Πέμπτη 13/5/2021

Ο «νόμος Παπαθεμελή» ζωντανεύει ξανά! Νέα ωράρια για τη μουσική στα νυχτερινά μαγαζιά

Τα πάνω-κάτω έχουν έρθει στον επιχειρηματικό κλάδο της εστίασης μετά τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα. Και αυτό διότι μετά τον αντικαπνιστικό νόμο, τώρα θα απαγορεύεται και η μουσική μετά τα μεσάνυχτα. .

Από τα τσουχτερά πρόστιμα για το τσιγάρο πλέον στις ρυθμίσεις υπάγεται και το αυτόφωρο στον ιδιοκτήτη σε περίπτωση που η μουσική δεν έχει κλείσει τις ώρες κοινής ησυχίας αλλά και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, καθώς πλέον η παράβαση θα θεωρείται πλημμέλημα.

Διαβάστε επίσης: Σε ισχύ ο αντικαπνιστικός νόμος – Το καλό νέο είναι πως μειώνεται το κάπνισμα

Από τη μία -δικαίως- οι ιδιοκτήτες αναρωτιούνται πως οι αρχές θα μπορούν να ελέγχουν τόσα πολλά μαγαζιά, για να διαπιστώσουν αν τηρούν τους νόμους και από την άλλη γιατί να πρέπει να περνούν στο κελί μαζί με εγκληματίες για τη… μουσική.

Αυτές οι τροποποιήσεις μας γυρίζουν πίσω στο 1994 και στο «νόμο Παπαθεμελή» που είχε θεσπίσει τα νυχτερινά κέντρα να κλείνουν στις 2 τα ξημερώματα. Η απόφαση τότε των Παπαθεμελή και Γιαννόπουλου είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και νυχτερινές διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή. Ο χρόνος θα δείξει τι θα επιφέρουν οι νέες αλλαγές στη νυχτερινή ζωή…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ