Κορυδαλλός: Το βαρύ «βιογραφικό» και η «σφραγίδα» της Greek Mafia – Ακόμα μία μαφιόζικη εκτέλεση

Η θωρακισμένη Mercedes  δεν έσωσε τον «Ράμπο», ή «ταρίφα», όπως ήταν γνωστός στις Αρχές ο Ρουμπέτης – Ο Μουζακίτης, ή «Νιόνιος», ήταν η «σκιά του»

Must Read

Μπροστά στο σπίτι του στον Κορυδαλλό (στην οδό Σοφίας Βέμπο) και μέσα στη θωρακισμένη Mercedes του που ήταν παρκαρισμένη απ’ έξω, γάζωσαν τον Βασίλη Ρουμπέτη οι εκτελεστές με τα Καλάσνικοφ μέσα από διερχόμενο μαύρο τζιπ, με τον 38χρονο να σκοτώνεται ακαριαία στη θέση του οδηγού.

Ο Διονύσης Μουζακίτης, ο οποίος ήταν στη θέση του συνοδηγού, κατάφερε αιμόφυρτος αλλά ζωντανός, να βγει από το αυτοκίνητο και να συρθεί μέχρι το υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας, αλλά εκεί οι εκτελεστές του έδωσαν τη χαριστική βολή.




Όλα όσα συνέβησαν και ο τρόπος με τον οποίο συνέβησαν, αλλά και το «βιογραφικό» των δύο θυμάτων, έχουν οδηγήσει τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας και της Greek Mafia. Το αν ήταν συμβόλαιο θανάτου, ή όχι, μικρή σημασία έχει.

Η αστυνομία βρήκε δεκάδες κάλυκες από σφαίρες, τουλάχιστον 40, στο σημείο, τόσο κοντά στη Mercedes, όσο και σε ένα Smart, που ήταν παρκαρισμένο λίγο πιο πέρα. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε στον Σκαραμαγκά το μαύρο τζιπ των εκτελεστών, οι οποίοι είχαν φροντίσει να κάψουν προσπαθώντας να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο τους.




Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, μίλησε για «χτύπημα της Greek Mafia» και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών:

«Άνηκαν σε μια συμμορία που το ηγετικό στέλεχος είχε δολοφονηθεί πριν από ένα χρόνο στη Βοιωτία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιακμάνη, συνδέοντας τους δύο νεκρούς με τον «Θείο Τζο» Γιάννη Σκαφτούρο, ηγετικό στέλεχος της Greek mafia, ο οποίος εκτελέστηκε με Καλάσνικοφ τη Δευτέρα του Πάσχα του 2022 στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια.




Η «ταυτότητα» των θυμάτων

Τόσο ο Βασίλης Ρουμπέτης, όσο και ο Διονύσης Μουζακίτης, ήταν γνωστοί στις Αρχές και κυρίως ο πρώτος, έχοντας εμπλακεί σε υποθέσεις εκβιασμών, προστασίας μαγαζιών, ενώ εκτός από τον Σκαφτούρο, το όνομά τους εμπλέκεται και με την υπόθεση των εκτελέσεων ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων, όπως αυτή του Γιώργου Μήτσου πέρσι το καλοκαίρι στον Γέρακα, σύμφωνα με το Mega.




Ο «Ράμπο», ή «ταρίφας», όπως ήταν γνωστός Ρουμπέτης, εκτός του Σκαφτούρου, διετέλεσε και στενός συνεργάτης του «νονού των νονών» Βασίλη Στεφανάκου, το μεγάλο αφεντικό του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα, ο οποίος εκτελέστηκε τον Ιανουάριο του 2018 στο Χαϊδάρι από δύο δράστες που χρησιμοποίησαν επίσης Καλάσνικοφ.

Ο Ρουμπέτης όμως εκτός από τις «δραστηριότητές» του στο μαφιόζικο κύκλωμα της νύχτας, αλλά και την φερόμενη εμπλοκή του σε υπόθεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. έναντι 250.000 ευρώ, είχε και… αθλητικές «ανησυχίες».

Γνωστός οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού και οδηγός ταξί, τον Μάρτιο του 2007 ο «Ράμπο» συμμετείχε στη φονική συμπλοκή κατόπιν «ραντεβού» ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στα Γλυκά Νερά, που είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου.

Όπως ανέφερε τότε το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Ρουμπέτης μαζί με τους άλλους συγκατηγορούμενους του «με βέργες, πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρι τον κτύπησαν (σ.σ. τον Φιλόπουλο) επανειλημμένα στο κεφάλι την κοιλιακή χώρα και τους μηρούς» και γι’ αυτό καταδικάστηκε για τη δολοφονία του 22χρονου Φιλόπουλου ως ένας από τους αυτουργούς.

Συνελήφθη στις 23 Ιανουαρίου 2013 στη Νίκαια και ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών για κάθειρξη 12 ετών, για το αδίκημα της «συνέργειας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως».

Σε ότι αφορά το δεύτερο θύμα, τον Διονύση Μουζακίτη, 31 ετών, δεν είναι ακόμη γνωστές πολλές λεπτομέρειες, πέραν του ότι μαζί με τον Ρουμπέτη εμπλέκονταν στις περισσότερες υποθέσεις εκβιασμών και προστασίας μαγαζιών, όντες και συγγενείς και εξ αγχιστείας (είχε παντρευτεί την αδελφή του Ρουμπέτη).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο «Ράμπο»  είχε παντού μαζί του τον Μουζακίτη, σαν σκιά και σε κάθε δουλειά που έκανε, ή αναλάμβανε, συμμετείχε και αυτός.

Ο «Νιόνιος», όπως ήταν γνωστός  ο Μουζακίτης, φέρεται να ήταν στην ομάδα φύλαξης του Σκαφτούρου, αλλά μετά τη δολοφονία του, έγινε σκιά του Ρουμπέτη.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This