Αναβιώνει υπόθεση δασκάλου στη Λάρισα που κακοποιούσε σεξουαλικά 10χρονη μαθήτρια του με τη συνέργεια της μητέρας της!

«Ήθελα να μιλήσω, αλλά φοβόμουν. Μου είχε ζητήσει να μην πω τίποτα»

Must Read

Στιγμές έντασης αλλά και συναισθηματικής φόρτισης διέκριναν χθες, Τρίτη 20/6, την κατάθεση μιας 25χρονης σήμερα κοπέλας, η οποία όταν ήταν σε ηλικία 10 χρονών έπεσε θύμα γενετήσιων πράξεων από τον ίδιο της τον δάσκαλο, ο οποίος είναι σήμερα 64 χρονών, συνταξιούχος πλέον εκπαιδευτικός.

Εκτός από το τραγικό αυτό της υπόθεσης, αλλά ένα «μαύρο» σημείο έχει σημαδέψει την ψυχούλα της νεαρής κοπέλας, καθώς στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ) Λάρισας κάθεται και η 52χρονη μητέρα της, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στις γενετήσιες πράξεις που φέρεται να τέλεσε ο δάσκαλος. Η δίκη ξεκίνησε με την 25χρονη να περιγράφει αναλυτικά τα όσα βίωσε ενόσω ήταν μαθήτρια της Ε’ τάξης Δημοτικού Σχολείου σε χωριό των Τρικάλων τον Οκτώβριο του 2007.

«Μου ζήτησε να μην πω τίποτα»

Με την παθούσα να σημειώνει μεταξύ άλλων πως ενώ στο σχολείο βρίσκονταν και άλλα παιδιά και δασκάλα, ο δάσκαλος (σ.σ. σε ηλικία τότε 48 ετών) την φώναξε στην αίθουσα του Ολοήμερου και με το πρόσχημα του μολυβιού που έπεσε κάτω από την έδρα, την εγκλώβισε κάτω από το γραφείο τοποθετώντας την καρέκλα του δασκάλου και τότε, άνοιξε το φερμουάρ του παντελονιού του, με την παθούσα να περιγράφει την πράξη που ακολούθησε. «Μικρό κοριτσάκι ήμουν, δεν μπορούσα να φύγω κάτω από την έδρα…» τόνισε εν μέσω δακρύων η παθούσα προσθέτοντας ότι με την ολοκλήρωση της πράξης, ο κατηγορούμενος «μου ζήτησε να μην πω τίποτα. Ήθελα να μιλήσω αλλά φοβόμουν. Φοβόμουν να μιλήσω…» επανέλαβε η παθούσα. Για να καταθέσει επίσης ότι, παρά την άρνησή της η πράξη επαναλήφθηκε στο σχολείο όπως επαναλήφθηκε και στο σπίτι του κατηγορουμένου. Αφού με την πρόφαση της «βοήθειας στα μαθηματικά», η μητέρα της μαθήτριας την πήγαινε στο σπίτι του δασκάλου ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την απουσία της οικογένειάς του», «προέβαινε, κατ’ εξακολούθηση, σε ολοκληρωμένες ερωτικές επαφές μαζί της» μέχρι και τις αρχές της σχολικής χρονιάς 2009-2010.

Σημειώνεται πως με αφορμή και το οικογενειακό περιβάλλον της παθούσης (σ.σ. όπως πρωτόδικα είχε επισημανθεί), η υπόθεση αποκαλύφθηκε μάλλον τυχαία και έπειτα μετά από χρόνια όταν η αδελφή της, με αφορμή δικό της πρόβλημα εξομολογήθηκε σε κοινωνική λειτουργό τα όσα βίωσε η 10χρονη, ενώ η εισαγγελική έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε την υπόθεση. Πρωτόδικα το ΜΟΔ Λάρισας με κατά πλειοψηφία απόφαση (6-1) είχε κρίνει ένοχο τον συνταξιούχο δάσκαλο και με οριακή πλειοψηφία επίσης (4-3) είχε κρίνει ένοχη τη μητέρα, ενώ ομόφωνα επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών στον συνταξιούχο δάσκαλο και κατά πλειοψηφία (6-2) επέβαλε κάθειρξη 8 ετών στη μητέρα. Να τονιστεί πως οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 3 Ιουλίου.  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This