Δικαίωση μετά από 6 χρόνια για την 37χρονη Κατερίνα που έσβησε μετά τη γέννα – Ένοχος ο αναισθησιολόγος

«Το όνειρο της Κατερίνας ήταν να γεννήσει και να κρατήσει το μωρό στην αγκαλιά της»

Must Read

Έξι ολόκληρα χρόνια πέρασαν μέχρι η δικαιοσύνη να αποφανθεί για τους ενόχους που οδήγησαν στον θάνατο την 37χρονη Κατερίνα, λίγες ώρες αφότου είχε φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Ο αναισθησιολόγος ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και του επιβλήθηκε ποινή 4 χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Για τον θάνατο της 37χρονης, η αδερφή της έδωσε μεγάλη μάχη προκειμένου να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται που η Κατερίνα «έσβησε» πριν προλάβει να δει το αγγελούδι της να μεγαλώνει.

Η οικογένεια κατήγγειλε παραλείψεις των γιατρών στην ιδιωτική κλινική αλλά και του ολιγωρία του ΕΚΑΒ που καθυστέρησε να παραλάβει την 37χρονη. Συνολικά 11 άτομα έκατσαν στο «σκαμνί», μεταξύ των οποίων γιατροί, γυναικολόγοι, υπάλληλοι του ΕΚΑΒ αλλά και ο πρόεδρος της ιδιωτικής κλινικής.

«Το όνειρο της Κατερίνας ήταν να γεννήσει και να κρατήσει το μωρό στην αγκαλιά της» δήλωσε η αδερφή της 37χρονης μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και έκανε λόγο για δικαίωση: «Η απόφαση αυτή είναι ένα φως στην ψυχή μου, μια δικαίωση, μια ικανοποίηση. Η δικαστική απόφαση είναι απάντηση, σε όσους έκαναν λόγο για παθολογικά αίτια και για τυχαίο γεγονός, σχετικά με την απώλεια της αδερφής μου».

Περιγράφοντας το δραματικό περιστατικό, η ίδια ανέφερε: «Έγινε η καισαρική και στον τοκετό η αδερφή μου αιμορράγησε και έχασε τις αισθήσεις της. Την επανέφεραν, αλλά δεν ξέρουμε μετά από πόση ώρα, με αποτέλεσμα μετά από λίγες ώρες να δημιουργηθεί εγκεφαλικό οίδημα». Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία της, η 37χρονη δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο της κλινικής: «Δεν την έβαλαν σε ασθενοφόρο να την πάνε σε νοσοκομείο. Τι περίμεναν, να γίνει θαύμα; Mιλάμε για ανθρώπους, μιλάμε για μανούλα 37 ετών».




Υπενθυμίζεται ότι με πρωτόδικη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, το ΕΚΑΒ υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση στην οικογένεια, αφού όπως διαπιστώθηκε παρά το γεγονός ότι δέχτηκε 10 κλήσεις καθυστέρησε να στείλει ασθενοφόρο, γεγονός που έπαιξε ρόλο στην τραγική κατάληξη.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, η δικηγόρος της οικογένειας Κική Πακιρτζίδου ανέφερε ότι κλείνει ένας κύκλος δικαίωσης για την οικογένεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This