Η ΕΒΕ κόβει την τύχη αριστούχου μαθήτριας: «Έπιασε» 22.000 μόρια, αλλά δεν μπορεί να περάσει Αρχιτεκτονική!

«Η ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν είναι η βάση του 10. Είναι ένας μηχανισμός για να κόβει μαθητές από το δημόσιο Πανεπιστήμιο και να δημιουργεί πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια...» αναφέρει σχετικά ο Νάσος Ηλιόπουλος

Must Read

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, για την οποία έχουν έρθει πολλάκις σε κόντρα η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, στέκεται, ως φαίνεται, εμπόδιο στην καριέρα μιας αριστούχου μαθήτριας λυκείου.

Πρόκειται για απόφοιτη λυκείου, η οποία, ενώ συγκέντρωσε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις πάνω από 22.000 μόρια, γράφοντας σχεδόν άριστα στα τέσσερα από τα έξι μαθήματα που έδωσε, δεν μπορεί καν να δηλώσει την Αρχιτεκτονική, στην οποία επιθυμούσε διακαώς να εισαχθεί, διότι υπολείπεται κατά… 0,6 βαθμούς από την ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο.

Η επιστολή της, όπως τη δημοσιεύει το alfavita.gr, έχει ως εξής: «Γεια σας, ονομάζομαι Ζ. Κ, μόλις έδωσα πανελλήνιες και σας στέλνω γιατί πραγματικά βρίσκομαι σε κατάσταση απελπισίας, γνωρίζοντας ότι ενώ έχω συγκεντρώσει λίγο παραπάνω από 22 χιλιάδες μόρια για αρχιτεκτονική Αθηνών, δεν μπορώ καν να δηλώσω τη συγκεκριμένη σχολή, λόγω της ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο (η διαφορά μου είναι 0,6 μονάδες)!! …ένα μάθημα που δεν διδάσκεται καν στο σχολείο… είναι άδικο… τόσα παιδιά που έχουν προσπαθήσει και ενδεχομένως τα έχουν καταφέρει να περιορίζονται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο…»

Ιδού οι βαθμοί της Ζ. Κ.

Ηλιόπουλος: Η ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι μηχανισμός που κόβει μαθητές από τα δημόσια ΑΕΙ

«Η ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν είναι η βάση του 10. Είναι ένας μηχανισμός για να κόβει μαθητές από το δημόσιο Πανεπιστήμιο και να δημιουργεί πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, φέρνοντας ως παράδειγμα το πάθημα της εν λόγω αριστούχου μαθήτριας και απαντώντας έτσι στην τέως υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που τον είχε κατηγορήσει για «εμπόριο ψήφων».

Προσθέτει δε πως με νέα παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή θα απαιτηθεί η κατάργηση της ΕΒΕ και η ουσιαστική στήριξη του δημοσίου Πανεπιστημίου. «Αργά ή γρήγορα το ψέμα θα φανεί. Ποτέ δεν υπήρξε υποψήφιος που μπήκε με βαθμό 3 στα 20 στο Πολυτεχνείο. Υποψήφια όμως με 22.000 μόρια δεν μπορεί ούτε καν να δηλώσει την Αρχιτεκτονική Αθήνας επειδή στο σχέδιο πέτυχε επίδοση λίγα δέκατα της μονάδας κάτω από την ΕΒΕ. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν είναι η βάση του 10. Είναι ένας μηχανισμός για να κόβει μαθητές από το δημόσιο Πανεπιστήμιο και να δημιουργεί πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια. Με νέα παρέμβαση μας στην Βουλή θα απαιτήσουμε την κατάργηση της ΕΒΕ και την ουσιαστική στήριξη του δημοσίου Πανεπιστημίου», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This