Μάριος Παπαγεωργίου: Δικαιωμένη η μητέρα του – «Θα πω εγώ “συλληπητήρια” στους κακοποιούς»

Τι είπε στην Αγγελική Νικολούλη - Το «ευχαριστώ» από καρδιάς

Must Read

Δικαίωση νιώθει η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου καθώς έντεκα χρόνια μετά την απαγωγή και την δολοφονία του γιου της φαίνεται πως η υπόθεση οδεύει προς την λύση της.

Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε δύο άντρες, 53 και 54 ετών οι οποίοι ήταν μέλη της σπείρας που εμπλέκεται στην υπόθεση. Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν σήμερα καθώς είχαν ζητήσει και λάβει προθεσμία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και την δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη ανέφερε:

«Είναι μία ευχάριστη είδηση και λέω ο Θεός δεν μας ξεχνάει και οι προσευχές μας βγήκαν αληθινές. Πιστεύω στο Θεό ότι θα βρεθούν τα οστά του Μάριου. Το πιστεύω, δεν το βάζω κάτω», λέει η Βαρβάρα Θεοδωράκη.

Η μάνα του αδικοχαμένου 26χρονου θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα στους δύο κακοποιούς που συνελήφθησαν.

«Και να πω και συλλυπητήρια στους “κυρίους”, που συνελήφθησαν τώρα. Όταν γινόταν το δικαστήριο με πλησίασαν και μου είπαν συλλυπητήρια. Τους τα ανταποδίδω. Έκαναν κακό στην οικογένειά μου και τους γύρισε μπούμερανγκ».

Η Αγγελική Νικολούλη ενημέρωσε την μητέρα του Μάριου ότι ακολουθούν και άλλες συλλήψεις.

Η κ. Θεοδωράκη θέλησε να ευχαριστήσει την δημοσιογράφο για την δουλειά της που είχε αποτέλεσμα.

«Εσείς είστε η αιτία που αποκαλύφθηκαν και σε ευχαριστώ πολύ», είπε και πρόσθεσε: «Με την υπομονή, τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας, φτάνουμε στην άκρη. Με έπαιρναν από κανάλια και μου έλεγαν ότι ο γιος μου είναι μπλεγμένος με ναρκωτικά αλλά εσύ απέδειξες ότι υπήρχε η κακοήθεια τους».

Δείτε τις δηλώσεις της Βαρβάρας Θεοδωράκη:

Οι σκληροί κακοποιοί

 

Οι δικηγόροι των δύο συλληφθέντων κατέθεσαν αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας η οποία θα εξεταστεί από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών και λόγω αυτού έλαβαν την προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.

Σε περίπτωση που το αίτημα τους δεν γίνει δεκτό οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν κανονικά και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, οι δύο άνδρες φέρονται να ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία απήγαγε και δολοφόνησε τον 26χρονο.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής καθώς προέκυψαν στοιχεία για τηλεφωνικές επικοινωνίες τους με τον «εγκέφαλο» της συμμορίας.  Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι οι δύο άνδρες, που συνελήφθησαν χθες, σε Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα, είναι αυτοί που μετέφεραν και εξαφάνισαν το πτώμα του 26χρονου Μάριου. Όλα αυτά τα χρόνια η μητέρα του Μάριου αναζητά τη σορό του παιδιού της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο 53χρονος είχε απευθείας σύνδεση με τον αρχηγό της συμμορίας που είναι φυλακισμένος, ενώ ο 54χρονος ο οποίος συνελήφθη έξω από την εταιρεία που εργάζεται, εκτιμάται ότι ήταν αυτός που διέθεσε το αυτοκίνητό του για να μεταφέρουν το θύμα της απαγωγής. Πρόκειται για ένα Fiat το οποίο ο 54χρονος στη συνέχεια έκαψε προκειμένου να «εξαφανίσει» τα ίχνη του. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή.




Αναμένεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις για την πολύκροτη υπόθεση που θα προκαλέσουν «ντόρο». 

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Βαρβάρα Θεοδωράκη είδε τον γιο της Μάριο για τελευταία φορά, στις 9 Αυγούστου 2012. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν και ο οικογενειακός φίλος της Πέτρος Μιχαλεάκος είχε προσφερθεί να την βοηθήσει και να διαπραγματευθεί με τους απαγωγείς, ζητώντας από την μητέρα να μην καλέσει τις Αρχές.  Ο ίδιος ήταν στην πραγματικότητα ο άνθρωπος που έστησε την απαγωγή του 26χρονου.

Όταν η μητέρα απευθύνθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί κατάλαβαν τον ρόλο του Μιχαλεάκου και προχώρησαν στη σύλληψή του, μαζί με τους συνεργούς του.

Παρά το πλήθος στοιχείων που εντοπίστηκαν σε βάρος του, ο Μιχαλεάκος επιμένει μέχρι και σήμερα ότι δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση. Ο ίδιος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.

Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν. Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης. Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος. Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες. Οι τελευταίοι τρεις, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη. Αθώοι κρίθηκαν η σύζυγος του Κορέντιου, και ο Π. Χ. , λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η υπόθεση άνοιξε εκ νέου καθώς προέκυψαν 8 νέοι κατηγορούμενοι, οι 6 εκ των οποίων είχαν σημαντικό ρόλο, ενώ οι άλλοι 2 είναι γιοι του «εγκέφαλου» της συμμορίας και πρόκειται για έναν εν ενεργεία αστυνομικό αλλά και έναν απόστρατο της ΕΛ.ΑΣ.






Δείτε επίσης:

«Να πουν που τον έχουν πετάξει…» – Συγκλονίζει η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου

Μάριος Παπαγεωργίου: Αύριο θα απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες

Ραγδαίες εξελίξεις στη δολοφονία – θρίλερ του Μάριου Παπαγεωργίου

Αυτοί «εξαφάνισαν» το πτώμα του δολοφονημένου Μάριου Παπαγεωργίου 

Δύο συλλήψεις για την αρπαγή και την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This