Τραγωδία στα Χανιά: Διατάχθηκε ΕΔΕ για τον ξαφνικό θάνατο 36χρονης μετά τη γέννα

Τι είπε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της άτυχης γυναίκας

Must Read

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την θλίψη που έχει σκορπίσει στα Χανιά, ο θάνατος της 36χρονης γυναίκας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή, μετά την γέννα του παιδιού της, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από επιπλοκές.

Για το θάνατο της γυναίκας στα Χανιά είναι σε εξέλιξη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, την οποία διέταξε άμεσα ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, με σκοπό να πέσει «φως» στην πρωτοφανή τραγωδία, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης που έκανε την νεκροψία – νεκροτομή ανέφερε πως «δεν υπάρχουν μακροσκοπικά ευρήματα που να δικαιολογούν τον θάνατο. Θα γίνει μικροσκοπικός έλεγχος, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένεται να βγουν μετά από δύο-τρεις εβδομάδες».

Το μωρό, που είναι καλά στην υγεία του, νοσηλεύεται στη Μονάδα Νεογνών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Οι ιστολογικές εξετάσεις

Όπως ανέφερε η Τεχνική Σύμβουλος της οικογένειας της 36χρονης, Ελπίδα Σπανουδάκη, διενεργήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή και από τα μακροσκοπικά ευρήματα δεν κατέληξαν σε μια σαφή αιτία θανάτου.

«Έτσι το δεύτερο στάδιο θα είναι μικροσκοπικές ιστολογικές εξετάσεις ώστε να δούμε τα όργανα και ιδιαίτερα την μήτρα η οποία κρατήθηκε ολόκληρη ώστε να προβούμε σε μια ενδελεχή εξέταση ιστολογική», εξήγησε.


Το χρονικό της τραγωδίας

Η άτυχη γυναίκα, που ήταν από τα Χανιά, εισήχθη το πρωί της περασμένης Δευτέρας στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Χανίων, γέννησε με φυσιολογικό τοκετό χωρίς προβλήματα.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα παρουσίασε επιπλοκή και εισήχθη εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από τη στιγμή της εισαγωγής της, η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της ήταν ραγδαία. Η μάχη που έδωσε για τη ζωή της κράτησε μόλις λίγες ώρες, αφού τελικά άφησε την τελευταία της πνοή.

Τραγική φιγούρα είναι οι γονείς και ο σύζυγός της, που αδυνατούν να πιστέψουν το παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα. Μέσα στην οδύνη τους, το μόνο που θέλουν πέρα από την υγεία του μωρού είναι να πάρουν τις απαντήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, συγγενικό της πρόσωπο -που ήταν και γιατρός- υπέστη έμφραγμα, όταν έμαθε για τον θάνατό της.

«Ήταν ένας άγγελος»

Σοκαρισμένος ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας μίλησε με τα πιο γλυκά λόγια για εκείνη. «Δεν ξέρουμε τι έγινε. Η γυναίκα μου ήταν ένας άγγελος. Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ο λόγος. Δυστυχώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ήταν κάτι το οποίο δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς μέχρι στιγμής τι έγινε», είπε συντετριμμένος και συνέχισε:

«Ήταν μία γυναίκα η οποία πέρασε μια άριστη εγκυμοσύνη χωρίς κανένα πρόβλημα. Έφτασε στο σημείο να γεννήσει φυσιολογικά, στο σημείο που το μωρό ήταν έτοιμο, το κεφαλάκι του να βγει έξω και να κολλήσουμε εκεί πέρα. Κι από εκείνο το σημείο να έρθουν όλα τούμπα και να χάσει την ζωή της αυτή και το μωρό τώρα να μην ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι».

Μοναδική του παρηγοριά τώρα το νεογέννητο παιδί του, που και εκείνο παίρνει φαρμακευτική αγωγή: «Έχει ένα τρέμουλο… Ευτυχώς τουλάχιστον μέχρι στιγμής οι εξετάσεις είναι θετικές. Η γυναίκα μου ήταν ένας άγγελος και φαίνεται ο Θεός παίρνει νωρίς τους αγγέλους».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This