Καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη: Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 21χρονοι – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Must Read

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος των δύο 21χρονων που συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς κινηματογραφικής καταδίωξης που πραγματοποιήθηκε. Οι δύο κουκουλοφόροι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για εμπρησμό και βία κατά υπαλλήλων και απόπειρα σωματικής βλάβης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, οι δύο κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων στο κέντρο της πόλης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε ταράτσα παρακείμενου κτιρίου.

Οι αστυνομικοί τους έκανα σήμα να σταματήσουν καθώς πήγαιναν από ταράτσα σε ταράτσα ενώ παράλληλα εκτόξευαν οικοδομικά υλικά κατά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και σκόνη πυροσβεστήρα. Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις, ο ένας από τους δύο άνδρες κατέβηκε από την ταράτσα, όπου βρισκόταν και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, ένα κουτί σπίρτα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα (08-05-2023) στο κέντρο πόλης, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί ηλικίας, αμφότεροι, 21 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων στο κέντρο της πόλης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι σε ταράτσα παρακείμενου κτιρίου κινούνταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Σε σήματα και κλήσεις των παρευρισκομένων αστυνομικών προκειμένου να κατέλθουν από την ταράτσα οι δύο άντρες προσπάθησαν να διαφύγουν κινούμενοι από ταράτσα σε ταράτσα σε διπλανές πολυκατοικίες, ενώ παράλληλα  εκτόξευαν οικοδομικά υλικά κατά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και σκόνη πυροσβεστήρα.

Τελικώς, έπειτα από διαπραγματεύσεις, ο ένας εκ των δραστών κατήλθε από την ταράτσα, όπου βρισκόταν και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Μετά από έλεγχο στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

–  (1) μάσκα με μορφή κόμικ,

– (4) μαρκαδόροι υπογραφής,

– (3) αναπτήρες,

– (1) κουτί σπίρτα και

– (1) πτυσσόμενο μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Δείτε φωτογραφίες:






Δείτε επίσης:

Καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη: 21χρονοι Έλληνες οι δράστες που συνελήφθησαν

Απίθανα πράγματα: Σε live μετάδοση καταδίωξη και σύλληψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This