Τα τσιράκια του Ράμα συνέλαβαν υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας! – Ελληνικό διάβημα στην Αλβανία

Δείτε το βίντεο - Σφοδρή η αντίδραση των φορέων της μειονότητας

Must Read

Ενώ η Αλβανία προετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές σε λίγα 24ωρα και η προεκλογική εκστρατεία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, ο Έντι Ράμα συνεχίζει την πάγια τακτική μεθόδευσης, επίθεσης και υπονόμευσης στο ελληνικό στοιχείο της χώρας και ειδικά στην περιοχή της Χιμάρας και της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Με απειλές, ύβρεις και καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος, ο ελληνισμός της Χιμάρας αντιστέκεται και προσπαθεί να μείνει όρθιος κόντρα στην ευθεία παρέμβαση του Αλβανού Πρωθυπουργού στην εκλογική διαδικασία και την κατάφωρη παραβίαση όλων των διαδικασιών.

Χθες το βράδυ, όπως μετέδωσε το himara.gr αστυνομικοί με πολιτικά και με στολές, έσπευσαν τρέχοντας σε σημείο στον κεντρικό δρόμο των Σπηλαίων στη Χιμάρα και με γρήγορες κινήσεις πήραν μαζί τους συλλαμβάνοντας τον Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Χιμάρας με το ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- PBDNJ), αλλά και δύο συνεργάτες του!

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανήρτησε το himara.gr ο κ.Μπελέρης (είναι και Πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας) απλώς συνομιλεί με τα δύο άτομα, όταν εμφανίζονται οι ασφαλίτες και τους παίρνουν μαζί τους να τους βάλουν σε κλούβα!

  • Βίντεο από τη Χιμάρα και την ώρα της σύλληψης, ανήρτησε στο λογαριασμό του και ο Nestoras Varfis:

Ελληνικό διάβημα στα Τίρανα

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρεται στη σύλληψη του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη και γνωστοποιεί ότι προβαίνει σήμερα σε διάβημα διαμαρτυρίας στο αλβανικό ΥΠΕΞ:

«Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας».

Κατρούγκαλος: «Η στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε δύσκολες στιγμές, πρέπει να είναι έμπρακτη. Δεν αρκούν οι φιέστες»

Αντίδραση είχαμε και από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος ζήτησε άμεση και αποφασιστική κινητοποίηση της Κυβέρνησης, πέραν του διαβήματος:

«Η σύλληψη και κράτηση από τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας και υποψήφιου Δημάρχου, Φρέντυ Μπελέρυ, δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, δημιουργεί σοβαρή ανησυχία και ερωτήματα. Πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση. Αναμένουμε ότι πέραν του αυτονόητου διαβήματος σε διμερές επίπεδο, η Κυβέρνηση θα κινητοποιηθεί αποφασιστικά και σε επίπεδο ΕΕ και ΟΑΣΕ. Η στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε δύσκολες στιγμές, πρέπει να είναι έμπρακτη. Δεν αρκούν οι φιέστες (σ.σ. αναφερόμενος στην επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χιμάρα λίγο πριν τα Χριστούγεννα)».

«Επικίνδυνη εκτροπή»

Όλα όσα γίνονται στην Αλβανία είναι μια συνηθισμένη πρακτική του Ράμα, ο οποίος ειδικά τα τελευταία 24ωρα έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση τόσο κατά του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, όσο και γενικότερα κατά του ελληνικού στοιχείου.

Μάλιστα, το μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ που στηρίζει τον Μπελέρη, είχε βγάλει μια σκληρή ανακοίνωση κατά του Αλβανού Πρωθυπουργού για την εμπλοκή του στην ακραία πόλωση του προεκλογικού κλίματος στον Δήμο Χιμάρας.

Το ΚΕΑΔ κάνει λόγο για «ακραία ρητορική και επικίνδυνες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας σχετικά με τον υποψήφιο μας στο Δήμο Χιμάρας», ενώ τονίζει πως «η ανάγκη κάλυψης της αυτοαποκαλούμενης αναποτελεσματικότητας των τοπικών αρχών και των μεροληπτικών πολιτικών της κυβέρνησής του για την περιοχή, συσσωρεύει και πάλι άμεσα ή έμμεσα ζητήματα με εθνικιστικές και ρατσιστικές κατηγορίες».

Καταγγέλλει ακόμα το μειονοτικό κόμμα ότι ανάλογες ήταν οι συμπεριφορές του Ράμα σε Αργυρόκαστρο και Άγιους Σαράντα και καλεί τον διεθνή παράγοντα «OSBE/ODIHR, ΗΠΑ και ΕΕ ειδικά» να σημειώσει «την επικίνδυνη εκτροπή που επιχειρεί η Κυβέρνηση να περάσει στο πεδίο της ψευδοπατριωτικής αντιπαράθεσης αντί να αντιμετωπίσει τις εναλλακτικές».

Το ΚΕΑΔ απαιτεί μόνιμη παρουσία του διεθνούς παράγοντα στα εκλογικά τμήματα, ώστε να αποφευχθεί η νοθεία του αποτελέσματος.

Λάθος ότι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος ο Μπελέρης

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΑΠΕ μεταδόθηκε ότι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος σήμερα το πρωί, ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας, ο οποίος θυμίζουμε συνελήφθη τα μεσάνυχτα από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων».

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Παραμένει κρατούμενος.

Με σφοδρότητα αντέδρασαν οι φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, για την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας.

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές , ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Στην πορεία προς την κάλπη δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον Έντι Ράμα, ο οποίος λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του!

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This