ΕΚΚΕ: Ζητά από τους επιστήμονες να εργαστούν ως μαθητευόμενοι σε εθελοντική εργασία!

Έτσι θα αντιμετωπιστεί το brain drain;

Must Read

Οι Έλληνες επιστήμονες φεύγουν στο εξωτερικό, αλλά αντί η πατρίδα να τους προσφέρει εργασία, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) τους προτείνει να δουλέψουν εθελοντικά, χωρίς αμοιβή και καλύπτοντας οι ίδιοι την ασφάλισή τους!

Και αυτό γίνεται στο όνομα της αντιμετώπισης του brain drain!

Συγκεκριμένα το ΕΚΚΕ δημοσίευσε πρόσκληση (https://www.ekke.gr/services/voluntary-work/register/form) όπου αναφέρει ότι:

«Για την αντιμετώπιση της διαρροής πνευματικού κεφαλαίου στο εξωτερικό και την υποβοήθησή τους, δύνανται, μετά από αίτησή τους, νέοι κοινωνικοί επιστήμονες να προσφέρουν εθελοντικά στο ΕΚΚΕ επιστημονικό έργο στο πλαίσιο της υλοποίησης ερευνητικών προγραμμάτων».

Μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι «δεν αναλαμβάνει ουδεμία υποχρέωση καταβολής αμοιβής ή κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών. Οι αιτήσεις γίνονται αποδεκτές υπό την προϋπόθεση ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν φροντίσει για την ασφαλιστική τους κάλυψη».

«Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούμε να δεχτούμε ένα τέτοιο κάλεσμα», τονίζει ο Σύλλογος Κοινωνικών Ανθρωπολόγων Ελλάδος (ΣΚΑΕ) επισημαίνοντας ότι «αντί οι ιθύνοντες να προβληματιστούν γύρω από τους πραγματικούς λόγους που
αναγκάζουν πολλές και πολλούς από εμάς να στραφούμε σε ευκαιρίες εργασίας στο
εξωτερικό ώστε να εξασφαλίσουμε τη διαβίωσή μας, ευαγγελίζονται πρακτικές που
γίνονται προπομπός για την υποβάθμιση της άσκησης νέων πτυχιούχων σε ακόμα μία
πτυχή της απλήρωτης εργασίας στην Ελλάδα. Πρόκειται μια ακόμη ματαίωση στις ελπίδες μας για πρόσβαση σε μια εργασιακή ζωή με αξιοπρέπεια και ισότητα».

  • Ολόκληρη η διαμαρτυρία του ΣΚΑΕ:
Ανακοίνωση_Διαμαρτυρια_26_6_23

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This