Τσάκωσαν με «ψείρα σκονάκι» στις πανελλαδικές τον γιο γνωστού μεγαλογιατρού

Άρχισε τα τηλέφωνα και τις απειλές για να «γλιτώσει» τον σάλο ο γιος του μεγαλογιατρού

Must Read

Σάλο, αλλά και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο η αποκάλυψη ότι ο γιος γνωστού μεγαλογιατρού πιάστηκε να αντιγράφει με «ψείρα» κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων σε ιδιωτικό λύκειο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράβαση διαπιστώθηκε την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σε ιδιωτικό γενικό λύκειο της πόλης, που έχει οριστεί ως εξεταστικό κέντρο.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της εξέτασης των μαθητών σε συγκεκριμένο μάθημα ακούστηκε στην αίθουσα ένα βουητό. Αμέσως ένας μαθητής ζήτησε άδεια να πάει στην τουαλέτα. Τον μαθητή συνόδευσε επιτηρητής, όπως προβλέπεται κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Εκεί όμως ο νεαρός, αντί να πετάξει το ακουστικό με το οποίο συνεργός του προφανώς θα μετέδιδε τις απαντήσεις των εξετάσεων, προσπάθησε να διορθώσει τη βλάβη. Οταν όμως επέστρεψε στην αίθουσα, το πρόβλημα συνεχίστηκε.

Ακούστηκε ξανά ο βόμβος από το ακουστικό που είχε στο αυτί του και τότε εντοπίστηκε η «ψείρα» από τους επιτηρητές και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
Ο μαθητής απομακρύνθηκε από την αίθουσα εξέτασης και μηδενίστηκε το γραπτό του. Μάλιστα η παραλίγο απάτη προκάλεσε την αντίδραση των συμμαθητών του που έδιναν εκείνη την ώρα τη μάχη για την είσοδό τους σε ΑΕΙ.

Θέλοντας να αποφύγει τον σάλο που θα προκληθεί, αν αποκαλυφθεί το όνομα του γιου του γνωστού γιατρού της πόλης, ο μαθητής τηλεφωνεί σε συμμαθητές του και τους απειλεί να μην πουν τίποτα πουθενά, ούτε να αποκαλύψουν την ταυτότητά του.

Αν μη τι άλλο, η δημοσιοποίηση της είδησης θα προκαλέσει την οργή και φοιτητών του εν λόγω καθηγητή στο Αριστοτέλειο, οι οποίοι αναγκάζονται να διαβάζουν για να περάσουν το μάθημά του, ενώ την ίδια ώρα ο γιος του προσπαθεί να εξαπατήσει τους συμμαθητές του και όλους τους διαγωνιζόμενους στις πανελλαδικές εξετάσεις

Πάντως, καθηγητές και άνθρωποι που ασχολούνται με την εκπαίδευση επισημαίνουν στην «Espresso» πως το πρόβλημα της αντιγραφής κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών δεν είναι μεμονωμένο, αλλά ενδεχομένως να έχει λάβει διαστάσεις με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Αν δεν υπήρχε τεχνικό πρόβλημα και δεν ακουγόταν το βουητό, τότε ο μαθητής θα είχε αντιγράψει χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα…

Οπως λένε, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων δίνονται στους μαθητές στις 10 το πρωί και μέσα σε λίγα λεπτά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα είναι όσοι θέλουν να βοηθήσουν εξεταζόμενους να μπορούν να τους υπαγορεύσουν τις απαντήσεις με ηλεκτρονικό πομποδέκτη ήχου που μπορεί να κρύψει ένας μαθητής κάτω από την μπλούζα του ή στο αυτί του. Το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί, αν δεν υπήρχε διαρροή των θεμάτων λίγα λεπτά μετά την έναρξη των εξετάσεων, αλλά, αντίθετα, ανακοινώνονταν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας μετά τη λήξη του χρόνου εξετάσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This