Έβλεπαν ταινία, τη φίλησε, της είπε «σ’ αγαπώ» και μετά… αμόκ με 14 μαχαιριές! – Στο προσκήνιο οι «ψυχιατρικοί» λόγοι

Οι δικηγόροι του 36χρονου θα αιτηθούν να νοσηλευτεί σε δημόσιο ψυχιατρείο – Τι λένε για τη στάση της οικογένειας της 36χρονης

Must Read

Σε ψυχιατρικούς λόγους αποδίδουν οι δικηγόροι του 36χρονου Ανδρέα, την μανιακή επίθεση κατά της 36χρονης αρραβωνιαστικιάς του με 14 μαχαιριές, στο σπίτι τους στη συνοικία Κορώνη Μαγαρά του Ηρακλείου το βράδυ της Κυριακής.

Ευτυχώς τα νέα για την κατάσταση της υγείας της γυναίκας είναι ευχάριστα, καθώς βγήκε από τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και νοσηλεύεται πλέον σε καλή και σταθερή κατάσταση στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου, με τραύματα σε θώρακα, πλάτη και άνω άκρα.

Στα καλά καθούμενα… Πρώτα πήγε να την πνίξει και μετά τη μαχαίρωσε!

Η Ε. στα πρώτα της λόγια στους αστυνομικούς, είχε υποστηρίξει ότι δεν προηγήθηκε κάποιος καβγάς και πως στα καλά καθούμενα ο 36χρονος άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και της όρμησε μαχαιρώνοντάς την με μανία.




Μάλιστα, κατά τις νεότερες πληροφορίες που περιγράφουν τη βραδιά της επίθεσης, το ζευγάρι καθόταν στον καναπέ και έβλεπε ταινία. Κάποια στιγμή ο 36χρονος φίλησε την αρραβωνιαστικιά του και της είπε «σ’ αγαπώ».

Λίγες στιγμές αργότερα και χωρίς να έχει συμβεί κάτι, πρώτα προσπάθησε να την πνίξει και κατόπιν, βρέθηκε με το κουζινομάχαιρο στο χέρι, καρφώνοντας με μανία τη λεπίδα 14 φορές στο σώμα της!

Στη συνέχεια, έστρεψε το μαχαίρι στην κοιλιά του και χτυπήθηκε δύο φορές. Νοσηλεύεται κι αυτός στο ΠΑΓΝΗ, φρουρούμενος εκτός κινδύνου και κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ψυχιατρικοί λόγοι

Όμως, όπως αποκάλυψαν στο cretalive.gr οι δικηγόροι του δράστη, Γιώργος Κοκοσάλης και Εύα Κλεισαρχάκη, μόνο «ήρεμη» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η ψυχική κατάσταση του Ανδρέα τον τελευταίο καιρό.

Υποστηρίζουν ότι ο 36χρονος είχε αρχίσει να έχει ένα «σύνδρομο καταδίωξης», δηλαδή να πιστεύει ότι τον παρακολουθούν, τον καταδιώκουν και να υποπτεύεται ακόμα και την 36χρονη Ε. ότι τάχα συμμετείχε σε αυτό το «κυνήγι».

Όπως αναφέρει μάλιστα το ρεπορτάζ, ο Ανδρέας τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά ήταν εξαντλημένος και είχε αρχίσει να χάνει τον ύπνο του και τη διαύγειά του.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, του, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο ΠΑΓΝΗ, η επικοινωνία μαζί του ήταν πολύ δύσκολη και χωρίς καμία αλληλεπίδραση.

«Δείχνει να μην έχει καμία συναίσθηση της βαρύτητας της πράξης του, των κατηγοριών που του αποδίδονται αλλά και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί. Μοιάζει να μην εμπιστεύεται κανένα και νιώθει ότι όλοι τον παρακολουθούν και θέλουν να τον βλάψουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο cretalive.

Οι δικηγόροι Γιώργος Κοκοσάλης και Εύα Κλεισαρχάκη. Φωτογραφία: cretalive.gr

Η οικογένεια της 36χρονης θέλει το καλύτερο για τον δράστη

Ακόμα, οι Γιώργος Κοκοσάλης και Εύα Κλεισαρχάκη, είπαν πως η οικογένεια της Ε. αναγνωρίζει ότι ο 36χρονος έχει ανάγκη ψυχιατρικής στήριξης και βοήθειας και θέλουν να γίνει το καλύτερο για εκείνον, για τον οποίον είπαν ότι «λάτρευε και λατρεύει την Ε. αλλά πλέον χρειάζεται βοήθεια», χαρακτηρίζοντάς τον «υπέροχο άνθρωπο».

Την ίδια επιθυμία, έχει -κατά τους δικηγόρους- και η 36χρονη Ε. η οποία συμφωνεί να λάβει την απαραίτητη ψυχιατρική βοήθεια ο αρραβωνιαστικός της.

«Η οικογένεια της Ε. είναι στο πλευρό του. Οι άνθρωποι τον στηρίζουν και θέλουν να έχει την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση. Και αυτό είναι κορυφαίο από μέρους τους. Δείχνει την ποιότητα των ανθρώπων αλλά και το πόσο υπέροχος άνθρωπος είναι ο Ανδρέας, ο οποίος ψυχιατρικά πέρασε στην αντίπερα όχθη», σχολίασε στο cretalive ο κ. Κοκοσάλης.

Αίτημα νοσηλείας σε ψυχιατρείο

Ο εκ των δικηγόρων του 36χρονου, αποκάλυψε ακόμα ότι θα υποβληθεί αίτημα για αναστολή της ποινικής διαδικασίας κατά τρεις μήνες, ώστε να νοσηλευτεί σε δημόσιο ψυχιατρείο ο Ανδρέας αυτό το διάστημα:

«Εμείς θα υποβάλλουμε αίτημα όπως προβλέπεται στον Ποινικό Κώδικα για τρίμηνη αναστολή της ποινικής διαδικασίας προκειμένου το διάστημα αυτό να νοσηλευτεί σε δημόσιο ψυχιατρείο».

Κατόπιν και όταν θα έχει προχωρήσει η στήριξη και βοήθεια από τους ειδικούς, θα γίνει ψυχιατρική επαναξιολόγηση της κατάστασης του 36χρονου, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να συνεχίσει με τις ποινικές διαδικασίες, ή αν θα χρειαστεί περαιτέρω ψυχιατρική παρέμβαση.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This