«Φρούριο» η Αθήνα ενόψει Πολυτεχνείου με δυνάμεις και από την επαρχία! Drones θα κόψουν το… παρκούρ

Must Read

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές αυτή τη βδομάδα ενόψει της 46ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας κατά τη διάρκεια του τριημέρου 15-17 Νοεμβρίου, ενώ θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα φύλαξης σε κεντρικά κτίρια τόσο των αστυνομικών αρχών όσο και των κομμάτων. Μάλιστα θα υπάρξει και «ιπτάμενη» αστυνόμευση μέσω δυο drones και του ελικόπτερου την ημέρα του Πολυτεχνείου.

Τα ιπτάμενα μέσα  θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στην περιοχή και να αντιδράσει ανάλογα. Κι αυτό καθώς υπάρχει φόβος πως οι κουκουλοφόροι θα επιδοθούν σε… παρκούρ από ταράτσα σε ταράτσα και θα πετούν μολότοφ, αλλά και αντικείμενα κατά των ΜΑΤ από… ψηλά! Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται και αστυνομικοί με πολιτικά.

Διαβάστε ακόμη: Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση σε κτίριο υπό κατάληψη στα Εξάρχεια (video)

Επίσης, θα υπάρχουν αρκετές διμοιρίες και από την επαρχία ενώ η βαρύτητα θα δοθεί στις δυνάμεις της Αττικής. Σύμφωνα με αξιωματικούς υπάρχουν φόβοι πως θα γίνουν επιθέσεις κατά αστυνομικών σε περιφερειακά τμήματα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που έχουν δοθεί συγκεκριμένες εντολές για φύλαξη από ΟΠΚΕ.

Οι αστυνομικοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικοί και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας. Παράλληλα πρόκειται να γίνονται τις επόμενες ημέρες προληπτικοί έλεγχοι γύρω από τις αστυνομικές υπηρεσίας. Άγνωστο παραμένει αν θα έχει ενεργή παρουσία η αύρα της ΕΛ.ΑΣ, κάτι το οποίο θεωρείται αρκετά πιθανό.

Στον σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται η Πυροσβεστική αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε περίπτωση που τραυματιστεί κάποιος αστυνομικός ή κάποιος πολίτης.

Την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου σε ισχύ θα είναι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος ενώ σταδιακά θα κλείνουν οι δρόμοι κατά την διάρκεια της μεγάλης πορείας προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Αναλαμβάνει «Δράση»

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα φρουρούν επίσης κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), κυρίως λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στους δρόμους θα κάνει εν όψει του φετινού εορτασμού του Πολυτεχνείου η νεοσύστατη Ομάδα Δράση, που αντικατέστησε τη Δέλτα. Η ομάδα θα αποτελείται από 50 αστυνομικούς, οι οποίοι, σε πέντε ομάδες των 10, θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.

Τέλος, σημειώνεται ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολές στους αστυνομικούς που θα πραγματοποιούν περιπολίες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, γιατί υπάρχει φόβος για επιθέσεις εναντίον τους.

Δείτε ακόμη: Στο εδώλιο οι δυο φοιτητές που συμμετείχαν στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Εν τω μεταξύ, ομάδα αναρχικών που υπογράφουν ως «Σύντροφοι, συντρόφισσες» ανέλαβαν με ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση κατά κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΚΙΝ.ΑΛ. και κατά μηχανοκίνητης ομάδας ΔΙΑΣ που τη συνόδευε την ώρα της αλλαγής βάρδιας, στις 7 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχαν τραυματιστεί τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ υπέστησαν ζημιές οι μηχανές της ομάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This