Εύα Καϊλή: «Τελείωσε,αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω, δεν είχα σχέση με τα χρήματα»

Τι δήλωσε σε μια ακόμα συνέντευξη που έδωσε μετά την αποφυλάκισή της

Must Read

Επαναλαμβάνει η Εύα Καϊλή ότι δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της τον περασμένο Δεκέμβριο όταν γινόταν η έρευνα για το σκάνδαλο Qatargate.

H πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ακόμα μια συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της, αυτή την φορά στην εφημερίδα της Ολλανδίας “De Standaard” .

Περιγράφοντας τι συνέβη την ημέρα της σύλληψης της, στις 9 Δεκεμβρίου του 2022 είπε:

«Δεν ήξερα ότι ήταν εκεί (σ.σ. τα χρήματα). Εκείνο το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, ο σύντροφός μου και εγώ είχαμε κατέβει στο γκαράζ μας. Αλλά η αστυνομία ήταν εκεί και συνέλαβε τον άντρα μου. Το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε. Σε μένα είπαν, “Δεν είναι για σένα. Έχεις βουλευτική ασυλία”. Δεν είπαν γιατί έπρεπε να έχουν τον Φραντσέσκο. Σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει να κάνει με ένα τροχαίο ατύχημα. Σοκαρίστηκα. Έστειλα πρώτα τον πατέρα μου έξω από το διαμέρισμα και του είπα να πάει την κόρη μου μια βόλτα μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει».

Οι επόμενες κινήσεις της ήταν να καλέσει του λίγου Βέλγους που γνώριζε,  τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλλα και την Μαρί Αρένα. Ωστόσο, ούτε αυτοί γνώριζαν τι συνέβαινε.

«Ώσπου ξαφνικά φίλοι μου έστειλαν ένα άρθρο από την Soir στο τηλέφωνό μου που έγραφε ότι ο σύζυγός μου και ο Παντσέρι είχαν συλληφθεί. Είδα ότι αναφέρθηκαν χρηματικά ποσά. Τότε πανικοβλήθηκα», δήλωσε.

Μιλώντας για τις συνθήκες κράτησής της στις φυλακές Χάρεν ανέφερε:

«Αρχικά δεν μου επιτρεπόταν να επικοινωνήσω με δικηγόρο. Με κράτησαν μακριά από την κόρη μου για ένα μήνα, που μέχρι τότε δεν ήταν ποτέ μακριά μας. Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό στην καρδιά της Ευρώπης».

Όσο για τα συναισθήματα μετά την αποφυλάκισή της τονίζει: «Τελείωσε και είμαι πιο δυνατή. Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω. Δεν μπορώ να δεχτώ αυτού του είδους τις διακρίσεις κατά των γυναικών».

Σχετικά με την περιβόητη ομιλία που είχε κάνει υπέρ του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο υποστήριξε:

«Το Κατάρ είχε βοηθήσει την Ευρώπη με πετρέλαιο και φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μου είχε ζητήσει να είμαι υπεύθυνη στο κοινοβούλιο για τις σχέσεις με τα κράτη του Κόλπου. Αυτή η ομιλία στην οποία αναφέρεστε ήταν η μόνη φορά που έπαιξα πραγματικά πολιτικό ρόλο στο Κοινοβούλιο. Είπα στο κοινοβούλιο –μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο– ότι στο Κατάρ ήταν πρωτοπόροι όσον αφορά τη θέσπιση κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους. Με αυτή την ομιλία ήμουν ακριβώς στην ίδια γραμμή με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Ήταν και η θέση του κοινοβουλίου. Αυτό που λέω δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνο αν το βγάλεις εκτός πλαισίου. Και η επίσκεψη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μια προσωπική πρόσκληση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Εύα Καϊλή θέλει να απαντήσει σε όσο το δυνατόν λιγότερες ερωτήσεις για τον ρόλο που έπαιξε ο σύντροφός της στην υπόθεση.Προτιμά επίσης να μην απαντήσει στο ερώτημα αν είναι ακόμα με τον Τζόρτζι, τον πατέρα του παιδιού της.

Η Εύα Καϊλή, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σημειώνει, τέλος, στη συνέντευξή της ότι «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έπρεπε να έχω εμπλακεί με επιτροπές για παράνομες συσκευές υποκλοπής, όπως η επιτροπή Pegasus. Αυτό έχει εξοργίσει τις μυστικές υπηρεσίες».

Την περασμένη Πέμπτη, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε από τις βελγικές αρχές σε ακρόαση στην οποία παρίστατο με τον συνεργάτη του Βέλγου δικηγόρου της Σβεν Μαρί, να επιτραπεί η συμμετοχή της στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αίτημα το οποίο έχει γίνει δεκτό.



Δείτε επίσης:

Το comeback της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο

«Η Καϊλή ζήτησε προνόμια που δεν απέκτησε» απαντά ο εισαγγελέας του Βελγίου στις δηλώσεις της ευρωβουλευτή

Εύα Καϊλή: Στην πρώτη της συνέντευξη on camera, άφησε σοβαρές αιχμές κατά των μυστικών υπηρεσιών της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This