Νοσηλεύτριες «καίνε» την Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήταν άψυχη, δεν λύγισε,ούτε έκλαψε»

Must Read

Στην άκαμπτη στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν η κόρη της, Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και ήταν σε άσχημη κατάσταση αναφέρθηκε η νοσηλεύτρια, Γεωργία Παπανίκα η οποία βρέθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ως μάρτυρας για να καταθέσει στην υπόθεση της 34χρονης.

Η κατηγορούμενη έλειπε σήμερα από το δικαστήριο καθώς όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος της είχε μια ίωση και δεν αισθανόταν καλά.

Η νοσηλεύτρια ήταν στο νοσοκομείο από το πρώτο λεπτό που ειδοποιήθηκε η εντατική του νοσοκομείου του Ρίου για την άφιξη της Τζωρτζίνας με ανακοπή από το Καραμανδάνειο.

Αρχικά ανέφερε πως είχε τονιστεί να γίνουν τα πάντα για την 9χρονη καθώς ήταν το τελευταίο παιδί της οικογένειας.

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ο κ. Χασαπόπουλος φεύγοντας είπε στον κ. Ηλιάδη Ανδρέα σου παραδίδω αυτό το παιδί στα χρυσά σου χέρια, είναι το τελευταίο παιδί μιας οικογένειας, κάνε ό,τι μπορείς”. Δεν θα τα ξεχάσω ποτέ αυτά τα λόγια, ακόμα τα ακούω τα βράδια μέσα στο κεφάλι μου. Ήταν τόσο δύσκολη η κατάσταση, είχαμε τόσο πολύ πέσει από πάνω του, που ενώ σχολούσα στις 11:00, έφυγα στις 12.30».

Πρόεδρος: Για το δεύτερο χρονικό διάστημα 19/1/22 που εισήχθη, τι θυμάστε;

Μάρτυρας: Είχαμε μια κλήση από την Παιδιατρική για αναφερόμενους σπασμούς, κατέβηκε η γιατρός μας, δεν διαπιστώθηκε όμως κάτι τέτοιο, αλλά πήραμε το παιδί πάνω για παρακολούθηση. Θυμάμαι κιόλας ότι είχε μείνει και πολλές ώρες. Συνδέθηκε στον εγκεφαλογράφο αλλά δεν διαπιστώθηκε τίποτα.

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά  της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε πως ήταν «τυπική με τη μορφή της διεκπεραίωσης».

Όπως τόνισε ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια και η στάση της ήταν συγκεκριμένη ενώ δεν την είδε ποτέ να κλαίει.

«Έχω συνηθίσει από την εμπειρία μου στη μονάδα να βλέπω τους γονείς να θέλουν να μείνουν έστω και ένα λεπτό παραπάνω με τα παιδιά τους. Είχε ιατρικές γνώσεις μου είχε πει ότι ήταν νοσηλεύτρια. Δεν εξέλαβα ποτέ φόβο ή αγωνία για την κατάσταση του παιδιού της. Οι μητέρες έχουν αγωνία για το παιδί τους, για την εξέλιξη του παιδιού τους. Τη συγκεκριμένη δεν την είδα ποτέ αναστατωμένη, δεν την είδα ποτέ να κλαίει, δεν είδα τίποτα απολύτως».

Αντίθετα η νοσηλεύτρια είδε τον Μάνο Δασκαλάκη να κλαίει και την 34χρονη να τον παρηγορεί σχολιάζοντας «αυτό δεν το έχω ξαναδεί. Συνήθως οι μητέρες είναι συντετριμμένες».

Επίσης, έγινε αναφορά και στα σεμινάρια εγκληματολογίας που παρακολουθούσε τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου.  «Κάποια στιγμή το καλοκαίρι είδα σε μια ανάρτηση της κατηγορούμενης ότι ξεκινά μαθήματα εγκληματολογίας στο Πάντειο. Επειδή ενδιαφερόμουν, ήθελα να τη ρωτήσω για τη διαδικασία πώς ήταν, την συνεχάρη. Μου είπε ότι παρακολουθεί τα σεμινάρια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης λόγω του παιδιού και ότι είχε μια προσφορά το Πάντειο που πλήρωνες για ένα και σου έκαναν ένα δώρο. Όταν ολοκληρώθηκε αυτή η συζήτηση σκεφτόμουν γιατί μια μητέρα με ένα παιδί σε αυτήν την κατάσταση ανήρτησε στον λογαριασμό της τα σεμινάρια εγκληματολογίας και όχι τα σεμινάρια ειδικής αγωγής».

Πρόεδρος: Διαπιστώσατε εσείς κάποια δυσφορία των γονιών σχετικά με τους χειρισμούς των γιατρών;

Μάρτυρας: Το μόνο περιστατικό που θυμάμαι ότι υπήρχε δυσφορία ήταν όταν της είπε ο κ. Ηλιάδης να δει ψυχίατρο. Δυσαρεστήθηκαν με αυτήν την προτροπή και οι δυο γονείς. Κανένα άλλο παράπονο όμως σε ό,τι αφορά στη νοσηλεία. Έδειχναν να μας έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και ότι ήταν ευχαριστημένοι. Δεν έφερναν αντιρρήσεις ποτέ, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ανέβαζε συνέχεια αναρτήσεις που εξυμνούσε τον κ. Ηλιάδη.

Πρόεδρος: Πώς είχατε πρόσβαση εκεί;

Μάρτυρας: Δεν γίνεται να γίνεσαι φίλος με κάθε έναν που περνάει από τη μονάδα. Η κατηγορούμενη μας έστειλε αιτήματα φιλίας. Εμείς τα δεχτήκαμε… Άλλος από ντροπή, άλλος από οτιδήποτε. Όμως όταν πέθανε το παιδί μας διέγραψε όλους από το Facebook. Όταν είσαι φίλος με κάποιον στο Facebook βλέπεις ότι αναρτά. Έτσι τα έβλεπα.

Πρόεδρος: Πώς σας είπε ότι ήταν νοσηλεύτρια;

Μάρτυρας: Ήμουν στο κρεβάτι της Τζωρτζίνας και κάτι με ρώτησε, δεν θυμάμαι τι. Είδα ότι μιλάει όχι σαν κάποια άσχετη και της λέω «βλέπω, τα ξέρεις αυτά» και μου λεει «μα ναι καλέ συνάδελφος νοσηλεύτρια είμαι κι εγώ».

Πρόεδρος: Σας είχε προκαλέσει εντύπωση ότι έδειχνε ενδιαφέρον για το αν την κοιτάτε αν την παρατηρείτε;

Μάρτυρας: Ναι, αυτό που σας ειπα. Ότι έδειχνε τυπική με το παιδί και είχε τον νου της να κοιτάει τι κάνουμε εμείς.

Πρόεδρος: Έχετε δει γονιό με δυσκολία να εκφράσει το συναίσθημά του, αλλά να εκφράζει το ενδιαφέρον του με ερωτήσεις; Αν ναι, ίσχυε στην περίπτωση;

Μάρτυρας: Έχω δει γονείς να είναι πιο σκληροί αλλά δεν έχω δει γονιό να μην λυγίζει. Έχω εμπειρία σε μαιευτήρια και έχω δει γυναίκες να κλαίνε για αγέννητα παιδιά, όχι για ολόκληρο παιδί 8 χρόνων.

Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας σχετικά με τις αναρτήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μάρτυρας σχολίασε:

«Οι περισσότερες αναρτήσεις ήταν που ευχαριστούσε τον κ. Ηλιάδη που έσωσε το παιδί της. Θυμάμαι κάποιες βόλτες με τον σύζυγό της, χωρίς το παιδί και μια ανάρτηση για το πάρτι της Τζωρτζίνας. Οι άλλες αναρτήσεις ήταν από συναυλία που είχε πάει, από μπάνιο στη θάλασσα, όταν έγινε αυτή η ανάρτηση νοσηλευόταν το παιδί στην εντατική».

Εισαγγελέας: Το παιδί ήταν στην εντατική και η κατηγορούμενη ήταν για μπάνιο με τον σύζυγο;

Μάρτυρας: Βεβαίως κυρία Εισαγγελέα.

Ένορκος: Είχε αλληλεπίδραση με τη μητέρα η Τζωρτζίνα; Όταν της μίλαγε η μητέρα και ο πατέρας αντιδρούσε;

Μάρτυρας: Φαινόταν σαν να αναγνώριζε πρόσωπα. Δεν είδα κάτι περίεργο.

Ένορκος: Μας είπατε αυτά ότι από την εμπειρία σας ήταν ψυχρή, εσείς γιατί την κάνατε φίλη στο FB;

Μάρτυρας: Εγώ λέω τα πράγματα όπως τα αντιλαμβάνοναι εγώ.

Ένορκος: Ναι αλλά βγάζετε και υποκειμενικά συμπεράσματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης η μάρτυρας είπε πως είναι συγγενής με ξάδελφο του Μάνου Δασκαλάκη από άλλο σόι.

Συν. Υπερ: Πώς γίνεται να λέτε πως το επισκεπτήριο ήταν ελαστικό για την Τζωρτζίνα κ και την ίδια στιγμή η μητερα διεκπεραιωτική;

Μάρτυρας: Είπα πως έτσι ένιωθα πως ήταν από πλευρά μητέρας. Έφευγε πολλές φορές και πριν τη λήξη χρόνου

Συν. Υπερ: Ο Μάνος Δασκαλάκης ερχόταν;

Μάρτυρας: Ερχόταν. Κάποια στιγμή η κατηγορούμενη μας είπε πως έπιασε δουλειά και δεν ερχόταν συχνά. Είδα μία διαφοροποίηση από εκείνον. Έπεφτε πάνω στο παιδί, το αγκάλιαζε, έφερνε διάφορα λαδάκια να του βάζει.

«Δεν έβγαζε συναίσθημα»

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της Αγγελικής Καρβουνίδου, η οποία είναι επίσης νοσηλεύτρια και η οποία ανέφερε επίσης πως η συμπεριφορά της κατηγορουμένης ήταν ψυχρή και αποστασιοποιημένη.

Πρόεδρος : Διαπιστώσατε δυσφορία γονέων απέναντι στους ιατρούς;

Μάρτυρας : Όχι

Πρόεδρος : Διαπιστώστατε ευχαρίστηση;

Μάρτυρας : Ήταν ευχαριστημένοι με όλους τους γιατρούς. Έβλεπα πως μιλάγαμε. Είχα οικειότητα τους μίλαγαν ακόμα και στον ενικό.

Εισαγγελέας : Υπάρχουν φύλλα νοσηλείας, είναι υποχρεωτικό να συμπληρώνεται επισκεπτήριο;

Μάρτυρας : Δεν είναι υποχρεωτικό.

Συν. Υπερ (Α. Μπάκα-συνεργάτης Αλ. Κούγια) : Στην κατάθεσή σας λέτε ότι ήταν ψυχρή και απρόσιτη. Μπορείτε να περιγράψετε ένα τέτοιο σκηνικό;

Μάρτυρας : Δεν έβγαζε ένα συναίσθημα. Ήταν στο παιδί της σαν παρατηρητής. Να σας πω τη δική μου εμπειρία. Έκανα μπάνιο στο παιδί, τη χτενιζα και της έκανα κότσιδα. Συνηθωα οι μανάδες χαίρονται όταν βλέπουν τα παιδιά της, γελάνε… σε αυτήν δεν το έβλεπα αυτό.

Συν. Υπερ: Ο κ.Ηλιαδης είπε ότι ήταν τυπικοτατη και καθόταν για ώρες στην εντατική. Έχουμε και σχετικές φωτογραφίες.

Μάρτυρας: Πολλές φορές ήταν και ο κ.Ηλιαδης μαζί με τους γονείς για να τους ενθαρρύνει.

Συν. Υπερ: Σας είχε μεταφέρει ο κ.Ηλιαδης ότι δεν ηταν κοντά στο παιδί;

Μάρτυρας: Τυπική ήταν. Ήταν όμως απρόσιτη προς εμάς, άλλοι γονείς ρωτάνε, έχουν απορίες, φόβους για το παιδί. Δεν έβγαζε το συναίσθημα μιας μαμάς που το παιδί της είναι βαριά άρρωστο και δεν ξέρει τι θα συμβεί μετά.

Συν. υπερ: Αυτό σας το μετέφερε καποιος;

Μάρτυρας: Είναι η δική μου άποψη.



Δείτε επίσης:

«Δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε τα επεισόδια» της Τζωρτζίνας – «Ψυχρή, αποστασιοποιημένη και λιγομίλητη» η Πισπιρίγκου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This