Στατικούς ελέγχους στα κτίρια του ΑΠΘ ζητούν οι φοιτητές

«Οι ανάγκες για τις υποδομές είναι πάνω από είκοσι εκατομμύρια το χρόνο και δίνονται μόνο δύο και αυτά με καθυστέρηση»

Must Read

Άμεση πραγματοποίηση ελέγχων στατικότητας στα κτίρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ζήτησαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων και οικότροφοι, διαμένοντες στις φοιτητικές εστίες του ιδρύματος, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Χημείας στο ΑΠΘ και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, Χριστίνα Σταμούλη, έκανε λόγο για υποχρηματοδότηση των σχολών και των υποδομών του πανεπιστημίου και ζήτησε να ληφθούν μέτρα προσεισμικού ελέγχου των κτιρίων, αντιπυρικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και η πρόβλεψη σχεδίου αντίδρασης, ενδεχόμενης καταστροφής της εργαστηριακού, ή του ερευνητικού εξοπλισμού από φυσικά φαινόμενα.

Ζήτησε, επίσης, να εγκατασταθούν εναλλακτικά συστήματα ανατροφοδότησης του ρεύματος σε περιπτώσεις διακοπών, αισθητήρες για την αυτόματη παύση της λειτουργίας δικτύων σε περίπτωση διαρροής, κλιματιστικά στις αίθουσες και στα εργαστήρια, κ.ά. «Οι ανάγκες για τις υποδομές είναι πάνω από είκοσι εκατομμύρια το χρόνο και δίνονται μόνο δύο και αυτά με καθυστέρηση», τόνισε η κα Σταμουλη.

Από την πλευρά του, ο Αναστάσιος Πολυχρονιάδης, μέλος της διοίκησης της ΣΟΦΕΘ και εκπρόσωπος των οικοτρόφων των φοιτητικών εστιών, υποστήριξε ότι «στις εστίες διαμένει μόλις το 2% των αναγκών των φοιτητών του ΑΠΘ» και αναφέρθηκε σε λειτουργικά προβλήματα των κτιρίων, καθώς και σε συχνές διακοπές του διαδικτύου μέσα στην εξεταστική περίοδο, ενώ ζήτησε την ανέγερση νέων εστιών χωρίς ΣΔΙΤ και την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This