Αργύρης Παπαργυρόπουλος: «Κοράκια σκίζουν τις σάρκες μου»

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος μιλά για τον πλειστηριασμό του σπιτιού του στη Γλυφάδα! Καταιγιστικές καταγγελίες

Must Read

«Τα κοράκια άρπαξαν την περιουσία μου! Με εκβιάζουν!» Οι καταγγελίες του Αργύρη Παπαργυρόπουλου, του «χρυσού» επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων, με κορυφαία καλλιτεχνικά σχήματα που γέννησαν την αθηναϊκή διασκέδαση, είναι καταιγιστικές.

  • Από τον Γιάννη Αρμουτίδη

Μια μεζονέτα- παλάτι 600 τετραγωνικών, μπροστά στην παραλία της Γλυφάδας, στην οδό Τύχης (τι τραγική ειρωνεία), στην οποία διαμένει ο Παπαργυρόπουλος, έχει γίνει λεία στα «νύχια των αρπακτικών» γνωστού ομίλου διαχείρισης δανειακών χαρτοφυλακίων και ακινήτων, στον οποίο μεταβιβάστηκε το χρέος του επιχειρηματία από ελληνική τράπεζα.
Η συγκεκριμένη εταιρία, με έδρα την Ελλάδα, που διενεργεί για λογαριασμό δεύτερης εταιρίας είσπραξης οφειλών, η οποία φαίνεται να εδρεύει στο Δουβλίνο, επιστράτευσε, σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος στην «Espresso», κάθε μηχανισμό για να βγάλει το ακίνητό του στο «σφυρί».

«Οι περιουσίες Ελλήνων πολιτών περνούν σε χέρια τρίτων, εντός Ελλάδας, με εταιρίες που εκβιάζουν τους δανειολήπτες για τις οφειλές τους. Μεταβιβάζουν όλο το χαρτοφυλάκιό τους, με δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα προς τρίτους, παρότι δεν υπάρχει συναίνεση από τον δανειολήπτη. Αρνούνται να προβούν σε διακανονισμούς ρύθμισης των οφειλών, οδηγώντας τις περιουσίες των Ελλήνων σε πλειστηριασμό, με σκοπό το ίδιο κέρδος» λέει και συνεχίζει: «Οπως ακριβώς συνέβη στη δική μου περίπτωση, που έβγαλε την περιουσία μου σε πλειστηριασμό για ασήμαντα ποσά σε σχέση με την αληθινή και αντικειμενική της αξία, προκειμένου να την αρπάξουν με κόλπα, για να εμπεριέλθει στην κατοχή τους, μέσα από τη διαδικασία πλειστηριασμού και στη συνέχεια να τη μεταπωλήσουν, ανεβάζοντας τις τιμές των ακινήτων που απέκτησαν με την ανήθικη διαδικασία πλειστηριασμού και κατάσχεσης, στα ύψη»! Με εξώδικο, λοιπόν, κήρυξης πλειστηριασμού -το οποίο παρέλαβε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος στις 22 Μαρτίου 2023- η μεζονέτα-παλάτι, που βρίσκεται στο «φιλέτο» της Γλυφάδας, μπροστά στην παραλία, κινδυνεύει να χαθεί, ακολουθώντας την πορεία οικονομικής καταστροφής που προηγήθηκε σε προγενέστερα ακίνητα της περιουσίας του.

«Εργάζομαι σκληρά από 12 ετών και τίποτα δεν απέκτησα στην τύχη. Το σπίτι μου, που είναι το τελευταίο που μου απέμεινε από την περιουσία που απέκτησα -αφού την υπόλοιπη μου την άρπαξαν χωρίς να μου επιτρέψουν να προβώ σε διαδικασία διακανονισμού, ώστε να εξοφλήσω τις οικονομικές μου υποχρεώσεις-, βρίσκεται μέσα σε ένα οικόπεδο ενός στρέμματος, στο “φιλέτο” της Γλυφάδας, μπροστά στην παραλία, και αποτελεί συλλεκτικό κομμάτι και το έχουν βάλει στο μάτι! Εποφθαλμιούν, λοιπόν, την αρπαγή του και αρνούνται οποιαδήποτε πράξη διακανονισμού ή “κουρέματος” της οφειλής, πράγμα που συμβαίνει στην πλειονότητα αντίστοιχων περιπτώσεων, όταν μεταπωλούνται τέτοιου είδους δάνεια (με άγνωστες τιμές, τις οποίες ποτέ δεν ανακοινώνουν και είναι μακράν μικρότερες από τις αληθινές) από ελληνικές τράπεζες σε τέτοιου είδους ομίλους» μας αφηγείται εξοργισμένος!

Κορυφαία σχήματα

Η εξομολόγηση του «βασιλιά» της νυχτερινής διασκέδασης της Αθήνας, που πρώτος καθιέρωσε τα κορυφαία σχήματα σε νυχτερινά μαγαζιά, τους τρόπους διασκέδασης, ακόμη και τη διαμόρφωση των καμαρινιών, έχοντας το ταλέντο να οσμίζεται την επιτυχία στη σύνθεση κάθε μουσικού σχήματος αλλά και κυκλοφορίας νέων σουξέ, είναι συγκλονιστική:

«Αμέσως μετά την παραλαβή του εξώδικου, που μου κοινοποιούσε διαδικασία πλειστηριασμού, συναντήθηκα, μαζί με τη δικηγόρο μου, με τον διευθυντή του ομίλου διαχείρισης δανειακών χαρτοφυλακίων και ακινήτων που διαχειρίζεται το χρέος που είχα στην τράπεζα και του ζήτησα να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που γίνεται και στους υπόλοιπους δανειολήπτες, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της πλήρους εξόφλησης του ποσού σε καλύτερη τιμή ή οικονομικό διακανονισμό. Το αρνήθηκαν κατηγορηματικά, λέγοντάς μου ότι θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο εάν δεν είχα την περιουσία που έχω. Εννοούσαν, δηλαδή, ότι το σπίτι αποτελεί… λουκούλλειο γεύμα για τις ορέξεις τους χωρίς, να δεχτούν καμία διαπραγμάτευση». Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος συνεχίζει τις καταγγελίες του, εξιστορώντας την αρχή της οικονομικής καταστροφής που επήλθε εξαιτίας των αλλεπάλληλων πλειστηριασμών.

«Αφού πρώτα μου άρπαξαν την επιχείρηση που διέθετα στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού μέσα σε μια νύχτα, χωρίς να μου επιτρέψουν οποιοδήποτε οικονομικό διακανονισμό! Αρνήθηκαν να μειώσουν το ενοίκιο που πλήρωνα ετησίως, το οποίο, όμως, μείωσαν σε λιγότερο από το ένα τρίτο, αφού πρώτα μου άρπαξαν την επιχείρηση και με πέταξαν στον δρόμο! Την εποχή των Μνημονίων υπήρχε μεγάλη πτώση στην επισκεψιμότητα -λόγω οικονομικών προβλημάτων των πελατών- και δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω στις οικονομικές υποχρεώσεις αποπλήρωσης των ενοικίων του. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΤ μου αρνήθηκε την αναπροσαρμογή της μίσθωσης του χιονοδρομικού, το οποίο από 350.000 ευρώ που πλήρωνα χρόνια ολόκληρα το παραχώρησε σε νέο ιδιοκτήτη, με τιμή ενοικίασης 75.000 ευρώ τον χρόνο. Βρόμικα παιχνίδια, που θα πρεπε να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη και από το ελληνικό κράτος, αλλά δεν βρίσκεται κανένας για να το κάνει. Στη συνέχεια μπήκε στον πλειστηριασμό το ιδιόκτητο ακίνητο της επιχείρησης μου Αθηναία, στο Κολωνάκι (Καρνεάδου και Πλούταρχου), αξίας 4.000.000 ευρώ, το οποίο δόθηκε για 800.000 ευρώ. Αργότερα το ίδιο ακίνητο βγήκε στο σφυρί στο πολλαπλάσιο της αξίας του! Κι όλα αυτά επειδή το επάγγελμα που ασκούσα υπέστη καταστροφή, αφού τα νυχτερινά μαγαζιά από εκεί που λειτουργούσαν έξι μέρες την εβδομάδα μετά βίας λειτουργούσαν δύο. Επειτα από 35 χρόνια έχασα τα Αστέρια, την επιχείρηση που μέσα από αυτή δημιούργησα την οικογένειά μου, το όνομά μου και τις σπουδαιότερες συνεργασίες μου. Το μόνο που μου έμεινε τώρα είναι η περιουσία που έχω από την οικογένειά μου στο χωριό κι αυτό το σπίτι που απέκτησα στη Γλυφάδα» λέει με πόνο ψυχής ο γνωστός επιχειρηματίας.

Ημουν κύριος

Παίρνοντας μια ανάσα από τη συναισθηματική φόρτιση, συνεχίζει την εξιστόρησή του: «Το σπίτι το απέκτησα μέσα από σκληρή εργασία μιας ζωής. Από παιδί εργάζομαι σκληρά και κόλλησα το πρώτο μου ένσημο στα 12 μου. Εργάστηκα στο καράβι, σε δύσκολες δουλειές… Συνεργάστηκα με τα μεγαλύτερα ονόματα καλλιτεχνών που πέρασαν από το ελληνικό τραγούδι. Από τον Τόλη Βοσκόπουλο,, τον Καζαντζίδη, την Αννα Βίσση, τη Βίκυ Μοσχολιού, τη Δούκισσα… Δημιουργούσα καλλιτεχνικές επιτυχίες, τη μία μετά την άλλη. Δεν άφησα ποτέ απλήρωτο το προσωπικό μου. Δεν υπήρξε στη ζωή μου ούτε ένας εργαζόμενος που να έχει παράπονο από τη συνεργασία του μαζί μου».

«Θα περάσουν πάνω από το κουφάρι μου για να το πάρουν»

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας γυρνά τον χρόνο πίσω και αφηγείται πώς άρχισε η περιπέτειά του. «Εξαιτίας της περιόδου των Μνημονίων, οδηγήθηκα στην οικονομική καταστροφή. Δεν θέλω να έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα! Θέλω να είμαι συνεπής και υπόχρεος απέναντι σε κάθε οικονομική υποχρέωση. Δεν μου το επιτρέπουν όμως! Αρνούνται κάθε διακανονισμό, γιατί έχουν στόχο να αρπάξουν την περιουσία μου! Χωρίς δουλειά, αφού δεν μπορούσαν να δουλέψουν τα νυχτερινά μαγαζιά και οι πίστες, δεν μπορούσα να καλύψω τις υποχρεώσεις μου και βυθιζόμουν ακόμη περισσότερο σε τέλμα. Μέσω των δικηγόρων μου εξάντλησα κάθε περίπτωση εξωδικαστικά να προβώ σε ρυθμίσεις των υποχρεώσεων. Να μπορέσω να πάρω μια ανάσα για να συνεχίσω. Ετσι, προχώρησαν σε συντηρητικές κατασχέσεις, και το σημαντικότερο; Δεν εξόφλησα ποτέ! Αναγκάστηκα να πουλήσω τα δύο σπίτια των παιδιών μου στην Αγγλία για να μπορέσω να καλύψω οικονομικές εκκρεμότητες. Δεν μπορούσα, όμως, να βρω άκρη. Μου ζητούσαν όλο και περισσότερο. Τα πανωτόκια με έπνιγαν!

Θα σας αναφέρω ένα γεγονός που είναι σκανδαλώδες και αφορά τον πλειστηριασμό του ιδιόκτητου ακινήτου μου στο Κολωνάκι. Με αντικειμενική αξία τουλάχιστον 4.000.000 ευρώ, το οποίο πλειστηριάστηκε στα 800.000 ευρώ και από αυτά το 65% το πήραν οι τράπεζες και μόνο το 35%, ως διαφορά, το πήρε το Ελληνικό Δημόσιο, για πληρωμή ΦΠΑ και φόρων. Το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο ξεπούλησε τους πολίτες του. Χωρίς ντροπή, χωρίς συστολή και σήμερα, παραμονές εκλογών, μας καλούν να ψηφίσουμε εκείνους που μας οδηγούν στην επαιτεία. Αυτούς που κάνουν τους Ελληνες νοικοκύρηδες επαίτες. Δεν ανήκω ούτε στους μπαταχτσήδες ούτε στα λαμόγια. Είμαι ένας υγιής επιχειρηματίας. Καταγγέλλω ένα έγκλημα κατά των Ελλήνων πολιτών. Κι ας είμαι εγώ ο προπομπός για να σωθούν κι άλλοι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, τους έχουν αρπάξει τις περιουσίες τους και είναι απελπισμένοι. Δεν βρίσκομαι εδώ ούτε για να κλαφτώ ούτε για να ζητήσω ελεημοσύνη. Είμαι αυτάρκης, περήφανος, δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός! Ευχαριστώ τους φίλους μου και τα δεκάδες τηλέφωνα που χτυπάνε, αλλά είμαστε αξιοπρεπείς και βρισκόμαστε εδώ για να αγωνιστούμε. Το σπίτι μου στη Γλυφάδα είναι ένα πραγματικό κόσμημα, είναι συλλεκτικό και το έχουν βάλει στο μάτι να μου το αρπάξουμε, αλλά δεν θα τους περάσει. Θα κινήσω κάθε νόμιμη διαδικασία για να το κρατήσω, διεκδικώντας το δίκιο μου. Θα περάσουν πάνω από το κουφάρι μου για να το πάρουν. Ε, όχι, και του φτωχού τ’ αρνί! Οχι και την τελευταία σταγόνα του αίματός μας» λέει οργισμένος, κλείνοντας τις καταιγιστικές εξομολογήσεις του για τη μεγάλη περιπέτεια που βιώνει. Οπως λέει όμως είναι αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους και να δικαιωθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This