Ελεεινή επίθεση Κούγια σε παιδοκαρδιολόγο της Τζωρτζίνας μέσα στο δικαστήριο!

Εξέθεσε την προσωπική της ζωή και υπέβαλε μήνυση εναντίον της την ώρα της δίκης!

Must Read

Το βαρέλι της αθλιότητας του Αλέξη Κούγια δεν έχει πάτο, καθώς οι επιθέσεις κατά των γιατρών που έδωσαν τη μάχη τους για να σώσουν τη ζωή της εννιάχρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, συνεχίζονται και κλιμακώνονται.

Ο ποινικολόγος θυμίζουμε ότι χθες Τρίτη, ζήτησε να διωχθεί για ψευδορκία ο αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Ιωάννης Χασαπόπουλος, ο οποίος έκανε ΚΑΡΠΑ επί σχεδόν 50 λεπτά στο παιδί για να το επαναφέρει, ενώ προ ημερών είχε επιτεθεί ξεδιάντροπα στον επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του Ρίο Ανδρέα Ηλιάδη, αφήνοντας μάλιστα και υπόνοιες για εμπορία οργάνων. Τον κ.Ηλιάδη δεν τον άφησε… παραπονεμένο και χθες, ρωτώντας τον αν έχει δει ποτέ ψυχίατρο




Σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Αλέξης Κούγιας κατά την εξέταση της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά, εξαπέλυσε άνευ προηγουμένου επίθεση-οχετό εναντίον της, κάνοντας αναφορά ακόμα και στην προσωπική της ζωή!

Τη ρώτησε σε υψηλούς και προκλητικούς τόνους για τους τίτλους σπουδών της, για το αν η γιατρός έχει οικογένεια, αναφέροντας στο σημείο εκείνο ότι την εγκατέλειψε ο σύζυγός της! Επίσης, σχολίασε ότι η γιατρός έχει έναν μεγάλο γιο στο Πολυτεχνείο…




Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Star, κατηγόρησε την Αγγελική Καρατζά (σ.σ. η οποία είναι η μοναδική παιδοκαρδιολόγος του νομού Αχαΐας) για ψευδή κατάθεση, υποστηρίζοντας ότι έχει καταθέσεις της και τηλεοπτικές συνεντεύξεις της, στις οποίες έλεγε άλλα από όσα είπε σήμερα στο δικαστήριο, ζητώντας από την Πρόεδρο να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία και κατέθεσε μήνυση εναντίον της εν ώρα δίκης!




  • Η στιχομυθία Κούγια-Καρατζά στο δικαστικό βήμα:

Κούγιας: H Τζωρτζίνα είχε θέμα στην καρδιά;

Καρατζά: Δεν είχε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα.

Κούγιας: Πώς μπορεί να διαπιστωθεί αν έχει φυσιολογική καρδιά;

Καρατζά: Αν υπάρχουν «καμπανάκια» για ανησυχητικά στοιχεία, το παιδί δεν είχε. Η εξέταση έδωσε φυσιολογικά, η καρδιά της ήταν φυσιολογική. Έγινε και δεύτερη εξέταση και καρδιογράφημα.

Κούγιας: Άλλη εξέταση, εκτός αυτών, υπάρχουν;

Καρατζά: Υπάρχει και η μαγνητική. Δεν έγινε, γιατί πρώτον δεν υπάρχει στο νοσοκομείο μας μαγνητικός τομογράφος και το παιδί ήταν σε πάρα πολύ βαριά κατάσταση και δεν μπορούσε να μεταφερθεί. Πριν το συμβάν δεν χρειαζόταν καν να κάνει αυτή την εξέταση.

Κούγιας: Αποκλείετε πριν την ανακοπή να υπήρχε κάτι σοβαρό που θα αναδεικνυόταν από την μαγνητική;

Καρατζά: Αποκλείω να υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Για να κάνουμε μαγνητική καρδιάς δεν βλέπουμε το βάρος του παιδιού, αλλά τις διαστάσεις από την επιφάνεια του σώματος και την συσταλτικότητα. Όλα ήταν φυσιολογικά.

Κούγιας: Μας λέτε ότι δεν χρειάζεται να ξέρετε το φυσιολογικό βάρος της καρδιάς ενός παιδιού;

Καρατζά: Τους γιατρούς τους ενδιαφέρουν οι διαστάσεις για την επιφάνεια του σώματος και η λειτουργικότητα

Κούγιας: Γίνεται να μην ελήφθη υπ’ όψιν η ιατροδικαστική έκθεση του Μπουζιάνη που έλεγε ότι η καρδιά της Τζωρτζίνας ζύγιζε μόλις 47 γραμμάρια (1/3 του κανονικού βάρους, το οποίο είναι 125 γραμμάρια), ήταν να πεθάνει από ανακοπή η κάποιο πρόβλημα καρδιάς; Δεν θα έπρεπε να ήταν ένα πρόσωπο που θα ελέγχεται για την καρδιά του;

Καρατζά: Το παιδί είχε φυσιολογική λειτουργία στην καρδιά του, οι εξετάσεις ήταν φυσιολογικές και στο Ωνάσειο, που είχε πάει, πάλι είχαν πει ότι το παιδί ήταν φυσιολογικό στην καρδιά.

Κούγιας: Σε κανένα νοσοκομείο δεν έγιναν οι εξετάσεις για μαγνητική καρδιάς.

Καρατζά: Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις [για να γίνουν]. Η μαγνητική καρδιάς είναι πολύ ιδιαίτερη εξέταση, την οποία κάνουν πολύ λίγα άτομα στη χώρα και σε δημόσιο χώρο δεν γίνεται πουθενά. Είναι υψηλού κόστους, θέλει πάνω από 700 ευρώ. Ελαφρά τη καρδία, με αρνητικό ιστορικό, αρνητική φυσική εξέταση, αρνητικό το καρδιογράφημα, εφόσον δεν υπάρχει καμία ένδειξη, δεν γίνεται να την κάνουμε την μαγνητική καρδίας. Κάνουμε σε παιδιά που μετά από πολλαπλά χειρουργεία καρδιάς έχουν π.χ. μυοκαρδίτιδες κ.ά. Το παιδί δεν είχε. Η καρδιά του είχε φυσιολογικές διαστάσεις. Στα 1.700 φυσιολογικά παιδιά που βλέπω τον χρόνο, θα κάνω μαγνητική καρδιάς; Θα γελάει ο κόσμος!

Κούγιας: Τα αιμοσφαίρια της Τζωρτζίνας ήταν 27.100 και έφτασαν στα 32.000 μετά την ανακοπή. Σύμφωνα με γιατρούς, το φυσιολογικό είναι 8.000-10.000. Τροπονίνη και λευκά αιμοσφαίρια σε αυξημένο ποσοστό πρέπει να μας υποψιαστούν για την ύπαρξη μυοκαρδίτιδας;

Καρατζά: Μετά την ανακοπή; Στην αύξηση της τροπονίνης οφείλεται. Μια συγκεκριμένη ένδειξη, του βιοχημικού ελέγχου, η οποία είναι παλιά και έχει αντικατασταθεί από την τροπονίνη αυξημένης ευκρίνειας, χρησιμοποιείται στις χώρες του τρίτου κόσμου.

Κούγιας: Κι εσείς είστε γιατροί τρίτου κόσμου. Φτωχοί άνθρωποι [έδειξε την Ρούλα Πισπιρίγκου], που τους αφήσατε να πεθάνουν τα παιδιά τους.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This