Έμπειρος οδηγός φαραγγιών ο 43χρονος που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο

Must Read

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Λάρισα από τον ξαφνικό θάνατο του έμπειρου οδηγού φαραγγιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση του ρέματος Ορλιά στον Όλυμπο έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ εντόπισαν τον 43χρονο χωρίς τις αισθήσεις του και με πολλαπλές κακώσεις στο σώμα, ενώ στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά του.




Ποιος είναι ο άτυχος οδηγός

Πρόκειται για τον Βασίλη Παπαβασιλείου, όπως αναφέρει το GRTimes, έναν έμπειρο οδηγό, με χρόνια ενασχόλησης στον ορεινό όγκο, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση στη Λάρισα από το 2019 που οργάνωνε ανάλογες δραστηριότητες στον Όλυμπο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, που εδρεύει στην Κρανιά Ολύμπου, είχε γεννηθεί το 1979 και σε ηλικία μόλις 10 ετών ξεκίνησε να έχει επαφή με το βουνό κάνοντας πεζοπορίες στον Όλυμπο.

Το 1995 κατακτά για πρώτη φορά την κορυφή και εκεί κολλάει το «μικρόβιο».

Από το 2011 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Canyoning ως βοηθός οδηγού λαμβάνοντας εμπειρία και γνώσεις με συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές καταβάσεις και εξερευνήσεις νέων φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 αποκτά την ιδιότητα του οδηγού και εκπαιδευτή Canyoning από την Γερμανό-Αυστριακή Ομοσπονδία.

Γνωστοί και φίλοι αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη και ήδη πολλοί από αυτούς αποχαιρετούν τον άτυχο Βασίλη μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook…

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπόλοιπων μελών της ομάδας αναφέρουν πως ο 43χρονος άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά σε σημείο του ρέματος Ορλιά, στο Λιτόχωρο.

Ο οδηγός φαραγγιών φέρεται να έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει στο ποτάμι και να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Για τον εντοπισμό του επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, 6 πυροσβέστες από τις Π.Υ. Λιτόχωρου και Κατερίνης, 10 πυροσβέστες από 2η και 8η Ε.Μ.Α.Κ., καθώς και ομάδα Σ.μη.Ε.Α.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στον Όλυμπο: Αγνοείται οδηγός canyoning που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο οδηγός canyoning στον Όλυμπο

Πηγή φωτό: Facebook/papavasiliou Vasilis

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This