Απολογείται υπό άκρα μυστικότητα ο πατέρας Αντώνιος για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Στον ανακριτή για την πολύκροτη υπόθεση της Κιβωτού

Must Read

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε νωρίτερα ο ιδρυτής της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» για να απολογηθεί για τα αδικήματα της κακουργηματικής κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή. 

Ο πατέρας Αντώνιος απολογείται υπό άκρα μυστικότητα ενώπιον της 22ης τακτικής ανακρίτριας σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου. Έξω από το γραφείο της ανακρίτριας βρίσκεται η Πρεσβυτέρα, η οποία περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις. Σε βάρος του επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιου, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση που αφορά στις καταγγελίες σε βάρος του, ενός 15χρονου και ενός 19χρονου φιλοξενούμενων την επίδικη περίοδο, από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022, σε δομές της οργάνωσης. Η διαδικασία φέρεται να έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς, ενώ στη συνέχεια υπήρξε μια μικρή διακοπή. Όπως όλα δείχνουν, ο πατήρ Αντώνιος ήρθε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κάτω από άκρα μυστικότητα.

 


Από την πρώτη στιγμή ο πατήρ Αντώνιος αρνείται ότι έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος των ανήλικων. Στις έγγραφες εξηγήσεις που είχε δώσει είχε κάνει λόγο για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού». Υπενθυμίζεται ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος 7 συνεργατών του ιερέα για το σκέλος που αφορά στις σωματικές κακοποιήσεις εντός των δομών της «Κιβωτού». Πιο αναλυτικά, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή. Μάλιστα, το σκέλος που αφορά σε πλημμελήματα διαχωρίστηκε και εξετάζεται ξεχωριστά, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, καθώς οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.

 



Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This