Επιστρέφονται πινακίδες, διπλώματα και άδειες λόγω Πάσχα

Ποιοι εξαιρούνται

Must Read

Αρχίζει από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη (30/04), η επιστροφή αδειών ικανότητας οδήγησης, πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η επιστροφή γίνεται προκειμένου να διευκολυνθεί το κοινό στις μετακινήσεις του, ενόψει των εορτών του Πάσχα 2024, και θα γίνεται μέχρι την Πέμπτη 2 Μαΐου.

Ποιοι εξαιρούνται

Της απόφασης εξαιρούνται:

1. Οι παραβάσεις του άρθρου Ν.2696/1999 παρ.2 εδάφια .ιστ, ιζ, ιη ήτοι οι παραβάσεις οι οποίες αφορούν σε στάθμευση η οποία παρεμποδίζει κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα) ΑμεΑ και οδηγό τυφλών καθώς και στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (πινακίδες Ρ-71 και Ρ-72).

 

2. Η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές αρχές, καθώς οι αποφάσεις αυτές δεν εμπίπτουν στην παρούσα διαδικασία επιστροφής στοιχείων.

Για την επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας και των αδειών ικανότητας οδήγησης, θα τηρηθεί η διαδικασία καταβολής του διοικητικού προστίμου.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Παιδιά γίνετε χαμός στην τροχαία Αθηνών και ο υπουργός δεν παίρνει χαμπάρι να εξυπηρέτηση το κόσμο αυτούς ψηφισατε

    • Από το Ελληνικό είπαν ότι, αν ήταν να γίνει κάτι, θα είχε γίνει από προχθές… Τώρα, ακόμα κι αν το αποφασίσουν, οι υπηρεσίες είναι κλειστές (ωράριο κοινού 09-13)!!!

  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΥΤΕ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΚΡΑΝΟΣ ΑΠΛΩΣ ΕΛΛΑΤΩΣΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ 60 ΣΕ 30

  3. Και στο Ελληνικό τα ίδια περιμέναμε δύο ώρες για να μας πουν ότι δεν έχουν τέτοια εντολή. Μπράβο πολύ ωραία κύριε Υπουργέ του Πολίτη!

    • Καλημερα…επειδη και εγω εχω θεμα με τα χαρτια στο ελληνικο μηπως ειχατε κανενα νεο?…ξαναπηγατε?…ευχαριστω

  4. Καλησπερα..η επιστροφη των εγγραφων και πινακιδων απο τροχαια ελληνικου ισχυει για ολες τις παραβασεις η μονο για σταθμευση?ξερει κανεις να απαντησει?για κρανος η ζωνη τα παιρνουμε πισω?

  5. Καλησπερα..η επιστροφη των εγγραφων και πινακιδων απο τροχαια ελληνικου ισχυει για ολες τις παραβασεις η μονο για σταθμευση?ξερει κανεις να απαντησει?

  6. Καλησπέρα σας
    Εγώ σήμερα πήγα να τις πάρω (πινακίδες, δίπλωμα, άδεια) και με διώξανε
    Όλα είναι ψέματα τελικά!
    Από τροχαία Παιανίας εμένα!!

  7. Ούτε η τροχαία Αθηνών είπε τίποτα μάλλον δεν τους ενδιαφέρει έχουν άλλα να ασχοληθουν τον πολίτη θα σκεφτουν

  8. Επειδή και εγώ έχω το ίδιο θέμα με το συγκεκριμένο τμήμα της Καλλιθέας το οποίο δεν έχει δωσει τις πινακίδες.Το υπουργείο προστασίας του πολίτη δεν έχει δώσει ακόμα την εντολή για τις πινακίδες για τα εκάστοτε τμήματα της Τροχαίας.Μόνο οι δήμοι Θεσσαλονίκης και χθές της Αθήνας τις παραδίνουν.

  9. Καλησπέρα σας κ Καλό Πάσχα.
    Μπορείτε να μας διευκρινισετε για το θέμα πινακίδες,άδεια κυκλοφορίας και οδηγησης δίνονται κ από την Τροχαια Καλλιθεας και Αθήνας?

    • Επειδή και εγώ έχω το ίδιο θέμα με το συγκεκριμένο τμήμα της Καλλιθέας το οποίο δεν έχει δωσει τις πινακίδες.Το υπουργείο προστασίας του πολίτη δεν έχει δώσει ακόμα την εντολή για τις πινακίδες για τα εκάστοτε τμήματα της Τροχαίας.Μόνο οι δήμοι Θεσσαλονίκης και χθές της Αθήνας τις παραδίνουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This