Ώρα μηδέν για την Υγεία ενώ ο Μητσοτάκης μοιράζει υποσχέσεις: «Λουκέτο» στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ!

Σε αναστολή λειτουργίας η μοναδική μονάδα στην Κρήτη - το νησί με τις περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας ανήλικων στην Ελλάδα- αλλά και τα γύρω νησιά

Must Read

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράζει νέες υποσχέσεις και νέες μεγαλοστομίες περί «προτεραιότητας» και «προσωπικού στοιχήματος», σε ότι αφορά την υγεία (επισκέπτεται το Υπουργείο Υγείας), η κατάσταση στο ΕΣΥ γίνεται όλο και πιο δραματική.

Κόσμος πεθαίνει περιμένοντας τα ασθενοφόρα, που είτε δεν υπάρχουν, είτε υπάρχουν αλλά δεν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό, είτε υπάρχουν μεν, αλλά είναι παροπλισμένα. Πεθαίνει περιμένοντας ώρες στα επείγοντα των νοσοκομείων, ή στο σπίτι του γιατί δεν μπορεί να πάει σε κάποιο νοσοκομείο, ή γιατί δεν υπάρχει καν γιατρός, ή πεθαίνει σε κάποια γωνιά της χώρας μας που δεν υπάρχει τίποτα.

Πεθαίνει στην Ελλάδα του 2023, γιατί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά με σταθερά βήματα το σχέδιό της για πλήρη διάλυση της δημόσιας υγείας, έτσι ώστε να τη χαρίσει στους ιδιώτες.

Από τη σημερινή (4/7) επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπουργείο Υγείας

Τελευταίο παράδειγμα της διάλυσης αυτής, είναι η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, η οποία μετά από εννέα χρόνια, τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας και δεν νοσηλεύει πλέον ασθενείς, αλλά από χθες, λειτουργεί  μόνο ως κέντρο ημέρας και εξωτερικό ιατρείο!

Σύμφωνα με το ekriti.gr, οι δυο μοναδικοί γιατροί του τμήματος έστειλαν χθες Δευτέρα έγγραφο στην διοίκηση του νοσοκομείου και την ΔΥΠΕ Κρήτης, επισημαίνοντας ότι προχωρούν αναγκαστικά σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της.

Την περασμένη Παρασκευή, η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στην οποία τέθηκε το θέμα, είχε ζητήσει πίστωση χρόνου για να βρει γιατρούς από άλλα νοσοκομεία, καθώς οι θέσεις δύο γιατρών που προκηρύχθηκαν για την κλινική βγήκαν άγονες (με τις συνθήκες διαμονής και εργασίας να μην εξασφαλίζονται από το κράτος) και πρέπει να προκηρυχθούν ξανά.

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική στο Ηράκλειο είναι η μοναδική τέτοια δομή όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά στα γύρω νησιά και είναι άγνωστη η τύχη των ανηλίκων που χρειάζονται βοήθεια ή νοσηλεία.

Ο ψυχίατρος Βασίλης Κούδας που είναι και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, είπε σχετικά στο ΚΡΗΤΗ TV:

«Η κλινική εδώ και πάρα πολύ καιρό λειτουργεί μόνο με δύο συναδέλφους παιδοψυχιάτρους, οι οποίοι για να λειτουργεί η κλινική 24 ώρες το 24ωρο, κάνουν από 15 εφημερίες το μήνα. Έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους…»

Σύμφωνα με τον κ.Κούδα, αν χρειαστεί νοσηλεία ένας ανήλικος, θα παραπεμφθεί στην Αθήνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, το 60% των παιδιών που νοσηλεύονται έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ οι νοσηλείες τα τελευταία χρόνια έχουν διπλασιαστεί. Μιλάμε για ένα νησί (Κρήτη) που μετρά τις περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας ανηλίκων στην Ελλάδα…

Όπως αναφέρει το ekriti.gr για την κλινική του ΠΑΓΝΗ, την τελευταία διετία έχει βοηθήσει περισσότερους από 1.500 ανήλικους, πολλοί εκ των οποίων χρειάστηκε και να νοσηλευτούν, καθώς είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των παιδιών που αντιμετωπίζει σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές και χρειάζεται ψυχολογική και σε αρκετές περιπτώσεις, φαρμακευτική υποστήριξη.

Αποδυνάμωση υπόσχεται ο Μητσοτάκης, όχι ενίσχυση

Όσο και αν φωνασκεί με τις υποσχέσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πραγματικότητα που βιώνει ο κάθε πολίτης είναι σκληρή και πολλές φορές αποβαίνει μοιραία. Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν τσακίσει το ΕΣΥ και έχουν τσακίσει και τους υγειονομικούς που έχουν απομείνει σε αυτό.

Όσο για το «παραμυθάκι» με τις 10.000 προσλήψεις που διηγείται από την προεκλογική περίοδο  μέχρι και σήμερα ο Πρωθυπουργός;

Σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Δημόσιων Υπαλλήλων, την τετραετία 2019-2022 αποχώρησαν 11.980 μόνιμοι υγειονομικοί, λόγω συνταξιοδότησης, ή παραίτησης.

Άρα, παρά τις φανφάρες του κ.Μητσοτάκη, δεν θα υπάρχει κανένα ουσιαστικό όφελος για το ΕΣΥ παρά μόνο νέα αποδυνάμωση και αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι η τακτική της «καμένης γης» συνεχίζεται…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This