Πάτρα: Εμπρηστικές επιθέσεις σε ΙΧ για τον 17χρονο που σκοτώθηκε στην Γαλλία

Ανέλαβε την ευθύνη μια Εμπρηστική Πρωτοβουλία

Must Read

Αναταραχή σημειώθηκε τα ξημερώματα σε αρκετά σημεία της Πάτρας εξαιτίας των εμπρηστικών επιθέσεων σε τρία οχήματα που έγιναν σε δυο διαφορετικά σημεία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δυο οχήματα εταιρείας τροφίμων στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος της Βορείου Ηπείρου και δυο σε σούπερ μάρκετ στον κόμβο της Περιβόλας.

Στην πρώτη περίπτωση οι δράστες έσπασαν παρμπρίζ ενός βαν και με τη χρήση εύφλεκτου υλικού έβαλαν φωτιά στο όχημα, η οποία επεκτάθηκε και σε διπλανό σταθμευμένο εταιρικό βαν.

Η δεύτερη εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε μετά από λίγα λεπτά οπότε φωτιά εκδηλώθηκε σε δυο οχήματα σούπερ μάρκετ στην Περιβόλα, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Νωρίς το απόγευμα σήμερα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε κείμενο ανάληψης ευθύνης για τις επιθέσεις στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «αφιερώνουμε τις ενέργειές μας αυτές στη μνήμη του δολοφονημένου από το γαλλικό κράτος 17χρονου Nael Μ. και τους/στις εξεγερμένους/ες της Γαλλίας».

Το κείμενο φέρει την υπογραφή «Εμπρηστική πρωτοβουλία «Νael M.»»

Δείτε την δημοσίευση:

«Τα ξημερώματα της Παρασκευής 30/06 προβήκαμε σε εμπρηστικές επιθέσεις σε οχήματα-βαν, που ανήκουν στις επιχειρήσεις “Κωτσόβολος” και “Ενα”.

Επιχειρήσεις, όπως αυτές αλλά και πολλές άλλες καπιταλιστικές εταιρείες αποτελούν πυλώνες του κεφαλαιοκρατικού συστήματος. Είναι τόποι, στους οποίους οι εργαζόμενοι/ες ξεζουμίζονται και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα αφεντικά.

Όλες αυτές οι τροφοδοτικές και μη αλυσίδες-κολοσσοί τα τελευταία χρόνια παράγουν τρομακτικά μεγάλα υπερκέρδη μέσω της αισχροκέρδειας και του ξεζουμίσματος των εργαζομένων. Οι αντεργατικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων σε συνδυασμό με την συνθήκη του lockdown εν μέσω πανδημίας (χρονική περίοδος κατά την οποία μεγάλες επιχειρήσεις παρέμεναν ανοιχτές πάνω στις πλάτες των εργαζομένων) είναι η απόδειξη της αβάντας που έχουν τα μεγάλα αφεντικά από το κράτος.

Σε μια συγκυρία ανελέητης επίθεσης, που βιώνουν τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα από κράτος-κεφάλαιο-πατριαρχία, μέσα στις συνθήκες της προσπάθειας επιβολής του ολοκληρωτικού νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και της ακροδεξιάς στη ζωή μας, οφείλουμε να στήσουμε αναχώματα συλλογικής αντίστασης και αλληλεγγύης, καθώς και να επιστρέψουμε ένα κομμάτι της βίας που δεχόμαστε από την εξουσία.

Να μην συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα των κρατικών δολοφονιών μεταναστ(ρι)ών και των εργοδοτικών δολοφονιών στα εργασιακά κάτεργα. Να αντισταθούμε στην κρατική εκδικητικότητα απέναντι στους/στις έγκλειστους/ες αγωνιστές/στριες.

Αφιερώνουμε στις ενέργειές μας αυτές στη μνήμη του δολοφονημένου από το γαλλικό κράτος 17χρονου Nael Μ. και στους/στις εξεγερμένους/ες της Γαλλίας.

ΝΑ ΜΗ ΒΥΘΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ-ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ-ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Δείτε επίσης:

Χάος στη Γαλλία – Ο Μακρόν απαντά με γενική απαγόρευση και βγάζει τα τεθωρακισμένα στους δρόμους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This