Παραμένει κρατούμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας που συνέλαβαν οι Αλβανοί – Ζήτησε εξηγήσεις από τον Ράμα ο Δένδιας

Ένωση Χειμαρριωτών: «Ο Μπελέρης προσήχθη βίαια χωρίς κατηγορία, με έναν και μοναδικό σκοπό: να τρομάξουν οι ψηφοφόροι του» - Ντούλες: «Απήχθη με εντολή του Ράμα»

Must Read

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας Διονύση-Φρέντι Μπελέρη από τις αλβανικές αρχές, αλλά και η συνεχιζόμενη προσπάθεια του Έντι Ράμα για εμπλοκή, μεθόδευση και υπονόμευση των προσπαθειών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην περιοχή, μόλις λίγες ώρες πριν τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία.

Μετά το διάβημα διαμαρτυρίας προς το αλβανικό ΥΠΕΞ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Αλβανό Πρωθυπουργό, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές για να ζητήσει εξηγήσεις για τη σύλληψη τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου με το ΚΕΑΔ Διονύση-Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νωρίτερα, ο κ. Δένδιας είχε ενημερώσει για το ζήτημα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ.Μπελέρης παραμένει κρατούμενος χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, καθώς μία πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ δεν ισχύει, όπως αναφέρει το himara.gr και συμπληρώνει πως ακόμα κανένας δεν γνωρίζει τον λόγο που προσήχθη.

«Απαράδεκτη»

«Η εικόνα σύλληψης του υποψήφιου Δημάρχου Χειμάρρας κ. Μπελέρη είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3».

«Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες και παρακολουθούμε την υπόθεση. Είμαστε στο πλευρό της Ελληνικής Μειονότητας», τόνισε και υπενθύμισε τη «σπουδαιότητα της επίσκεψη»ς που πραγματοποίησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός πριν από μερικούς μήνες στη Χιμάρα ως ο «πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε την περιοχή».

Από την αναταραχή δεν θα μπορούσε να λείψει και να χάσει την ευκαιρία για προβολή ότι δήθεν κάτι κάνει και ο Υπουργός (καμίας) Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς και υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας.




Το χρονικό

Χθες το βράδυ, αστυνομικοί με πολιτικά και με στολές, έσπευσαν τρέχοντας σε σημείο στον κεντρικό δρόμο των Σπηλαίων στη Χιμάρα και με γρήγορες κινήσεις πήραν μαζί τους συλλαμβάνοντας τον Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Χιμάρας με το ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- PBDNJ), αλλά και δύο συνεργάτες του!

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανήρτησε το himara.gr ο κ.Μπελέρης (είναι και Πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας) απλώς συνομιλεί με τα δύο άτομα, όταν εμφανίζονται οι ασφαλίτες και τους παίρνουν μαζί τους να τους βάλουν σε κλούβα!

Με σφοδρότητα αντέδρασαν οι φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, για την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας.

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές , ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Στην πορεία προς την κάλπη δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον Έντι Ράμα, ο οποίος λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του!

  • Βίντεο από τη Χιμάρα και την ώρα της σύλληψης, ανήρτησε στο λογαριασμό του και ο Nestoras Varfis:

Ένωση Χειμαρριωτών: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, απαντάμε την Κυριακή στις κάλπες

  • Ανακοίνωση:

Αυτήν την Κυριακή ο λαός της Χειμάρρας έχει αποφασίσει να εκλέξει δήμαρχο με την ψήφο του. Τα μηνύματα από τα χωριά, η συσπείρωση των κατοίκων στην Χιμάρα και η μαζική συμμετοχή από την Ελλάδα εξασφαλίζουν την νίκη του Φρέντη Μπελέρη στην κάλπη.

Ξέροντας τις καθεστωτικές πρακτικές που ακολουθεί ο Αλβανός πρωθυπουργός τόσα χρόνια, δεν είχαμε καμία ελπίδα ότι θα ήταν μια κανονική αναμέτρηση. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει χρησιμοποιήσει κάθε παράνομη μέθοδο εξευτελίζοντας την έννοια του πρωθυπουργού για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Δεν θα του επιτρέψουμε να το πετύχει.

Ο λαός της Χιμάρας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ δώδεκα χρόνια τώρα για να παρατήσει το δικαίωμά του να εκλέξει δημοκρατικά τον δήμαρχό του. Στον λαό της Χιμάρας αξίζει να έχει τον δήμαρχο που ο ίδιος επιλέγει. 

Ο Μπελέρης προσήχθη βίαια χωρίς κατηγορία, με έναν και μοναδικό σκοπό: να τρομάξουν οι ψηφοφόροι του ώστε να μην κατέλθουν στις κάλπες και να αφήσουν ελεύθερη την δημαρχία στον εκλεκτό του Ράμα.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να μην υποκύψουν. Τους διαβεβαιώνουμε πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Την Κυριακή θα ψηφίσουμε μαζικά και την Δευτέρα ο Μπελέρης θα είναι δήμαρχος.

Ένωση Χειμαρριωτών

Ο Φρέντι Μπελέρης (facebook)

Βαγγέλης Ντούλες: Ο Μπελέρης απήχθη από την αστυνομία με εντολή του Ράμα

Ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Χιμάρας και χαρακτήρισε τη σύλληψη Μπελέρη «καθαρή πολιτική επίθεση».

Ζήτησε να σταματήσουν τέτοιες απόπειρες παρεμπόδισης της εκλογικής διαδικασίας και υποστήριξε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος οδηγήθηκε στην αστυνομία με εντολή του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

«Μετά από μια εβδομάδα μίσους, διχασμού, συνεχούς επίθεσης, από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα κατά του κ. Μπελέρη, με εντολές και οδηγίες του, η αστυνομία απήγαγε τον κ. Μπελέρη στο κέντρο της πόλης πηγαίνοντας τον στο αστυνομικό τμήμα Αυλώνα τον ίδιο και τον δικηγόρο του. Είναι μια πρωτοφανής και ανεξήγητη πράξη. Ένα φαινόμενο που σχετίζεται μόνο με ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ζητάμε την απελευθέρωσή του. Εγγύηση της εκλογικής και εκλογικής διαδικασίας και εγκατάλειψη του εκφοβισμού των πολιτών από τον κ. Ράμα. Προειδοποιήσαμε με την προχθεσινή μας δήλωση και θέλουμε να απευθυνθούμε ξανά στα ΜΜΕ σήμερα, ώστε να είναι παρόντα ώστε η διαδικασία να γίνει διαφανής», είπε ο Ντούλες σύμφωνα με το himara.gr.

Κατρούγκαλος: «Η στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε δύσκολες στιγμές, πρέπει να είναι έμπρακτη. Δεν αρκούν οι φιέστες»

Αντίδραση είχαμε και από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος ζήτησε άμεση και αποφασιστική κινητοποίηση της Κυβέρνησης, πέραν του διαβήματος:

«Η σύλληψη και κράτηση από τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας και υποψήφιου Δημάρχου, Φρέντυ Μπελέρυ, δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, δημιουργεί σοβαρή ανησυχία και ερωτήματα. Πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση. Αναμένουμε ότι πέραν του αυτονόητου διαβήματος σε διμερές επίπεδο, η Κυβέρνηση θα κινητοποιηθεί αποφασιστικά και σε επίπεδο ΕΕ και ΟΑΣΕ. Η στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε δύσκολες στιγμές, πρέπει να είναι έμπρακτη. Δεν αρκούν οι φιέστες (σ.σ. αναφερόμενος στην επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χιμάρα λίγο πριν τα Χριστούγεννα)».

Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This