Δίκη Ρ. Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε γιατρός για την καρδιά της Τζωρτζίνας – Γιατί ζητήθηκε διακοπή;

Κατέθεσε και γενετιστής που είχε κάνει έλεγχο στην Ίριδα

Must Read

Κατέθεσε για ακόμη μια φορά ενώπιον του δικαστηρίου ο γιατρός Γιάννης Παπαγιάννης στο πλαίσιο της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ο γιατρός αναφέρθηκε στην κατάσταση της καρδιάς της Τζωρτζίνας τονίζοντας και τι έγινε την μέρα που έφυγε από τη ζωή.

Ο γιατρός αναφέρθηκε στην χρήση του απινιδωτή που είχε η Τζωρτζίνα:

«Εφόσον υπήρχε γενετικό νόσημα που προκαλέσει αρρυθμίες ο απινιδωτής θα το αντιμετώπιζε όπως όλα τα υπόλοιπα» επανέλαβε ο κ. Παπαγιάννης όταν ερωτήθηκε τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που το παιδί είχε κάποιο γενετικό νόσημα που δεν είχε εντοπιστεί.

«Την ημέρα που απεβίωσε το παιδί στις 29 Ιανουαρίου ήρθε μήνυμα από τον απινιδωτή στις 2 το μεσημέρι όταν όλα λειτουργούσαν καλά. Και το μηχάνημα και το παιδί. Υπάρχει ένα χειριστήριο που το βάζει η μητέρα στο παιδί, ένας πομποδέκτης και στέλνει τα σήματα. Εκείνη την ώρα έδειχνε ότι ανταποκρίνονταν. Είχε ηλεκτρική δραστηριότητα, δεν ξέρουμε αν είχε σφυγμό» είπε ο μάρτυρας.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαγιάννης το μηχάνημα δεν στέλνει σήματα για βραδυκαρδίες, στέλνει για ταχυκαρδίες.

Απαντώντας σε ερώτηση για επεισόδιο της Τζωρτζίνας στο Ρίο κατά το οποίο ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε εξετάζοντας όλα τα στοιχεία δεν υπήρξε ποτέ συμβάν ταχυαρρυθμίας, αλλά ίσως ήταν βραδυκαρδία.

Η κατηγορουμένη δεν έκανε ερωτήσεις στον μάρτυρα όταν ερωτήθηκε από το δικαστήριο σχετικά με το αν θέλει να εξετάσει το γιατρό, εφόσον δεν είχε δικηγόρους να την εκπροσωπούν.

Επίσης στο βήμα ανέβηκε ο γενετιστής Περικλής Μακρυθανάσης, που είχε διεξάγει το γονιδιακό έλεγχο στην Ίριδα εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του.

«Ελέγξαμε τα γονίδια που σχετίζονται με τον αιφνίδιο θάνατο. Επεκτάθηκε και σε αλλά γονίδια όπως αυτά που αφορούν τα μεταβολικά νοσήματα. Κάθε φορά ο έλεγχος πρέπει να στοχεύει κάπου. Οι έλεγχοι αυτοί αδυνατούν να καλύψουν τα πάντα. Η τυπική συζήτηση με όλους τους ασθενείς όταν δε βρίσκουμε κάτι τους εξηγούμε πως αυτή τη στιγμή δεν βρίσκουμε κάτι, αλλά η κλινική υποψία παραμένει να το ξαναδούμε σε λίγο καιρό» ανέφερε ο μάρτυρας.

Και πρόσθεσε:

«Θεωρητικά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα υπάρχουν ασθένειες εκτός από αυτές που σχετίζονται με την καρδιά και προκαλούν ανακοπή. Τα αμιγώς αυτοάνοσα νοσήματα δεν είναι κληρονομικά γενικά» εξήγησε ο μάρτυρας αναφερόμενος και σε όσα διάβασε στις εφημερίδες όπως είπε σχετικά με αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει η κατηγορούμενη.

Στην σημερινή δίκη η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου υπέβαλλε αίτημα διακοπής καθώς ο Αλέξης Κούγιας δεν μπορούσε να παρασταθεί για να εξετάσει τον γιατρό Γιάννη Παπαγιάννη λόγω παρουσίας του σε άλλη δίκη.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την πρόοδο της δίκης καθώς το δικαστήριο είχε καλέσει για δεύτερη φορά το μάρτυρα για να εξεταστεί έπειτα από αίτημα του κ. Κούγια. Τελικά, υιοθετήθηκε η εισαγγελική εντολή ομόφωνα και η συνεργάτης του Αλέξη Κούγια αποχώρησε από την αίθουσα, αφού είχε λαβει σχετική εντολή από τον δικηγόρο.

Δείτε βίντεο:



Δείτε επίσης:

«Η Πισπιρίγκου έχει σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη» λέει τώρα ο Κούγιας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This