Στη φυλακή ο εγκέφαλος του κυκλώματος trafficking και η σύζυγός του

Aφέθηκαν ελεύθεροι 9 κατηγορούμενοι

Must Read

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν 2 από τους 11 κατηγορούμενους για την υπόθεση trafficking με θύματα 51 γυναίκες από την Λατινική Αμερική.

Μετά από πολύωρη διαδικασία που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του Έλληνα που φέρεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος trafficking, καθώς και της συζύγου του με αλβανική καταγωγή.

Τρεις κατηγορούμενοι, που σύμφωνα με την δικογραφία, είχαν υψηλή θέση στην ιεραρχία της ομάδας των σωματεμπόρων, κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ελεύθεροι, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τόσο το ζευγάρι των δύο προσωρινά κρατούμενων, όσο και οι τρεις στους οποίους επιβλήθηκαν όροι για να αφεθούν ελεύθεροι, είναι αντιμέτωποι με τις κακουργηματικές κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία και κατά συρροή, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Άλλοι έξι κατηγορούμενο που απολογήθηκαν σήμερα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο, ενώ για την υπόθεση θα απολογηθούν αύριο άλλοι 11 κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, με τον θεωρούμενο ως αρχηγό της οργάνωσης των σωματεμπόρων να δηλώνει στην δικαστική λειτουργό, ότι είναι νόμιμος ιδιοκτήτης 13 οίκων ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται να αρνήθηκε τη σωματεμπορία. Οι συγκατηγορούμενοί του φαίνεται να ισχυρίζονται πως είναι απλοί υπάλληλοι των οίκων ανοχής.



Η σύλληψη των 22 φερόμενων μελών του κυκλώματος trafficking που λειτουργούσε με υποομάδες δράσης, έγινε από τις ελληνικές αρχές σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, το κύκλωμα ήταν ενεργό και με διεθνείς προεκτάσεις, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020.

Στην δικογραφία αναφέρεται, ότι μέλη του κυκλώματος εξανάγκαζαν τα θύματα – τα οποία υποτίθεται πως τους χρωστούσαν τα χρήματα για την μεταφορά τους κλπ – σε συστηματική εκπόρνευση έναντι ευτελούς οικονομικού ανταλλάγματος.

Δείτε επίσης:

H «μαντάμ Μαρίνα», ο Κολωνός και η «σκλάβα» της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This