Οι εκλογές της «χαμένης γενιάς» στην Ελλάδα

Must Read

Μια σύντομη ανάλυση της εκλογικής κατάστασης στην Ελλάδα κάνει η ιστοσελίδα gzeromedia.com η οποία επικεντρώνεται στη νέα γενιά, τη «χαμένη» όπως την χαρακτηρίζει, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει αφήσει πολλούς νέους άνεργους.

Αναφέρει ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο αμφίρροπες των τελευταίων ετών και σχολιάζει για τη Νέα Δημοκρατία:

«Το κεντροδεξιό Κόμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προηγείται των δημοσκοπήσεων αυτή τη στιγμή και ελπίζει ότι η πτώση του πληθωρισμού, η αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό και η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη θα το βοηθήσει να παραμείνει επικεφαλής».

Ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους «σκληρούς αριστερούς που έχασαν την εξουσία στις εκλογές του 2019», επισημαίνει ότι «δεν βρίσκεται πολύ πίσω» και έχει δεσμευτεί «να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, υπενθυμίζοντας επίσης στους ψηφοφόρους ότι το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα ήρθε υπό την εποπτεία του Μητσοτάκη και ότι η κυβέρνησή του συνελήφθη να κατασκοπεύει άλλους πολιτικούς».

Μικρή αναφορά κάνει η ιστοσελίδα και στο ΠΑΣΟΚ: «Οι σοσιαλδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στην τρίτη θέση, με υποσχέσεις για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, της ανισότητας και της διαφθοράς».

Σε ότι αφορά τους νέους και την ψήφο τους, σύμφωνα με το gzeromedia.com είναι ένα μεγάλο «X-factor» καθώς αντιπροσωπεύει «μια χαμένη γενιά της οποίας οι ευκαιρίες καταπνίγηκαν από μια δεκαετία οικονομικών και χρηματοπιστωτικών αγώνων. Σήμερα, σχεδόν το ένα τέταρτο των νέων Ελλήνων είναι άνεργοι».

Για αυτούς, συνεχίζει ο άρθρο, ο ΣΥΡΙΖΑ «υπόσχεται να καταργήσει τις προϋποθέσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ενώ η Νέα Δημοκρατία προσφέρει να πληρώσει στους ανθρώπους 150 ευρώ μόνο για τα 18 τους».

Στο δια ταύτα της εκλογικής εκτίμησης, το gzeromedia.com αναφέρει ότι σύμφωνα με τις  δημοσκοπήσεις, δεν θα υπάρξει ξεκάθαρος νικητής και πως το ΠΑΣΟΚ θα παίξει πιθανότατα ρόλο ρυθμιστή:

«Με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι συμβατοί πολιτικά όσο το πετρέλαιο και το νερό, το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι ρυθμιστής στις συνομιλίες συνασπισμού. Αλλά αν αυτές οι συνομιλίες αποτύχουν, οι Έλληνες όλων των ηλικιών θα πρέπει να προετοιμαστούν για άλλες εκλογές αργότερα αυτό το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This