Τέμπη: Ποινική δίωξη στο πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ για την μετάταξη του προφυλακισμένου σταθμάρχη

Διώξεις ασκήθηκαν και σε ακόμη δύο υψηλόβαθμα στελέχη - Η έκπτωση 50% της Hellenic Train σε νέους

Must Read

Νέες δικαστικές εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του σοβαρού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα για την τραγωδία όπως επίσης και σε δύο άλλα μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν για την μετάταξη του 59χρονου προφυλακισμένου σταθμάρχη της Λάρισας στη θέση του, καθώς το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη.

Η ποινική δίωξη αφορά την παράβαση καθήκοντος και τις επόμενες ώρες αναμένεται να φύγουν οι κλήσεις από το γραφείο του εφέτη ανακριτή.

50% έκπτωση σε φοιτητές και νέους

Να πείσει με κάθε τρόπο τους νέους να μπουν ξανά στα τρένα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισαν τη ζωή σε συνομηλίκους τους προσπαθεί με νύχια και με δόντια η Hellenic Train.

Γι’αυτό, προχωρά σε έκπτωση 50% σε φοιτητές και νέους έως 25 ετών, για ταξίδια με τα δρομολόγια της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα από 27/04/2023 έως 15/07/2023.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Θα παρέχεται έκπτωση 50% για τη διευκόλυνση φοιτητών αλλά και νεαρών επιβατών, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από 27/04/2023 έως και 15/07/2023 με τα δρομολόγια IC, ICE (και υποκαταστάσεις με λεωφορεία αυτών) στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και ενδιάμεσους σταθμούς. Η προσφορά απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), καθώς και σε όλους τους νέους κάτω των 25 ετών.

Η έκδοση των εισιτηρίων γίνεται από όλα τα εκδοτήρια της Hellenic Train και τα διαδικτυακά κανάλια πώλησης web & mobile, με την επιλογή ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΑΕΙ-Δ.ΙΕΚ ή ΝΕΟΙ 25 -27/4 – 15/7».







Η καταγγελία για τον διευθυντή κυκλοφορίας

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί η καταγγελία που πρώην στελέχους του ΟΣΕ για τον Διευθυντή διευθυντή κυκλοφορία του ΟΣΕ, Κωνσταντίνο Χρυσάγη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Λαγονήσι, το οποίο προκάλεσε ερωτηματικά σε όσους τον γνώριζαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία-«φωτιά», ο 66χρονος που έχασε τη ζωή του ένα μήνα μετά από την σύγκρουση των τρένων, είχε δεχτεί πιέσεις από «αδίστακτους» για να παραποιήσει ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία αποτελούν σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας. Όπως και αναγκάστηκε να κάνει, σύμφωνα με όσα καταγγέλονται.

Ο μάρτυρας και πρώην στέλεχος του ΟΣΕ που καταγγέλλει ότι παραποιήθηκαν στοιχεία που αφορούν το τρομερό δυστύχημα, για το οποίο υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, ζητάει να καταθέσει επίσημα.

«Δεν μπορούσε να πει “όχι” σε αυτούς που διοικούν τον ΟΣΕ τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι είναι αδίστακτοι και εκτελούν εντολές... Έτσι, συμμετείχε στην κοπτοραπτική των συνομιλιών μεταξύ των σταθμαρχών και των άλλων παραγόντων της κυκλοφορίας» αναφέρει στην επιστολή του, σύμφωνα με το Star.

Η διαβολική σύμπτωση


Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Μαρτίου ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ και υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου, έχασε τη ζωή του όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Σούνιο, όταν κατά την διάρκεια προσπέρασης, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με βανάκι, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τροχαία. Η είδηση για τον θάνατό του έπεσε σαν «βόμβα» και προκάλεσε ερωτηματικά.

Τι απαντάει ο ΟΣΕ

«Περιμένουμε γραπτώς αποδεικτικά στοιχεία για όσα λέγονται και θα κινηθούμε αναλόγως» απάντησαν πηγές του ΟΣΕ στο Star για την καταγγελία.

Στη θέση του ο σταθμάρχης που άλλαξε τις βάρδιες με μπλάνκο

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, ο σταθμάρχης Π.Κ. που που διώκεται ποινικά γιατί έφυγε νωρίτερα από τον σταθμό, διορθώνοντας με μπλάνκο τις βάρδιες, επέστρεψε κανονικά στη βάρδιά του με τον Γεραπετρίτη να δηλώνει ότι υπάρχει τεκμήριο αθωότητας για όλους.

Σημειώνεται ότι για τις καταγγελίες που ακούστηκαν για την υπόθεση των Τεμπών, ακόμα και σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση αναφορικά με απειλές κατά σταθμαρχών και μαρτύρων που ήθελαν να μιλήσουν και να καταγγείλουν, δεν έχει υπάρξει κάποια έρευνα μέχρι τώρα.

Δείτε επίσης:

Τσαπανίδου για δηλώσεις Γεραπετρίτη για τα Τέμπη: «Αδιόρθωτοι συνεχίζουν την εξαπάτηση και την προσβολή των θυμάτων»

Καταγγελία-«βόμβα» για τον διευθυντή του ΟΣΕ που σκοτώθηκε σε τροχαίο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη
 
Διασυρμός Γεραπετρίτη – Φώναζε πανικόβλητος μέσα στον ΟΣΕ «τηλεδιοίκηση είναι αυτό!»

Σάλος: Εργάζεται κανονικά ο συμβασιούχος σταθμάρχης Λάρισας παρά την κακουργηματική δίωξη εναντίον του!

Παραβάσεις του ΟΣΕ και της Hellenic Train διαπίστωσε η ΡΑΣ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This