Εξιτήριο για το 18χρονο που έπεσε θύμα ληστείας στην Ακρόπολη

Must Read

Ευχάριστα τα νέα για τον 18χρονο Δημήτρη που έπεσε θύμα ληστείας κάτω από την Ακρόπολη την Δευτέρα του Πάσχα (17/04), καθώς πριν λίγη ώρα έλαβε εξιτήριο από την χειρουργική μονάδα του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο 18χρονος έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι από τον δράστη, τραυματίστηκε σοβαρά δεξιά στον λαιμό αλλά και την κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να χάσει αίμα. Για καλή του τύχη μεταφέρθηκε έγκαιρα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με τους γιατρούς να βάζουν τα δυνατά τους προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο ίδιος μάλιστα στην κατάθεση που έδωσε πριν λίγες ημέρες στους αστυνομικούς δήλωσε πως ζει από θαύμα, περιγράφοντας με λεπτομέρειες όσα συνέβησαν την ημέρα που παραλίγο να χάσει την ζωή του.

Στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται οι γονείς του αλλά και οι φίλοι του που ήταν μαζί του την ώρα της επίθεσης. Ο ένας εκ των φίλων του μάλιστα κυνήγησε τον δράστη και προσπάθησε μαζί με τους περαστικούς να τον ακινητοποιήσουν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην δικογραφία, ο φίλος του θύματος την ώρα που καταδίωκε τους δράστες καλούσε βοήθεια. Τελικά μαζί με διερχόμενους πολίτες κατάφεραν να ακινητοποιήσουν, επί της οδού Αδριανού 39 στην Αθήνα, τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους, ο οποίος αρχικά προσήχθη από αστυνομικούς στο Τ.Α. Ακροπόλεως και μετέπειτα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Όσον αφορά τον αλβανικής καταγωγής ληστή με το μαχαίρι, αναφέρεται ότι «ο κατηγορούμενος κατάφερε και τράπηκε σε φυγή πλην όμως κατά το δρομολόγιο της διαφυγής του απέρριψε το αφαιρεθέν τσαντάκι, με τα περιεχόμενα αυτού του 18χρονου παθόντα το οποίο περισυνέλλεξε διερχόμενος πολίτης, παραδόθηκε σε ευρισκόμενους στο σημείο αστυνομικούς και κατασχέθηκε. […]. Εξεταζόμενοι οι φίλοι του 18χρονου, αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο φίλο του κατηγορούμενου με το μαχαίρι».

Η αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα, όπου εντόπισαν τον ληστή αλλά και την μητέρα του. Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε τα πάντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομία: «Εκεί ανευρέθηκε η μητέρα αυτού, η οποία σε σχετικές γενόμενες ερωτήσεις αστυνομικών υπέδειξε τον υιό της ο οποίος ερωτώμενος προφορικά από αστυνομικούς της Υπηρεσίας εάν είναι ο δράστης των περιγραφόμενων έκνομων πράξεων απάντησε θετικά και κατόπιν τούτου προσήχθη στο κατάστημα της Υπηρεσίας μας όπου μετέπειτα συνελήφθη. Επιπλέον, η μητέρα του κατηγορουμένου παρέδωσε σε αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας τα ρούχα που φορούσε ο ανωτέρω κατηγορούμενος κατά την διάπραξη των έκνομων πράξεων ήτοι:

Ένα ζεύγος ανδρικών αθλητικών υποδημάτων, μάρκας ΝΙΚΕ, χρώματοςμαύρου και μεγέθους ΕU 44. Μία αθλητική ζακέτα, μάρκας ΝΙΚΕ, χρώματος μαύρου και μεγέθους XLL. Μία μπλούζα, μάρκας ΖΑRA, χρώματος χακί (παραλλαγής), μεγέθους 13 -14. Ενός παντελονιού – αθλητικής φόρμας, μάρκας ΝΙΚΕ, χρώματος μαύρου, η οποία φέρει έμπροσθεν της δεξιάς τσέπης αυτής καστανέρυθρες κηλίδες.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς επί της παλαιάς Ρωμαϊκής αγοράς στην περιοχή της Ακρόπολης καθόσον εκεί τους ανέφερε ότι απέρριψε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε πλην δεν θυμόταν το επακριβές σημείο και αυτό δεν εντοπίστηκε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This