Σε ύψιστο συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για τον «φόβο της ταράτσας» και πιθανά αντίποινα αντιεξουσιαστών! (video)

Must Read

Σε επιφυλακή είναι οι αστυνομικές αρχές ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι 51 μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην επέτειο του Πολυτεχνείου, αν και δοκιμαστικά θα βγουν στους δρόμους λίγες ημέρες νωρίτερα και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν σε μέτρα ασφαλείας σε γήπεδα.

Οι αρχές μάλιστα φοβούνται για επιθέσεις των κουκουλοφόρων από τις ταράτσες κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

Στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων υπάρχει πολεμικό κλίμα που δημιουργείται  μετά τις όχι τόσο επιτυχημένες προσπάθειες της κυβέρνησης να επιβάλει τη νομιμότητα, τα συνεχή επεισόδια γύρω από την ΑΣΟΕΕ που έχει καταντήσει ορμητήριο αναρχικών, αλλά και την εκκένωση της κατάληψης Vancouver.

Η ατμόσφαιρα ήταν ήδη τεταμένη, αλλά η επιχείρηση της Αστυνομίας το Σάββατο, που στην ουσία εκκένωσε και σφράγισε το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, φαίνεται πως έχει εξοργίσει τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι έχουν «πολεμικά σχέδια», ειδικά όσο πλησιάζει η επέτειος του Πολυτεχνείου.

Στην κατάληψη αυτή, η οποία είχε ονομαστεί «Βανκούβερ Απαρτμάν» από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, ξεκίνησε το 2006 και από το φθινόπωρο του 2014 άρχισε να λειτουργεί και επίσημα ως ανοιχτό κοινωνικό κέντρο για τις ανάγκες του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού κινήματος, βρέθηκαν λοστοί, κοντάρια, καφάσια με άδεια μπουκάλια μπίρας, μαύρα κράνη και μικροποσότητες χασίς.

Ύστερα από αυτή την εκκένωση οι αντιεξουσιαστές θέλησαν να περάσουν στην αντεπίθεση και πραγματοποίησαν καταδρομικές επιθέσεις κατά των αστυνομικών. Συνολικά 30 άτομα, χωρισμένα σε δύο ομάδες, επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ. Η πρώτη ομάδα χτύπησε με πέτρες και μολότοφ, ενώ η δεύτερη επιτέθηκε στους αστυνομικούς όταν εκείνοι κυνήγησαν την πρώτη ομάδα.

Μετά τις δύο αυτές επιθέσεις οι αναρχικοί βρήκαν καταφύγιο σε κτίρια της περιοχής και από εκεί άρχισαν να πετούν πέτρες κι άλλα αντικείμενα από τις ταράτσες.

Μάλιστα, οι αναρχικοί είχαν το θράσος να αναρτήσουν αυτό το βίντεο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και φαίνεται ξεκάθαρα πως αφού σπέρνουν τον τρόμο στους πολίτες μέσα στη μέση του δρόμου, εν συνεχεία ανεβαίνουν στις ταράτσες και πετούν ό,τι βρουν μπροστά τους αδιαφορώντας για την ασφάλεια των περαστικών.


Μάλιστα, εξέδωσαν και ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως η εκκένωση του κτιρίου στην ουσία θεωρείται για εκείνους αιτία πολέμου και απειλούν την Αστυνομία λέγοντας πως είναι προτεραιότητά τους η επανακατάληψη των εκκενωμένων καταλήψεων.

Η Αστυνομία προς το παρόν διατηρεί μια αμυντική στάση παρά τις απειλές των αντιεξουσιαστών, που έφτασαν στο σημείο να απαιτούν να φύγουν τα όργανα της τάξης από τις γειτονιές τους, ενώ ο προβληματισμός είναι έντονος στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Δείτε επίσης: Τι κι αν τάζουν στους αστυνομικούς! Δεν θέλουν να έρθουν στην Αθήνα για να ενταχθούν στους «Πάνθηρες»

Εκκενώθηκε το κτίριο του Γηροκομείου Λάρισας

Έφοδο σε διώροφο κτίριο στη Λάρισα, το οποίο είχαν καταλάβει οι αναρχικοί, έκαναν χθες το πρωί άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Το κτίριο, το οποίο ανήκει στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας και βρίσκεται στην οδό Ηλιοδώρου, στην Τρίγωνη Πλατεία, είχαν καταλάβει μέλη αναρχικής ομάδας από το 2018, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Η επέμβαση της Αστυνομίας στην κατάληψη «Palmares», όπως την είχαν βαφτίσει οι αναρχικοί, δηλαδή στο αναξιοποίητο κτίριο του Δημοτικού Γηροκομείου της θεσσαλικής πόλης, έγινε χθες στις 6 τα χαράματα ύστερα από εισαγγελική παραγγελία.

Μετά την έφοδο τους οι άνδρες της Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες από το onlarissa.gr, προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

Για την κατάσταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει σχηματιστεί δικογραφία από τις δικαστικές Αρχές, με τις προσαγωγές να έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.
Οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται οι έξι είναι για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ πέντε άτομα κατηγορούνται επίσης για απείθεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This