Τραγωδία στην Πύλο: Κινητοποιήσεις από οργανώσεις και νοσοκομειακούς γιατρούς

Το πολύνεκρο ναυάγιο έχει σοκάρει την ελληνική κοινωνία

Must Read

Κινητοποιήσεις θα γίνουν σήμερα για το ναυάγιο στην Πύλο στο οποίο χάθηκαν τουλάχιστον 78 μετανάστες.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καλεί σε συγκεντρώσεις στα προαύλια των νοσοκομείων και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

«Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε υγρό νεκροταφείο. Δε θα συνηθίσουμε, δεν θα συμφιλιωθούμε ποτέ με το σφαγείο.

Καλούμε τις Ενώσεις να πάρουν σήμερα πρωτοβουλία. Να καλέσουν άμεσα τους συναδέλφους χτενίζοντας όλα τα τμήματα και καλώντας τους να κατέβουν στα προαύλια των νοσοκομείων για να τηρήσουν 1 λεπτού σιγή για τους ξεριζωμένους, τις μανάδες, τα παιδιά που θάφτηκαν στα αμπάρια του δουλεμπορικού.

Συνεχίζοντας η Ομοσπονδία, καλεί τις Ενώσεις μέλη της: «Να ζητήσουν από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να τους παραχωρήσουν το αναγκαίο εξοπλισμό, εφόσον το νοσοκομείο διαθέτει (μεγάφωνα, μικροφωνική κλπ.), ώστε να μην υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος που να μην συμμετέχει στη συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε ενσυναίσθηση. Όταν ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του, πενθούμε. Όταν εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές βουλιάζουν στον βυθό, δεν μπορεί να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Όλοι/όλες στα προαύλια των νοσοκομείων να κρατήσουμε 1 λεπτού σιγή».

Στο κέντρο της Αθήνας

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα.

«Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/6 στις 8μμ στο Σύνταγμα. Δε θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα. Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Οργή και απεριόριστη θλίψη πλημμυρίζει τις καρδιές και τη σκέψη όλων των εργαζομένων και του λαού στη χώρα μας, από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. Ειδησεογραφικές πληροφορίες μιλούν για εκατόμβη νεκρών και αγνοουμένων, με τον αριθμό να μεγαλώνει ώρα με την ώρα.

Όμως, το ναυάγιο αυτό δεν είναι απλά ένα δυστύχημα. Είναι ακόμα ένα έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Έχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους. Όλα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου.

Η θλίψη και η οργή για αυτό το νέο έγκλημα να γίνουν τώρα φωνή και αγώνας. Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους.

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, αυτή είναι η τύχη όλων των φτωχών, για τα πλούτη και τα κέρδη των καπιταλιστών»

Στα Προπύλαια

Τέλος, συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια  αντιρατσιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες. 

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) αναφέρει:

«Δεν είναι ατύχημα, είναι ένα έγκλημα στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων της ΕΕ που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε παγίδα θανάτου για τους πρόσφυγες έχοντας υψώσει τους δολοφονικούς φράχτες από κάθε ασφαλές χερσαίο πέρασμα όπως στον ΄Εβρο. Έτσι σπρώχνουν τους πρόσφυγες στα χέρια των διακινητών και της μαφίας που επιχειρούν είσοδο μέσα από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές, από τις ακτές της Λιβύης. Οι διαπλοκές τους με την Αστυνομία έχουν άλλωστε στο φως».

Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη:

«Το ναυάγιο στην Πύλο είναι ένα προαναγγελθέν έγκλημα. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των επαναπροωθήσεων, της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, των φραχτών, των κλειστών συνόρων, του εγκλωβισμού κατατρεγμένων ανθρώπων στα νησιά της χώρας, της παραβίασης διεθνών συνθηκών που αποτελούν κατάκτηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού». Συμπληρώνει ότι «θα εξακολουθήσει να στέκεται απέναντι σε κάθε πολιτική που αντιμετωπίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ως παρίες του κόσμου. Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια ανά τη χώρα»

Δείτε επίσης:

Συνελήφθησαν επτά Αιγύπτιοι ως διακινητές των μεταναστών – Οδηγούνται στον εισαγγελέα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This