Βρέθηκε DNA στα νύχια της Αναστάζια – «Δεν φαίνεται να υπάρχει συνεργός»

Τα στοιχεία που «καίνε» τον Μπαγκλαντεσιανό

Must Read

Καθημερινά νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα στην Κω έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Στοιχεία που «καίνε» τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή, βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι εξελίξεις για την υπόθεση είναι ραγδαίες καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ στα τεχνητά νύχια της άτυχης κοπέλας από την Πολωνία βρέθηκε DNA και οι Αρχές ευελπιστούν ότι τα αποτελέσματα της εξέτασης θα δώσουν απαντήσεις για τον δολοφόνο της.

Την ίδια ώρα στα εργαστήρια της Αστυνομίας έχει μεταφερθεί κάρτα sim από το κινητό τηλέφωνό της 27χρονης, την οποία είχε ο σεκιούριτι ο οποίος είχε εντοπίσει και το κινητό.

Αποκαλύψεις από το κινητό του Μπαγκλαντεσιανού

Ένα από τα στοιχεία που «καίνε» τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό είναι το κινητό του τηλέφωνο. Όπως φαίνεται ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να σβήσει τα δεδομένα από το κινητό του. Το δεύτερο στοιχείο είναι οι κάμερες ασφαλείας, οι οποίες έχουν καταγράψει την πορεία του με μηχανάκι προς το σημείο που βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαθέτουν οπτικό υλικό από τουλάχιστον δέκα διαφορετικές κάμερες, οι οποίες έχουν καταγράψει την διαδρομή που ακολούθησε με το μηχανάκι του, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας, ο βασικός ύποπτος και η 27χρονη κοπέλα από την Πολωνία.

Η κάμερα που άλλαξε τα δεδομένα, και ξετυλίγει το κουβάρι της δολοφονίας, είναι αυτή που βρίσκεται σε γειτονικό σπίτι από αυτό που διέμενε ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός με τον Πακιστανό συγκάτοικο του.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου είπε: «Με τα στοιχεία που έχουμε εμείς στο χέρια μας, προσπαθούμε να βρούμε την πορεία που ακολούθησαν. Το σίγουρο είναι πως η κοπέλα έφυγε ζωντανή από το σπίτι. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως της επιτέθηκε σεξουαλικά, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι ακόμα, και στη συνέχεια τη σκότωσε».

Το χρονικό της εξαφάνισης

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε η κάμερα ο 32χρονος και η 27χρονη επιβιβάζονται στο μηχανάκι του στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας, δηλαδή λίγο πριν από τη δολοφονία. Στη 01:00 τα ξημερώματα ο κατηγορούμενος επιστρέφει μόνος του στο σπίτι, παίρνει σακούλες σκουπιδιών, οι οποίες εξετάζεται αν είναι αυτές που βρέθηκε τυλιγμένη η σορός της άτυχης κοπέλας και αποχωρεί απο το σπίτι 3 λεπτά αργότερα. Στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης φαίνεται στο ίδιο βίντεο να επιστρέφει με το μηχανάκι στο σπίτι του.

Μάλιστα από το δορυφορικό στίγμα των κινητών του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού και του θύματος, φαίνεται να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, με πορεία προς τον υδροβιότοπο στις Αλυκές, όπου βρέθηκε νεκρή η 27χρονη.

Ο 32χρονος αφού έκλεψε το κινητό της, έβγαλε την κάρτα sim, ενώ έσβησε από το δικό του κινητό όλα τα δεδομένα, τα οποία ανακτήθηκαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει συνεργός»

Οι αστυνομικές αρχές φαίνεται πως αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρχε συνεργός στο στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε στην Κω. «Δεν φαίνεται να υπάρχει συνεργός» αποκάλυψε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA η Κωνσταντίνα Δημογλίδου είπε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτός ο άνδρας μπήκε από την πρώτη στιγμή στο ”κάδρο” των ερευνών της Αστυνομίας. Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες δεν ήταν ξεκάθαρη η εικόνα. Το βιντεοληπτικό υλικό μάς έδωσε όλα τα στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη της ανθρωποκτονίας».

Όσον αφορά στις εξετάσεις DNA που έχουν γίνει σχολίασε: «Μπορεί να μην είχαμε αποτελέσματα από τη βιολογική έρευνα, ωστόσο ο άνθρωπος αυτός υποστήριξε συγκεκριμένα πράγματα που δεν ταίριαζε με το υλικό που είχαμε εμείς στα χέρια μας, αλλά και ούτε με τις μαρτυρίες. Από τη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας, άρχισε να να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και να ξεκαθαρίζουμε πώς έδρασε ο 32χρονος αλλοδαπός».




Ερωτηθείσα αν εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 32χρονος κατηγορούμενος να έχει συνεργό, απάντησε: «Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, μας αποκλείουν τον συνεργό. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπουμε κίνηση άλλου ανθρώπου κοντά στα σημεία που έγινε το έγκλημα και εκεί που βρέθηκε το πτώμα».

«Της έκοψε τα δάχτυλα για να σβήσει τα αποτυπώματα»

Φρίκη προκαλούν τα όσα περιέγραψε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ο Γιάννης Κατσιαμάκας υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. ε.α. καθώς όπως υποστήριξε ο 32χρονος είχε αρχίσει να κόβει τα δάχτυλα της Αναστάζια, για να σβήσει τα αποτυπώματά της!

«Ο κατηγορούμενος φρόντισε να διαγράψει από το κινητό του όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Από την ανάκτηση δεδομένων που έγινε στα εγκληματικά εργαστήρια, προέκυψε ότι είχε κάνει αναζήτηση στη Google “πως να σβήσεις ίχνη από πτώμα”», είπε ο υποστράτηγος.

Η συγκεκριμένη κίνηση του 32χρονου κατηγορούμενου, δηλαδή η προσπάθεια να σβήσει τα αποτυπώματα της 27χρονης, δείχνει την αγριότητα του εγκλήματος.

«Είχε κόψει ένα δάχτυλο από κάθε χέρι, αυτό είναι σοκαριστικό. Αυτό δείχνει και την αγριότητα του ανθρώπου και ότι δεν διακατέχεται από κανένα συναίσθημα απέναντι σε μια νεκρή κοπέλα. Προφανώς θέλοντας να κόψει τις άκρες των δακτύλων, θεωρούσε ότι δεν θα είναι δυνατή η εύκολη ταυτοποίηση, ή ενδεχομένως αν υπήρχαν στα νύχια μέσα στοιχεία από το Dna του… Είχε αρχίσει να κόβει δάκτυλα, στη συνέχεια δεν ξέρω τι έγινε, αν έγινε αντιληπτός και έβαλε την κοπέλα μέσα στις δύο σακούλες σκουπιδιών και την τοποθέτησε στο σημείο που βρέθηκε μετά από έξι μέρες … Ήταν ημίγυμνη, γυρισμένη σχεδόν σε εμβρυακή στάση… », κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας Κω άσκησε στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό συμπληρωματική ποινική δίωξη και για βιασμό, μετά από τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Αργός και βασανιστικός ο θάνατος της Αναστάζια στα χέρια του Μπαγκλαντεσιανού – Της είχε κόψει δύο δάχτυλα!

Εκπρόσωπος τύπου ΕΛΑΣ: «Ο δράστης είχε κρύψει καλά τη σορό, η εθελόντρια χρειάστηκε να σκάψει»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This