Κλέαρχος Μαρουσάκης: Εκλογές με μπόρες και καταιγίδες – Η πρόγνωσή του για τις επόμενες ημέρες

«Να μην υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα»

Must Read

Μπορεί αυτές τις ημέρες ο υδράργυρος να σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο, ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία μεταβολή και την Κυριακή θα πάμε στις κάλπες με μπόρες και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο σε κάποιες περιοχές, όμως, από το απόγευμα του Σαββάτου ο καιρός θα αλλάξει. Συγκεκριμένα, μια ψυχρή αέρια μάζα θα κατέβει στη χώρα μας από τη βόρεια Ευρώπη, με αποτέλεσμα να σημειωθούν καταιγίδες και βροχές, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο.

Ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί για τα φαινόμενα θυμίζοντας τη φονική καταιγίδα του Ιουλίου του 2019. «Ήταν 10 Ιουλίου του 2019, ημέρα Τετάρτη όταν μια φονική καταιγίδα “χτύπησε” την περιοχή της Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών. Και τότε τις υψηλές θερμοκρασίες τις διαδέχτηκαν χαμηλότερες μιας και ψυχρότερες αέριες μάζες κατηφόρησαν από τα βόρεια και κεντρικά τμήματα της Ευρώπης προς την περιοχή μας προκαλώντας εκρηκτική αστάθεια», περιέγραψε και συνέχισε:

«Αυτή η βίαιη σύγκρουση θερμής και ψυχρής αέριας μάζας σε συνδυασμό και με την τοπογραφία μίας περιοχής, μπορεί να δημιουργήσει αυτόν τον φονικό καιρό, όπου μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να συμβούν σημαντικές καταστροφές που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την ανθρώπινη ζωή».

«Να μην υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα»

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, καλό είναι να θυμόμαστε ότι όταν βλέπουμε στα αρχικά τους κιόλας στάδια την ανάπτυξη τέτοιων καιρικών φαινομένων, θα πρέπει να αναζητούμε προστατευμένες περιοχές. «Να μην υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα», είπε και συμπλήρωσε:

«Ακόμη όμως κι όταν ολοκληρωθεί αυτό το φυσικό φαινόμενο, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι έχει περάσει ο κίνδυνος να πλημμυρίσει μια περιοχή δεχόμενη όγκο νερού από υψηλότερα σημεία και γενικότερα γειτονικές περιοχές. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο όπου καταιγίδα πλήττει μια ορεινή περιοχή και λίγο χαμηλότερα αν και δεν επηρεάστηκε από την καταιγίδα η χαμηλή περιοχή, να αντιμετωπίζει πλημμυρικά επεισόδια. Σκεφτείτε πόσο πιθανό είναι αυτό να συμβεί όταν έχουμε και δάση καμμένα».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την δημοσίευση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This