Εκρήξεις στην Αχαρνών: «Άνανδρο χτύπημα, ευτυχώς δεν έγινε όταν συνεδριάζαμε», λέει ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης

Στόχος ήταν το Ύπατο Συμβούλιο και όχι το Τεκτονικό Μέγαρο, διευκρίνισε

Must Read

Μια τραγωδία με πιθανά πολλά θύματα θα μπορούσε να έχει γίνει πραγματικότητα αν «έσκαγαν» οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχε τοποθετήσει νωρίς σήμερα το πρωί άγνωστος σε κτίριο κοντά στο Τεκτονικό Μέγαρο στην οδό Αχαρνών το βράδυ της Τετάρτης.

Σε μήνυμά του στο Facebook, o Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης της Μεγάλης Στοάς, Εμμανουήλ Γερακιός διευκρίνισε ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν σαν στόχο το κτίριο του Ύπατου Συμβουλίου όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις των ανώτερων βαθμών του Ελευθεροτεκτονισμού και όχι το τεκτονικό Μέγαρο της Αχαρνών, όπως είχε κυκλοφορήσει αρχικά.

Και συνέχισε τονίζοντας πως αν ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετούνταν στο ίδιο σημείο χθες το βράδυ, όπου πραγματοποιούνταν στο κτίριο μέχρι αργά συνεδρίαση του συμβουλίου τότε θα μπορούσαν να συμβούν πολύ χειρότερα πράγματα. Τέλος, χαρακτήρισε το χτύπημα «άνανδρο».

Το μήνυμα του κ. Γερακιού:

«Καλή σας μέρα. Θέλω να σας καθησυχάσω ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από τη βόμβα, η οποία τοποθετήθηκε μερικά μέτρα από την είσοδο του Υπάτου Συμβουλίου.

Ήταν σαφέστατα ένα άνανδρο χτύπημα. Δεν είναι γνωστό ποιοι ευθύνονται αυτή τη στιγμή αν και είμαι σίγουρος ότι οι διωκτικές Αρχές ξέρουν και θα βρουν την άκρη.

Το σημαντικό είναι ότι ήταν μόνο υλικές ζημιές, τα νέα λένε ότι ήταν στο κτίριο της Μεγάλης Στοάς, είναι στο κτίριο του Υπάτου Συμβουλίου, άλλωστε είναι δίπλα και εύλογα μπορεί να γίνει το μπέρδεμα.
Ο,
Κανείς δεν έχει πάθει κάτι. Τα κτίρια φτιάχνονται. Ευτυχώς, ευτυχώς, ευτυχώς δεν ήταν σε ώρα που συνεδριάζαμε, γιατί χθες το βράδυ συνεδριάζαμε μέχρι αργά, εν πάση περιπτώσει θέλω να καθησυχάσω όσους ενδιαφέρονται και να στενοχωρήσω όσους νομίζανε ότι έχουμε πάθει κάτι.

Η πορεία μας δεν πρόκειται να αλλάξει και το Ύπατο Συμβούλιο κι ο Σκωτικός Τύπος από τέτοια δεν πτοείται».

Δείτε την ανάρτησή του:

Ο ίδιος δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Facebook και φωτογραφίες του σημείου μετά την έκρηξη.

Δείτε επίσης:

Έκρηξη στην Αχαρνών: Βίντεο καταγράφει τις κινήσεις του δράστη – Τι φώναξε πριν εξαφανιστεί

Έκρηξη σε δεύτερο ύποπτο πακέτο στη Μεγάλη Τεκτονική Στοά – Μικρές υλικές ζημιές

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Έκρηξη έξω από την Τεκτονική Στοά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This