Νοσοκομείο Βόλου: Δεν «φιλοξενεί» σορούς ανθρώπων που δεν πέθαναν εκεί!

Ένα πρόσφατο περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα

Must Read

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η απόφαση του νοσοκομείο Βόλου να μην «φιλοξενεί» στα ψυγεία του σορούς ατόμων που δεν είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή εντός του ιδρύματος!

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, όλα ξεκίνησαν όταν μια 45χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από παθολογικά αίτια και μεταφέρθηκε η σορός στο νοσοκομείο Βόλου καθώς η Αστυνομία έπρεπε σε πρώτη φάση να αναζητήσει συγγενείς.

Όμως, η διοίκηση είχε λάβει ήδη την απόφασή της σύμφωνα με την οποία η σορός θα μένει στα ψυγεία του νεκροτομείου που διαθέτει 12 θέσεις, μόνο εάν ο θάνατος έχει επέλθει μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης καθώς η άρνηση του νοσοκομείου προκάλεσε την εισαγγελική εντολή με το σκεπτικό ότι δημόσιο ίδρυμα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να αρνείται παροχή υπηρεσίας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που ουσιαστικά αποτελεί προσβολή των νεκρών.

Η πηγή αναφέρει πως η απόφαση του νοσοκομείου λήφθηκε κάτω από το βάρος των πιέσεων που δέχονταν οι υπηρεσίες του. Ειδικότερα, το βάρος αναζήτησης των συγγενών των εγκαταλελειμμένων ανθρώπων που πέθαναν στον δρόμο αναλάμβανε η κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος γιατί οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων που όφειλαν να αναζητήσουν συγγενείς δεν το έπρατταν ποτέ, με αποτέλεσμα σοροί να βρίσκονται στα αζήτητα από 40 ημέρες μέχρι και έξι μήνες!

Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης εάν ένας άνθρωπος πεθάνει σπίτι του ή στον δρόμο, γεγονός που συμβαίνει κατ΄επανάληψη και πρόκειται για άτομα που έχουν εγκαταλειφθεί όχι μόνο στον θάνατο, αλλά και στη ζωή, το νοσοκομείο δεν θα δέχεται να παραμένει η σορός στα ψυγεία του.

Κατά την κρίση της διοίκησης θα πρέπει να αναλαμβάνουν οι δήμοι την ταφή, αλλά καμία απάντηση δεν δίνεται στα εξής ερωτήματα: πού θα μεταφέρει η αστυνομία τον νεκρό και που θα φιλοξενείται η σορός μέχρι σύμφωνα με το Νόμο να αποβεί άκαρπη η προσπάθεια αναζήτησης συγγενών και να κληθεί ο αρμόδιος δήμος να αναλάβει την ταφή; Ο δήμος Βόλου διαθέτει νεκροθαλάμους στο κοιμητήριο του Κούκου αλλά στους υπόλοιπους δήμου της Μαγνησίας, δεν υπάρχει υποδομή.

Σύμφωνα με την απόφαση, το νοσοκομείο δεν θα παραλαμβάνει σορούς που μεταφέρουν τα γραφεία τελετών τα οποία καλούνται από την αστυνομία, δεν θα επιτρέπεται η φύλαξη της σορού εφόσον έχει ολοκληρωθεί η νεκροψία νεκροτομή μετά από εισαγγελική εντολή,  δεν θα φυλάσσονται σοροί άπορων αλλοδαπών και εγκαταλελειμμένων χωρίς οικογενειακό περιβάλλον που δεν απεβίωσαν εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος, όσοι δεν ήταν νοσηλευόμενοι στο ίδρυμα θα μεταφέρονται στα ψυγεία του Κοιμητηρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This