Ελεύθεροι με όρους οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

Αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή

Must Read

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο άνδρες, 53 και 54 ετών αντίστοιχα που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου το 2012.

Οι όροι που τους επιβλήθηκαν ήταν η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η εμφάνιση Ανακριτής δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Οι δύο συλληφθέντες πέρασαν πολύ νωρίς σήμερα το πρωί το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της αρπαγής κατά συναυτουργία

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αρνήθηκαν την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Είχε προηγηθεί αίτηση που κατέθεσαν οι συνήγοροί τους την Παρασκευή περί ακυρότητας της διαδικασίας, η οποία απορρίφθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων που είχε εκδώσει ο ανακριτής, καθώς φέρονται να είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον «εγκέφαλο» της συμμορίας για την μεταφορά και την εξαφάνιση του πτώματος.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα απολογούνται και οι δύο γιοί του καταδικασμένου ως «εγκεφάλου» της υπόθεσης για τις ίδιες κατηγορίες.






Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, οι δύο άνδρες φέρονται να ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία απήγαγε και δολοφόνησε τον 26χρονο.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής καθώς προέκυψαν στοιχεία για τηλεφωνικές επικοινωνίες τους με τον «εγκέφαλο» της συμμορίας.  Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι οι δύο άνδρες, που συνελήφθησαν, σε Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα, είναι αυτοί που μετέφεραν και εξαφάνισαν το πτώμα του 26χρονου Μάριου. Όλα αυτά τα χρόνια η μητέρα του Μάριου αναζητά τη σορό του παιδιού της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο 53χρονος είχε απευθείας σύνδεση με τον αρχηγό της συμμορίας που είναι φυλακισμένος, ενώ ο 54χρονος ο οποίος συνελήφθη έξω από την εταιρεία που εργάζεται, εκτιμάται ότι ήταν αυτός που διέθεσε το αυτοκίνητό του για να μεταφέρουν το θύμα της απαγωγής. Πρόκειται για ένα Fiat το οποίο ο 54χρονος στη συνέχεια έκαψε προκειμένου να «εξαφανίσει» τα ίχνη του. 






Αναμένεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις για την πολύκροτη υπόθεση που θα προκαλέσουν «ντόρο». 

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Βαρβάρα Θεοδωράκη είδε τον γιο της Μάριο για τελευταία φορά, στις 9 Αυγούστου 2012. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν και ο οικογενειακός φίλος της Πέτρος Μιχαλεάκος είχε προσφερθεί να την βοηθήσει και να διαπραγματευθεί με τους απαγωγείς, ζητώντας από την μητέρα να μην καλέσει τις Αρχές.  Ο ίδιος ήταν στην πραγματικότητα ο άνθρωπος που έστησε την απαγωγή του 26χρονου.

Όταν η μητέρα απευθύνθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί κατάλαβαν τον ρόλο του Μιχαλεάκου και προχώρησαν στη σύλληψή του, μαζί με τους συνεργούς του.

Παρά το πλήθος στοιχείων που εντοπίστηκαν σε βάρος του, ο Μιχαλεάκος επιμένει μέχρι και σήμερα ότι δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση. Ο ίδιος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.

Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν. Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης. Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος. Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες. Οι τελευταίοι τρεις, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη. Αθώοι κρίθηκαν η σύζυγος του Κορέντιου, και ο Π. Χ. , λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η υπόθεση άνοιξε εκ νέου καθώς προέκυψαν 8 νέοι κατηγορούμενοι, οι 6 εκ των οποίων είχαν σημαντικό ρόλο, ενώ οι άλλοι 2 είναι γιοι του «εγκέφαλου» της συμμορίας και πρόκειται για έναν εν ενεργεία αστυνομικό αλλά και έναν απόστρατο της ΕΛ.ΑΣ.






Δείτε επίσης:

Μάριος Παπαγεωργίου: Δικαιωμένη η μητέρα του – «Θα πω εγώ “συλληπητήρια” στους κακοποιούς»

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Οι συνομιλίες της Α. Νικολούλη με τους σκληρούς κακοποιούς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This