Εορταστικό και ευχάριστο κλίμα στα εγκαίνια του πάρκου αναψυχής στον Γράμμο Φοίνικα

Must Read

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος εγκαινίασε το πάρκο αναψυχής του Γράμμου-Φοίνικα την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023. Από νωρίς το απόγευμα πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση των εγκαινίων αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τον νέο χώρο αναψυχής στον Δήμο μας. Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς «Ανδρέας Κατεβαίνης» πλημμύριζαν με μελωδίες τον ολοκαίνουργο χώρο δημιουργώντας ένα ευχάριστο και εορταστικό κλίμα.

Η λιτή εορτή ξεκίνησε με την ευλογία της Εκκλησίας από τον εφημέριο του ΙΝ Αγίου Λουκά π. Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ο οποίος καλωσόρισε τους πολίτες στον πανέμορφο χώρο ανάπλασης και αξιοποίησης που καταλαμβάνει τρία οικοδομικά τετράγωνα και περιλαμβάνει πάρκο, παιδική χαρά και πεζόδρομους. «Πρόκειται για μια εκδήλωση -γνήσιο αντάμωμα σε έναν τόπο κοινωνικής συνοχής, συνάντησης και συναναστροφής των πολιτών» επεσήμανε ο κ. Θωμάκος και πρόσθεσε πως «τη πρότυπη δομή, τόπο πρασίνου και ξεκούρασης, τόπο που τα παιδιά μας παίζουν με ασφάλεια, θα τη γνωρίσουν και θα την αγκαλιάσουν και άλλοι συμπολίτες μας, το επόμενο διάστημα».

Ο Δήμαρχος μίλησε για την περιοχή των Αδαμών και τον Γράμμο Φοινικά, πρότυπες περιοχές στον Δήμο μας με εξαιρετική ρυμοτομία αλλά και πολύ καλή θέση καθώς περιβάλλονται και στεφανώνονται από τον ζωογόνο πνεύμονα του Κηφισού. Αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά έργων που έχουν γίνει στις περιοχές.

-Αποχετευτικός αγωγός, με τον οποίο έχουν συνδεθεί νοικοκυριά σε Αδάμες και Γράμμο- Φοίνικα

-Διάνοιξη οδών

-Δημιουργία 10ου Νηπιαγωγείου

-Παιδική χαρά της οδού Γράμμου

-Ασφαλτοστρώσεις

-Ανακαίνιση του γηπέδου της οδού Ποταμού

Αναφέρθηκε επίσης στα έργα που ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες στην πλατεία των Αδαμών ενώ επανέλαβε τις διεκδικήσεις του Δήμου από την Πολιτεία.

Για το έργο ευχαρίστησε: το Πράσινο Ταμείο, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τους μελετητές, τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Ζαπάντη, τον προηγούμενο Αντιδήμαρχο Αλέξιο Μακρή και τον Σύλλογο «Ο Κηφισσός». Για την οργάνωση της εκδήλωσης τη Δημοτική Σύμβουλο- Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων  Ζέτη Κασιμάτη και  την ομάδα της.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Τεχνικής Υπηρεσίας, Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αειφορίας Σταύρος Ζαπάντης ο οποίος αναφέρθηκε στα λόγια του αρχαίου φιλόσοφου Επίκουρου θέλοντας να επισημάνει την φυσική ομορφιά της περιοχής. «Ο αρχαίος φιλόσοφος Επίκουρος είχε πει: “Δώσε στους φίλους μου, μια σκιά στις όχθες του ποταμού και ένα ποτήρι κρασί κι είμαι πιο πλούσιος από τον Δία!!” Ίσως ο Επίκουρος να είχε αυτήν την υπέροχη περιοχή στο μυαλό του, που είναι στις όχθες του Κηφισού ποταμού!!»

Παρουσίασε λεπτομέρειες του έργου ανάπλασης – αξιοποίησης τμήματος της περιοχής Γράμμου-Φοίνικαπεριοχής– όπως είπε-«πρόσφατα ενταχθείσα στο σχέδιο πόλης, αμιγούς κατοικίας με χαμηλά κτίρια και έντονο το στοιχείο της γειτονιάς» τονίζοντας πως «με το  έργο  επετεύχθη η  αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και η δημιουργία ενός ζωντανού και ασφαλούς πυρήνα αστικού ιστού». Ευχαρίστησε τους άξιους μηχανικούς που ασχολήθηκαν με το έργο οι οποίοι- όπως είπε- «κατέθεσαν τις γνώσεις, τη φαντασία και το μεράκι τους» αναφέροντας τον μελετητή κ. Ζαφειρούλη, τη Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γιαννιτσοπούλου, τον προϊστάμενο κατασκευών κ. Τζώρζο και τους επιβλέποντες μηχανικούς κ.κ. Γάσπαρη, Βραχνό και Σιδέρη, καθώς και τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών.

Επίσης μίλησε η Άρτεμις Βιδάλη Μηχανολόγος Μηχανικός, Msc στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων, στέλεχος τμήματος Αστικού Περιβάλλοντος εκπροσωπώντας το Πράσινο Ταμείο, με τη  συγχρηματοδότηση του οποίου κατασκευάστηκε το πάρκο.

«Το Πράσινο Ταμείο, χρηματοδοτεί έργα και παρεμβάσεις προς όφελος του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος. Επιλέξιμα έργα είναι αυτά που στοχεύουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων και στην απόδοση ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου στους πολίτες. Ο Δήμος Κηφισιάς κατέθεσε τέτοια πρόταση, επιλέχθηκε και σήμερα διαθέτει έναν ολοκαίνουριο ανοιχτό χώρο πρασίνου και αναψυχής το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο».

Αμέσως μετά έγινε το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας ενώ μπαλόνια πέταξαν στον Κηφισιώτικο ουρανό. Την οργάνωση της εκδήλωση είχε η Δημοτική Σύμβουλος- Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων  Ζέτη Κασιμάτη ενώ τη παρουσίαση της βραδιάς έκανε η κηποτέχνης Μαρίνα Τσιντικίδου.

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από το Κουαρτέτο String ART και την Depy Sakellariou & Melodies Project.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννηη πρόεδρος του Δ.Σ. Λίλα Παπαδημητρίου, η ΓΓ Δρ Ρόζυ Χαριτοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Ε. Αυλήτης, Ν. Βλάχου, Α. Κουρέπης, Μ. Καυγαλάκης, Ν. Κόκκαλης, Γ. Σκορδίλης, Ε. Κουρμαδιάς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Κ. Καραλή (Πρόεδρος ΔΕΠ), Γ. Παπαδόπουλος (Πρόεδρος Ανθοκομικής), Α. Παπάζογλου (Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ) και Κ. Ασυλλογιστάκης, ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του Συλλόγου «Ο Κηφισσός» κ.κ. Θ. Αποστόλου και Κ. Μιχαλίτσης, μέλη φορέων του Δήμου και Συλλόγων και πολίτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This