Εκλογές 2023: Τα ευτράπελα της κάλπης

Must Read

Από νωρίς το πρωί οι Έλληνες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα και φυσικά από τη διαδικασία των εκλογών δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα ευτράπελα.

Το… μενού της εκλογικής διαδικασίας είχε απ’ όλα. Εντάσεις μεταξύ των εκλογικών αντιπροσώπων, φθορές σε εκλογικό τμήμα αλλά και καθυστερήσεις των εφορευτικών επιτροπών στο πόστο τους!

Ας ξεκινήσουμε όμως από το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στο εκλογικό τμήμα της Λαμίας, όπου ψήφιζε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και δεν του έδωσαν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, δηλαδή του κόμματος που εκπροσωπεί! «Γίναμε viral», είπε στη δικαστική αντιπρόσωπο αφού ολοκλήρωσε τη διαδικασία.

Στον Πύργο σημειώθηκε μικρή ένταση μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων, όταν ένας εξ αυτών αντιλήφθηκε πως σε συγκεκριμένο τμήμα σε όλες τις στοίβες με τα ψηφοδέλτια, πρώτο ήταν αυτό της Νέας Δημοκρατίας!




Την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων προκάλεσε περιστατικό επίσης μικρής έντασης σε εκλογικό τμήμα των Τρικάλων. Σύμφωνα με το trikalanews.gr, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τους εκλογικούς αντιπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς είχαν στήσει προεκλογικό περίπτερο με αφίσες και φυλλάδια έξω από το εκλογικό κέντρο.

Με ανάρτησή του στα social media και συγκεκριμένα στο Facebook, το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «αλαζονεία της εξουσίας και κατάφωρη καταπάτηση νόμου», ενώ δήλωσε πως η απάντηση από την πλευρά των αντιπροσώπων της ΝΔ ήταν πως «αυτές τις οδηγίες έχουν από το κόμμα».

Στη Ροδόπη και συγκεκριμένα στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της Σάλπης, όπου φιλοξενείται η λειτουργία του 82ου Εκλογικού Τμήματος, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκλογική διαδικασία. Στο σημείο έσπευσε συνεργείο του Δήμου Ιάσμου για να αποκαταστήσει τις φθορές, παρουσία δύο αστυνομικών και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών, η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.




Άφαντες οι εφορευτικές επιτροπές

Όσοι πολίτες θέλησαν να ασκήσουν νωρίς το πρωί το εκλογικό τους δικαίωμα σε συγκεκριμένο τμήμα στον Άλιμο βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Και αυτό γιατί, όπως μετέδωσε το MEGA, για αρκετή ώρα δεν εμφανίστηκε ούτε ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, με αποτέλεσμα ο δικαστικός αντιπρόσωπος και ο γραμματέας του να “τρέξουν” μόνοι τους τη διαδικασία.




Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στο 1ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου, όπου δεν είχαν πάει όλα τα άτομα της εφορευτικής επιτροπής, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους να βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους.

«Θα περιμένουμε λίγο και μετά θα αντιδράσουμε ανάλογα. Θα προσπαθήσουμε να τους βρούμε μέσω της αστυνομίας», δήλωσε η δικαστική αντιπρόσωπος του τμήματος στο MEGA.

Χωρίς εφορευτική επιτροπή ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα στο 1ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στο 162ο τμήμα, καθώς 40 λεπτά μετά τις 07:00 και την επίσημη έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης, η εφορευτική επιτροπή δεν είχε ακόμη εμφανιστεί.




Δικαστική αντιπρόσωπος στο 7ο Δημοτικό Σχολείο της Κέρκυρας εξήγησε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι «οι εφορευτικές επιτροπές δεν προσέρχονται γιατί δεν αμοίβονται». Mε ελλείψεις σε μέλη εφορευτικών επιτροπών διεξάγεται και η εκλογική διαδικασία και στα Γρεβενά.

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε σε εκλογικό τμήμα της περιοχής Ακρωτηρίου στα Χανιά, αφού η εφορευτική επιτροπή παρέμεινε άφαντη για περίπου τρεις ώρες μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας!

Λόγω των συνθηκών η δικαστική αντιπρόσωπος προέτρεπε τους πολίτες που είχαν προσέλθει, να πάρουν μόνο το ψηφοδέλτιο που θα έβαζαν στον φάκελο για να εξοικονομήσουν χρόνο, σύμφωνα με το zarpanews.gr. Το ίδιο συνέβη και σε εκλογικό τμήμα στα σχολεία του Κουμπέ, σύμφωνα με καταγγελίες.




Στο Μεσολόγγι καθυστέρησαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Πιο συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, «με καθυστέρηση ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε ένα εκλογικό τμήμα της ορεινής Ναυπακτίας διότι παρουσίασε βλάβη το αυτοκίνητο του δικαστικού αντιπροσώπου».

Επίσης, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, «με καθυστέρηση ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και σε άλλα δύο εκλογικά τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία, λόγω αργοπορίας των δικαστικών αντιπροσώπων».

«Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται πλέον στις θέσεις τους, η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε κλείνοντας η κ. Σαλμά.

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Κάτοικοι πάνε στην κάλπη με νταούλια, ζουρνάδες και παραδοσιακές στολές

Απίστευτο! Δεν έδωσαν στον Κουτσούμπα το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

Δικαστική αντιπρόσωπος πήρε την οικογένεια της για… συμπαράσταση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This