Εγκλωβισμένο τρένο σε σήραγγα: Χωρίς κλιματισμό και φως οι επιβάτες!

Οι ανακοινώσεις της Hellenic Train για το συμβάν

Must Read

Με ανακούφιση ανασαίνουν οι περίπου 400 επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity 53 που κινούνταν από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση την Αθήνα και έμειναν εγκλωβισμένοι στην σήραγγα Οθρύος νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι εξαιτίας βλάβης στην μηχανή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες παρέμεναν τρομοκρατημένοι μέσα στο τρένο χωρίς να έχουν ενημέρωση για το τι είχε συμβεί περίπου 1.5 ώρα!

Μάλιστα, οι συνθήκες ήταν δύσκολες καθώς για ένα διάστημα έγινε διακοπή ρεύματος και δεν υπήρχε ούτε φωτισμός, αλλά ούτε και κλιματισμός μέσα στο κατακαλόκαιρο και την αφόρητη ζέστη.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις από το Λιανοκλάδι και τις γύρω περιοχές προκειμένου να απομακρύνουν τους επιβάτες.

Οι εργαζόμενοι στα τρένα και οι μηχανοδηγοί δεν έχουν πάψει να καταγγέλλουν τα σοβαρά προβλήματα, ωστόσο κανένας δεν έχει εισακούσει τις εκκλήσεις τους, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά τα Τέμπη, ότι τα τρένα τέθηκαν σε επαναλειτουργία με ασφάλεια…

Οι ανακοινώσεις της Hellenic Train

Ενημέρωση για το συμβάν έκανε με μια μεγάλη και μια μικρότερη ανακοίνωση η εταιρεία Hellenic Train. 

Συγκεκριμένα στην πρώτη αναφέρει:

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 12:45, η αμαξοστοιχία 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα Όθρυς, στη γραμμή καθόδου. Πρόκειται για τη δίδυμη σήραγγα μήκους 6.5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.

Στις 13.00 ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

Στο τραίνο επιβαίνουν 325 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώνονται με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρείας. Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τραίνο οδεύει προς Λιανοκλάδι.

Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση».

Λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα η νέα ανακοίνωση τονίζει ότι το τρένο αναχώρησε από το σημείο.

«Ώρα 16:10 

Η αμαξοστοιχία 53 αναχώρησε από το Λιανοκλάδι και αναμένεται να αφιχθεί στον Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα λίγο πριν τις 17:00.

Οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί από το προσωπικό της αμαξοστοιχίας για την αποζημίωση του εισιτήριου τους».

Δείτε επίσης:

Νέος τρόμος στις ράγες – Τρένο με 400 επιβάτες «έμεινε» μέσα σε σήραγγα στη Λαμία

Χάος και διάλυση στα τρένα – Εξώδικο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Hellenic Train

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This