Εξώδικο στην Γκάγκα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς για το προεκλογικό ρουσφέτι των «126»

Απαιτούν την άμεση ακύρωση της σκανδαλώδους προκήρυξης

Must Read

Η προχθεσινή ανακοίνωση-κόλαφος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, μέσω της οποίας η ΟΕΝΓΕ ζήτησε την άμεση ακύρωση της προεκλογικής και, προφανώς, ρουσφετολογικής προκήρυξης της Μίνας Γκάγκα για 126 «συντονιστές διευθυντές» στο ΕΣΥ, ήταν μόνο η αρχή, καθώς, πλέον, οι νοσοκομειακοί γιατροί ετοιμάζονται να στείλουν εξώδικο στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας.

Μέσω του εξώδικου, στο οποίο θα κοινοποιούν τον υπουργό Υγείας, τον πρωθυπουργό, καθώς και την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα απαιτήσουν την «ακύρωση της απαράδεκτης, ρουσφετολογικής προκήρυξης θέσεων Συντονιστών Διευθυντών». Συγκεκριμένα, η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της ότι, την ώρα που τα νοσοκομεία είναι στα πρόθυρα λειτουργικής κατάρρευσης και που το φαινόμενο των παραιτήσεων των νοσοκομειακών γιατρών παίρνει τη μορφή «χιονοστιβάδας», η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει προεκλογικά, για να ξεμπερδεύει με τις εκκρεμότητες που τις έχουν απομείνει για την πλήρη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις Α.Ε.

«Αυτό το στόχο εξυπηρετεί η προκήρυξη, κυριολεκτικά στο παρά πέντε των εκλογών, 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ, δηλαδή προϊστάμενων, πρόθυμων να φέρουν σε πέρας τη βρώμικη δουλειά της απαρέγκλιτης υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της υγείας. Την ώρα που έχουν παγώσει όλες οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των ελάχιστων προσλήψεων Επιμελητών Β’ που έχουν προκηρυχθεί, και που είναι ζωτικής σημασίας για να λειτουργήσουν τα τμήματα και οι κλινικές, την ώρα που έχουν παγώσει με πρόσχημα την προεκλογική περίοδο ακόμα και οι διορισμοί νέων ειδικευόμενων σε πολλά νοσοκομεία, η κυβέρνηση προκηρύσσει θέσεις συντονιστών διευθυντών φωτογραφίζοντας “ημέτερους”. Μάλιστα, η περίοδος “υποβολής υποψηφιοτήτων” είναι από 15 ως 24 Μαΐου 2023, ενώ είναι γνωστό ότι στις 21 Μαΐου διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές», αναφέρει σχετικά η ΟΕΝΓΕ .

Εξοργιστικό

Οι νοσοκομειακοί γιατροί χαρακτηρίζουν εξοργιστικό από τη μια να έχουμε τραγική υποστελέχωση σε πολλά τμήματα λόγω πολιτικής «μη προσλήψεων» και λόγω «καταιγίδας» παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, και από την άλλη η κυβέρνηση που έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό, να τρέχει τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές να προλάβει να προκηρύξει «φωτογραφικά» θέσεις… «Συντονιστών Διευθυντών».

Οι γιατροί απαιτούν την άμεση ακύρωση της σκανδαλώδους προεκλογικής προκήρυξης συντονιστών διευθυντών και ξεκαθαρίζουν για ακόμα μια φορά οτι οι κλινικές χρειάζονται νέους Επιμελητές, όχι «Συντονιστές Διευθυντές».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This