Συναγερμός στη Νάουσα: Πόσα παιδιά βρέθηκαν θετικά στον στρεπτόκοκκο

Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ για το τεστ για το μικρόβιο

Must Read

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι γονείς και οι υγειονομικές αρχές στη Νάουσα της Ημαθίας μετά τον τραγικό χαμό του 8χρονου ο οποίος προήλθε από το μικρόβιο του στρεπτόκοκκου της ομάδας Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο σήμερα στο νοσοκομείο της Νάουσας πήγαν 45 παιδιά προκειμένου να κάνουν το τεστ για το μικρόβιο. Τα παιδιά προέρχονται από το σχολικό και το εξωσχολικό περιβάλλον του 8χρονου.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, βρέθηκαν 7 παιδιά θετικά εκ των οποίων τα 5 ασυμπτωματικά και τα 2 με συμπτώματα. Και τα επτά θετικά παιδιά λαμβάνουν αγωγή, ενώ τα δύο παιδιά με συμπτώματα εμφανίζουν βελτίωση.

Να σημειωθεί ότι τα 32 παιδιά που εξετάσθηκαν μέχρι στιγμή είναι εκτός του σχολικού περιβάλλοντος του 7χρονου και τα 13 παιδιά εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Από τα 32 παιδιά εκτός του σχολικού περιβάλλοντος βρέθηκαν τα 5 θετικά εκ των οποίων 3 ασυμπτωματικά και 2 με συμπτώματα. Από τα 13 παιδιά εντός σχολικού περιβάλλοντος βρέθηκαν δύο παιδιά θετικά ασυμπτωματικά.

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η πόλη είναι μικρή και μπορεί η διασπορά να είναι μεγαλύτερη.

Στο μεταξύ, καλύτερα στην υγεία του είναι ο 9χρονος, συγγενής του 8χρονου που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη επίσης με στρεπτόκοκκο.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως μέσα στο 2023 είχαμε 6 θανάτους από το μικρόβιο ενώ κάνει μια σύσταση σχετικά με το τεστ για τον στρεπτόκοκκο.

«Μήπως, λοιπόν, πρέπει να προστεθεί στις οδηγίες του ΕΟΔΥ να γίνεται Strep Test σε περισσότερα άρρωστα παιδιά που προσέρχονται στα επείγοντα νοσοκομείων; Είναι μία φτηνή και καθόλου επώδυνη εξέταση που σώζει ζωές», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε βίντεο:









Δείτε επίσης:

Σ. Μαζάνης για στρεπτόκοκκο: «Πρόκειται για ”ύπουλο” μικρόβιο, αλλά δεν χρειάζεται πανικός»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This