Όπου «φύγει- φύγει» οι τουρίστες από Μύκονο και Σαντορίνη – Τι συμβαίνει

Τι ψάχνουν οι τουρίστες στις διακοπές τους

Must Read

Μπορεί η Μύκονος και η Σαντορίνη να είναι τα νησιά που αποτελούν «σύμβολα» της Ελλάδας και δύο λόγοι που έρχονται τουρίστες στην χώρας μας από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η κατάσταση πάει να αλλάξει προς το χειρότερο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η επισκεψιμότητα στους δύο κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς δείχνει να πέφτει αισθητά λόγω της ακρίβειας αλλά της τάσης που κυριαρχεί οι τουρίστες να ψάχνουν το λεγόμενο «value for money», δηλαδή μέρη που αξίζει να βρεθείς αλλά να μην χρειάζεται να αδειάσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Σύμφωνα με το Live News, τοπικά μέσα του νησιού αναφέρουν πως παρατηρήθηκε πτώση 22% στην κίνηση των πτήσεων στη Σαντορίνη σε σχέση με το 2019 ενώ ανάλογη είναι και η κατάσταση στην Μύκονο στο οποίο το ποσοστό ανέρχεται στο 20%.

Τι ψάχνουν οι επισκέπτες

Οι τουρίστες που αποθέωναν τα δύο νησιά «ναυαρχίδες» του τουρισμού τα θεωρούν πλέον υπερεκτιμημένα καθώς οι τιμές σε φαγητό, διαμονή και διασκέδαση είναι κάτι παραπάνω από εξωφρενικές.

Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσαν πρώην επισκέπτες των νησιών για τις τάσεις που κυριαρχούν πλέον στον τουρισμό.

«Είναι όμορφο, ναι, αλλά για την τιμή που πληρώνεις δεν μπορώ να πω πως αξίζει. Για έναν ολόκληρο μήνα πήγαμε στην Τουρκία, Ισπανία, Μαρόκο και Ελλάδα. Για εμένα και τη σύζυγό μου κόστισε 6.500 δολάρια συνολικά. Ένας φίλος μου πήγε στη Σαντορίνη τον Ιούλιο με τη φίλη του και οι διακοπές κόστισαν για 10 ημέρες 7.000 δολάρια το άτομο».

Τα απογοητευτικά στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία τον Απρίλιο του 2023 οι διεθνείς αφίξεις κυμάνθηκαν στο +14,6% για το σύνολο της χώρας.

Ωστόσο, η Μύκονος σημείωσε πτώση -29% και η Σαντορίνη -6.4%. Συνολικά τον Απρίλιο και τον Μάιο ο τζίρος έπεσε από -15 έως -20%.

Την ίδια στιγμή, στα «πάνω» τους είναι η Ρόδος με τις αφίξεις να «εκτοξεύονται» στο +31,2% και η Θεσσαλονίκη στο +26,8%.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Δείτε επίσης:

Στα 15 ευρώ το πιτόγυρο στη Μύκονο και ακόμη τώρα μπήκαμε Ιούνιο!

Καταγγελίες τουριστών για λογαριασμούς στην Μύκονο: «Απατεώνες, μην πάτε ποτέ»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This