Έκρηξη σε δεύτερο ύποπτο πακέτο στη Μεγάλη Τεκτονική Στοά – Μικρές υλικές ζημιές

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας - Μεγάλη κινητοποίηση από Αστυνομία και Πυροσβεστική στην Αχαρνών

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές από νωρίς το πρωί, μετά την έκρηξη  βόμβας που πραγματοποιήθηκε σε μια από τις τέσσερις Τεκτονικές Στοές που υπάρχουν στην Ελλάδα. Οι έρευνες για τους δράστες συνεχίζονται.

Πριν από λίγο, οι Αρχές προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη μετά τον εντοπισμό δεύτερου ύποπτου δέματος. Σημειώνεται ότι τις πρωινές ώρες σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σουρμελή, έξω από το κτήριο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στις 6.30 το πρωί, άγνωστος τηλεφώνησε στο 112 και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην οδό Σουρμελή 2, χωρίς να αναφέρει ώρα έκρηξης. Αμέσως, αποκλείστηκε η περιοχή από την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία δεν υπήρξε τραυματισμός και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, κυρίως μαύρισμα της τοιχοποιίας εξωτερικά του κτηρίου.

Στο σημείο βρέθηκε αμέσως κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, το οποίο και έκλεισε την οδό Αχαρνών και στα δύο ρεύματα, από την οδό Μακεδονίας μέχρι την πλατεία Βάθη. Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ όταν έφτασαν στο σημείο εντόπισαν ένα ξύλινο κουτί «που θεωρήθηκε ύποπτο».  Το συγκεκριμένο κουτί καταστράφηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί 

Είναι κλειστό τμήμα της Αχαρνών στο σημείο, ένα τμήμα της Σουρμελή, η Μάγερ, η Βύρωνος και η Αβέρωφ. Μεγάλη ήδη η συμφόρηση σε Αχαρνών και Αριστοτέλους.

 



Η πρώτη έκρηξη το μόνο που προκάλεσε στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ήταν μαύρισμα στο εξωτερικό τοίχο και μικρές υλικές ζημιές. Οι Αρχές «χτενίζουν» την περιοχή.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τμήμα της οδού Αχαρνών, από την οδό Μακεδονίας μέχρι την πλατεία Βάθη, είναι κλειστό και στα δυο ρεύματα. Κλειστά είναι και τμήματα των οδών Σουρμελή, Μάγερ και Αβέρωφ.  

 


 

Η Τεκτονική Στοά της Αχαρνών, ιδρύθηκε το 1811 και είναι η πρώτη Μεγάλη Στοά που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Στη χώρα μας υπάρχουν ακόμα τρία Τεκτονικά Μέγαρα και συγκεκριμένα στην Κηφισιά, την Ελευσίνα και τον Πειραιά.  

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Έκρηξη έξω από την Τεκτονική Στοά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This