Η «Οδύσσεια» των πολιτών στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών!

Με χειρόγραφο σύστημα λειτουργούν οι υποθέσεις

Must Read

Ατέλειωτη είναι η ταλαιπωρία των πολιτών έξω από το υποθηκοφυλακείο Αθηνών. Πολίτες και δικηγόροι οπλίζονται πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή και επιμονή, και από τα μεσάνυχτα να στήνουν «καρούλια» έξω από το κτίριο ώστε να πιάσουν σειρά για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση εν έτει 2023 είναι πως για να τηρηθεί η προτεραιότητα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώνουν το όνομά τους χειρόγραφα σε μία λίστα που έχει τοιχοκολληθεί έξω από το Υποθηκοφυλακείο, με τον πρώτο να έχει δηλώσει το όνομά του στις 04:45! 

«Ακόμα λειτουργούμε με το χειρόγραφο σύστημα» 

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, τόνισε πως η ταλαιπωρία των πολιτών οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες σχετικά με τις υποθέσεις τους στο Υποθηκοφυλακείο.

 



«Έχει αδειάσει το ελληνικό δημόσιο και οι υπάλληλοι είναι λίγοι. Δεν έχει γίνει και η ψηφιοποίηση των καταστάσεων και ακόμα λειτουργούμε με το χειρόγραφο σύστημα. Δυστυχώς, σε πολλά υποθηκοφυλακεία η κατάσταση είναι αυτή, τη ζουν οι Έλληνες πολίτες και οι συνάδελφοί μου κάθε μέρα», δήλωσε ο κ. Βερβεσός.

 




Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βερβεσός, το Κτηματολόγιο έχει ανακοινώσει πως η ψηφιοποίηση του αρχείου θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024.

 



Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This