π.χ. «47άρα ψηλή Ρωσίδα» για τα καλάσνικοφ. Από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες προκύπτει ότι το κύκλωμα των απατεώνων συνεργαζόταν στενά με την ομάδα μπράβων του.

Για τους επίορκους αστυνομικούς υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες τους, από τις οποίες προκύπτει ότι παρείχαν πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη ή μη καταγγελιών σε βάρος των μελών του κυκλώματος. «Τι ώρα πιάνεις; Να σου στείλω να βαρέσεις τον φίλο…» ακούγεται να λέει στον αστυνομικό ύποπτος για συμμετοχή στη σπείρα, με τον αστυνομικό να απαντά: «Το ‘χω σε παλιό e-mail, δικό σου νομίζω. Για κάτσε να δω. Θα το δω, έλα, και θα σου στείλω, αλλά πιο αργά». Το ανεξήγητο είναι ότι ο αρχηγός της συμμορίας είχε συλληφθεί 15 φορές για παρόμοια αδικήματα, ενώ τα μέλη του κυκλώματος συνολικά έχουν συλληφθεί πάνω από 300 φορές από την ΕΛ.ΑΣ. Παρ’ όλα αυτά συνέχιζαν ανενόχλητα τη δράση τους…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This