Άνοιξαν οι κάλπες – Ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα οι Έλληνες

Χωρίς προβλήματα άρχισε η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα

Must Read

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή 25/6, οι Έλληνες ψηφοφόροι προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση και τους 300 της νέας Βουλής στις εκλογές 2023.

 






Η ώρα της δεύτερης κάλπης

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 και οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν για τις εκλογές μέχρι τις 19:00 με και 9.813.595 να είναι καταγεγραμμένοι στους καταλόγους. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες που συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2023. Με βάση τους εκλογικούς καταλόγους η δύναμη του εκλογικού σώματος είναι 9.813.595 Έλληνες πολίτες εκ των οποίων 4.763.264 άνδρες και 5.050.331 γυναίκες. Για τη διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών, https://mpp.ypes.gov.gr/#/, η οποία είναι προσβάσιμη και από το Gov.grΣύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών και τη SingularLogic έως τις 18:30 του Σαββάτου (24.06.2023) ενεργοποίησαν τη συσκευή ασφαλούς μετάδοσης και συνεπώς έχουν παραλάβει και εκλογικό σάκο 21.253 δικαστικοί αντιπρόσωποι σε σύνολο 21.533, ποσοστό 98,7%. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, υπάρχει μία σημαντική διαφορά από την προηγούμενη της 21ης Μαΐου. Οι πολίτες δεν βάζουν σταυρό προτίμησης στους βουλευτές, αφού οι εκλογές γίνονται με λίστα. Σε περίπτωση που κάποιος βάλει σταυρό προτίμησης, τότε το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, εικόνα για πάνω από το 10% της επικράτειας θα υπάρχει μέχρι τις 20:30, ενώ έως τις 22:00 αναμένεται να έχει ενσωματωθεί το 80% – 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

Πού ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις 12 το μεσημέρι στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44ο δημοτικό σχολείο Αθηνών (Μηλιαράκη 57-59 & Κουρτίδου). Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:30 το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα (Λεβίδου 42). Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα ψηφίσει, επίσης, στις 10:30 στο 1ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου (Παναγή Τσαλδάρη 2), καθώς η Δυτική Αθήνα είναι μία από τις τρεις περιφέρειες όπου είναι υποψήφιος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431) και εκείνος στις 10:30 το πρωί.

 






Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα ψηφίσει στις 10 το πρωί στο 137ο εκλογικό τμήμα του ΤΕΕ Λαμίας (πρώην Μουστάκειο), Καποδιστρίου 27. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 12 το μεσημέρι στο 637 εκλογικό τμήμα, στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης. Στο 1072ο εκλογικό τμήμα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Αχιλλέως 34, θα ψηφίσει στις 10:30 ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Στις 10:30 το πρωί, στο 111ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στην οδό Κεδρηνού και Δήμου Τσέλιου στην περιοχή Γκύζη, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This