Στον κρατούμενο υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας η Ελληνίδα Πρέσβης – Ενημέρωση της ΕΕ για τις αλβανικές «μεθόδους παρακράτους»

Και ερώτηση Βόζεμπεργκ στην Κομισιόν «για την παράνομη σύλληψη του ομογενή υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας στην Αλβανία»

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διπλωματικές ενέργειες του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την πλήρη ενημέρωση και επίλυση του προβλήματος που δημιούργησε η αλβανική πλευρά στον υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας, μετά την αιφνιδιαστική σύλληψή του χθες το βράδυ στο κέντρο της Χιμάρας.

Μετά το διάβημα διαμαρτυρίας προς το αλβανικό ΥΠΕΞ, αλλά και την επικοινωνία του Έλληνα Υπουργού Νίκου Δένδια με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, από τον οποίο ζήτησε εξηγήσεις για τη σύλληψη τριών συνολικά ατόμων χθες το βράδυ, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας προκειμένου να συναντήσει τον Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται εκεί.

Επιπροσθέτως, η κ.Καμίτση ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη, τους Πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους.

Ερώτηση Βόζεμπεργκ στην Κομισιόν «για την παράνομη σύλληψη του ομογενή υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας στην Αλβανία»

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ζητώντας άμεση αντίδραση» για το γεγoνός ότι «δύο ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, Διονύσης-Φρέντι Μπελέρης, χωρίς λόγο και με μεθόδους που παραπέμπουν σε παρακράτος», κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ζητάει από την ΕΕ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία».




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This